Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Portugalska tura: Porto, Koimbra, Lisabon
Vise Informacija

Velika Portugalska tura

PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA
KOIMBRA – FATIMA – BATALJA – ALKOBASA – LISABON
7 dana (6 noćenja) - SIGURAN POLAZAK!

Program putovanja br. 1 od 29.01.2020.  

        

 1. dan (25.04.2020 – SUBOTA): LESKOVAC- NIŠ – BEOGRAD – FRANKFURT – PORTO :

Polazak iz Leskovca u 00:10 h. Polazak iz Niša sa parkinga kod hipermarketa Tempo u 01:00h. Moguć prihvat putnika na stajalištima duž auto puta. Vožnja autobusom do međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.  Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu Nikola Tesla u  04.15 h.

Poletanje za Frankfurt (LH 1411) u 06.15 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.10 sati.

Let za Porto (LH 1176) u 09.30 sati. Sletanje na aerodrom u Portu u 11.10 sati.

Po sletanju u Porto, polazimo na razgledanje ovog morskog grada, jednog od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima: Kristalna palate, Kula Klerigoš,Trg Umberta Delgada preko mosta dom Luiša, a zatim ugodna šetnja centrom grada: Trg Ribeira, Berza, Rue Katarina… Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (26.04. 2020 – NEDELJA): PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – PORTO (oko 140 km)

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Gimaraeš prvu prestonicu portugalske kraljevine. Šetnja srednjovekovnim centrom grada i obilazak palate vojvode od Braganse. Nastavak puta za Bragu najvažniji centar barokne umetnosti u Portugalu. Razgledanje grada: Trg Republike, katedrala, gradska većnica, brdo Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na ceo grad. Povratak u Porto. Noćenje.

3. dan (27.04.2020 – PONEDELJAK): PORTO – KOIMBRA (oko 120 km)

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja za Koimbru. Razgledanje jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi koji zauzima posebno mesto u srcu svakog Portugalca. Prvi univerzitet je osnovan 13. avgusta 1290. godine i jedan je od najstarijih na svetu, a šest portugalskih kraljeva rođeno je u ovom živopisnom mestu. Šetnja istorijskim centrom grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan (04.2020 – UTORAK): KOIMBRA – FATIMA – BATALJA – ALKOBASA – LISABON (oko 255 km).

Doručak. Nastavak putovanja do grada Fatime koji je dobio ime po devojčici koju su hrišćani zarobili i doveli u ovaj grad, u kom se ukazala Bogorodica 1917.godine i gde svakog 13. maja i 13. oktobra dolaze vernici iz celog sveta. Površina bazilike je duplo veća u odnosu na trg Sv.Petra u Rimu. Nastavak puta do Batalje i poseta dominikanskom manastiru iz XIV veka, poznatom po raskošnom manuelinskom stilu. Vožnja do Alkobase i poseta srednjovekovnom rimokatoličkom manastiru i crkvi Device Marije, prve gotičke građevine u Portugalu, deo svetske kulturne baštine i pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak vožnje do Lisabona. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan (29.04.2020 – SREDA): LISABON

Doručak. Lisabon, grad na samom rubu Evrope, vekovima se razvijao osvajačkim poduhvatima. Nekada kolonijalna sila koja je bogatstvo novog sveta prenela u svoje granice gradeći velelepne dvorce, palate, spomenike, danas samo uživa u pričama o nekadašnjoj moći. Lisabon – grad fada, plavog neba, grad koji ima dušu. Kad sa jednog od mnogobrojnih vidikovaca, ili sa nekog od sedam brda, na koliko se Lisabon prostire, pogledate na reku Težo, poverovaćete da je ono što vidite zapravo more. A, nije! Reka Težo je toliko snažna i velika da se posetiocima čini kao da su na obali okeana u koji se ona uliva. Da li zbog reke ili okeana, tek – Lisabon su davno prozvali svojevrsnim biserom ove dve moćne vodene sile. Lisabon je i mnogo poznatiji po muzejima, palatama, po uskim, strmim ulicama, ali i po širokim avenijama, po kvartu Alfama, najstarijem i jednim od retkih koji nije stradao u razornom zemljotresu 1755. godine. Ako za neki grad kažu da je istinski gostoljubiv, onda je to svakako Lisabon. Večita je inspiracija slikarima, muzičarima, umetnicima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg markiza Pombala, Bulevar slobode, Trg obnovitelja (de Restauradores), Rosio, Bajša, ulica Augusta, Baira Alto, Belem, manastir  Sv. Žeronima, tvrđava Sv. Đorđa, Spomenik  otkrićima… Slobodno popodne za uživanje u centru grada i kulinarskim specijalitetima nacionalne kuhinje ili gustiranju vina… Noćenje.

6. dan (04.2020 – ČETVRTAK ): LISABON – SINTRA KABO DE ROKAKAŠKAIŠ EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet. Krećemo u istorijsku šetnju Portugalom, a prva stanica jeste SINTRA, grad kojim su portugalski vladari bili opčinjeni. Jesu li se zaljubili u njeno melodično ime ili njenu posebnu atmosferu ne znamo. Ipak, portugalski vladari govorili su o Sintri kao o romantičnoj, mističnoj i neodoljivoj pesmi koju su oni sami vekovima ulepšavali. Brdima koja okružuju živopisni gradić i posle toliko vekova dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i sasvim sigurno večne palate Pena, jednog od sedam čuda Portugalije, koja je pod zaštitom UNESKO-a. Sintra je istovremeno ime i za živopisni gradić, planinu i celu šumovitu regiju. Na turističkoj mapi Portugala ona je nezaobilazno odredište. Ušuškana među brdima, specifične mikroklime, sa zbijenim kućama, uskim, strmim ulicama, fontanama, vrtovima, a pre svega sa dvorcima sve do 20. veka bila je utočite portugalskim kraljevima. CABO de ROCA – najzapadnija tačka starog kontinenta. Zovu je i ivicom Evrope. Kad biste odatle nastavili na istu stranu sveta, treba samo da pređete »veliku vodu« i eto vas u Americi… KAŠKAIŠ – Jedno od najlepših portugalskih odmarališta. Kaškaiš je stecište evropske elite. Do kraja 19. veka ovde su gospodarili ribari, a onda su stigli portugalski kraljevi i svrgnuti vladari iz evropskih zemalja. Kažu da je u Kaškaišu u vreme Drugog svetskog rata bilo više kraljeva, nego hotela sa pet zvezdica. Danas je ovo luksuzno letovalište prepuno raskošnih vila nekadašnjih kraljeva, careva i aktuelnih svetskih bogataša. Po lepoti, Kaškaiš se može porediti sa Sintrom, letnjom rezidencijom portugalskih kraljeva. Jedino što je Sintra smeštena u podnožju brežuljaka, bogatih šumom, a Kaškaiš je na obali Atlanskog okeana. Svako od ovih mesta ima svoje draži, privlačnost, svoju magiju. EŠTORIL – naziv važi i za banju u kojoj su se za vreme Drugog svetskog rata okupljali izbegli vladari, razni avanturisti, a pre svega špijuni. I danas postoje građevine, nekad hoteli, koje su pružale utočište špijunima. Uvek je aktuelna priča da je baš tu, u legendarnom kazinu Eštorila, Jan Fleming upoznao srpskog obaveštajca, jugoslovenskog dvostrukog agenta Dušana Duška Popova koji ga je inspirisao da stvori lik čuvenog tajnog agenta Džemsa Bonda. Noćenje.

7. dan (05.2020 – PETAK): LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD – NIŠ – LESKOVAC

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00h. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada.  Transfer na aerodrom. Let za Frankfurt (LH 1169) u 16.30 h. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.30 h. Let za Beograd (LH 1410) u 21.45 h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 23.35 h. Okupljanje grupe i tranfer autobusom do Niša i Leskovca.

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt (LH 1411) – Frankfurt – Porto (LH 1176). Lisabon – Frankfurt (LH 1169) – Frankfurt – Beograd (LH 1410).
 • Avio takse u: Beogradu, Frankfurtu, Portu, Lisabonu /oko 96 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama /
 • Transferi prema programu
 • Dva (2) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Portu, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Jedno (1) noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Koimbri, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Tri (3) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Lisabonu, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Razgledanja prema programu putovanja u pratnji vodiča.
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.
 • Povratni transfer autobusom turističke klase od Leskovca do Beograda i aredroma Nikola Tesla – 32 eur
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 240 eur
 • Gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje: za odrasle osobe – 1.080 dinara, za decu do 18 god. – 721 din, za osobe starije od 70 god – 2.162 din.
 • Fakultativne izlete i posete
 • Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

Gimaraeš i Braga

*Celodnevni izlet = 55 eur
U cenu izleta uključeno je:

 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Usluge vodiča
 • Ulaznica za palatu

Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril

*Celodnevni izlet = 69 eur
U cenu izleta uključeno je:

 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Usluge vodiča
 • Ulaznica za Nacionalnu palatu

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Gotovinsko placanje:

 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Kreditima poslovnih banaka:

 • Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Organizator/Posrednik će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

 • 30% od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju.
 • 20% od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
 • 50% od ukupne cene putovanja u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa dautmima dospeća svakog narednog meseca (maj-oktobar 2020).
 • Uključeno

 • Uključeno

  3*
  Avio-tura
  Hotel
 • Uključeno

  2*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Bansko
  Borovec
  Bugarska
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Druge pogodnosti:
  Grčka
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Noćenje-doručak
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Srbija
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Tip usluge:
  Ultra All Inclusive
  Vaučer republike
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN
  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


  VAŠA NAPOMENA:
  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


  PREVOZ
  VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


  PRIJAVA ZA PUTOVANJE
  R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:


  ,

  You don't have permission to register