Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Vise Informacija

Velika Portugalska tura

Lisabon-Alkobasa-Batalja-Fatima-Koimbra-
Porto-Gimaraeš-Braga

Plaćanje na 12 mesečnih rata! 50% do polaska, a 50% nakon povratka sa putovanja!

1. dan (25.04.2023 – UTORAK): LESKOVAC- NIŠ – BEOGRAD – MINHEN – LISABON:

Polazak iz Leskovca u 00.00 h. Polazak iz Niša sa parkinga kod hipermarketa Tempo u 00.50h. Moguć prihvat putnika na stajalištima duž auto puta. Vožnja autobusom do međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.  Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu Nikola Tesla u  04.00 h.

Poletanje za Minhen u 06.25 sati. Sletanje na aerodrom u Minhen u 08.00 sati. Let za Lisabon (LH 1778) u 11.20 h. Sletanje na aerodrom u Lisabonu u 13.30h.

Po sletanju u Lisabon, polazimo na panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trg markiza Pombala, Bulevar slobode, Trg obnovitelja (de Restauradores), Rosio, Bajša, ulica Augusta, Baira Alto, Belem, manastir Sv. Žeronima, tvrđava Sv. Đorđa, Spomenik otkrićima… Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (26.04. 2023 – SREDA): LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.

3. dan (27.04.2023 – ČETVRTAK): LISABON – SINTRA KABO DE ROKAKAŠKAIŠEŠTORIL – LISABON (oko 90 km)

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet. Krećemo u istorijsku šetnju Portugalom, a prva stanica jeste SINTRA, grad kojim su portugalski vladari bili opčinjeni. Jesu li se zaljubili u njeno melodično ime ili njenu posebnu atmosferu ne znamo. Ipak, portugalski vladari govorili su o Sintri kao o romantičnoj, mističnoj i neodoljivoj pesmi koju su oni sami vekovima ulepšavali. Brdima koja okružuju živopisni gradić i posle toliko vekova dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i sasvim sigurno večne palate Pena, jednog od sedam čuda Portugalije, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Sintra je istovremeno ime i za živopisni gradić, planinu i celu šumovitu regiju. Na turističkoj mapi Portugala ona je nezaobilazno odredište. Ušuškana među brdima, sa zbijenim kućama, uskim, strmim ulicama, fontanama, vrtovima, a pre svega sa dvorcima sve do 20. veka bila je utočite portugalskim kraljevima.
CABO de ROCA – najzapadnija tačka starog kontinenta. Zovu je i ivicom Evrope. Kad biste odatle nastavili na istu stranu sveta, treba samo da pređete »veliku vodu« i eto vas u Americi…
KAŠKAIŠ – Jedno od najlepših portugalskih odmarališta. Kaškaiš je stecište evropske elite. Do kraja 19. veka ovde su gospodarili ribari, a onda su stigli portugalski kraljevi i svrgnuti vladari iz evropskih zemalja. Kažu da je u Kaškaišu u vreme Drugog svetskog rata bilo više kraljeva, nego hotela sa pet zvezdica. Danas je ovo luksuzno letovalište prepuno raskošnih vila nekadašnjih kraljeva, careva i aktuelnih svetskih bogataša. Po lepoti, Kaškaiš se može porediti sa Sintrom, letnjom rezidencijom portugalskih kraljeva. Jedino što je Sintra smeštena u podnožju brežuljaka, bogatih šumom, a Kaškaiš je na obali Atlanskog okeana. Svako od ovih mesta ima svoje draži, privlačnost, svoju magiju.
EŠTORIL – naziv važi i za banju u kojoj su se za vreme Drugog svetskog rata okupljali izbegli vladari, razni avanturisti, a pre svega špijuni. I danas postoje građevine, nekad hoteli, koje su pružale utočište špijunima. Uvek je aktuelna priča da je baš tu, u legendarnom kazinu Eštorila, Jan Fleming upoznao srpskog obaveštajca, jugoslovenskog dvostrukog agenta Dušana Duška Popova koji ga je inspirisao da stvori lik čuvenog tajnog agenta Džemsa Bonda. Nakon obilaska Eštorila povratak u Lisabon. Noćenje.

4. dan (28.04. 2023 – PETAK): LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.

5. dan (29.april 2023 – SUBOTA) LISABON – ALKOBASA – BATALJA – TOMAR – KOIMBRA (oko 255 km).

Doručak. Odjava iz hotela u Lisabonu i nastavak puta do Alkobase, malog portugalskog grada smeštenog u istorijskoj pokrajini Estremadura i u okrugu Leiria. Grad je izrastao uz doline reka Alcoa i Baça, po kojima je i dobio ime. Alkobasa je dobila na značaju onda kada je  prvi kralj Portugala, Afonso Henriques, odlučio da sagradi crkvu u znak zahvalnosti nad pobedom Mavara kod Santaréma 1147.godine. Crkva je kasnije prerasla u jedan od najlepših gotičkih samostana u zemlji, a ovaj manastir igrao je i važnu ulogu u oblikovanju portugalske kulture. Zahvaljujući ogromnom umetničkom i istorijskom značaju, ovaj manastir nalazi se na UNESCO-voj Listi svetske kulturne baštine u Evropi od 1989. godine, a ovo će biti jedinstvena prilika da obiđemo jedan od najznačajnijih duhovnih i kulturnih centara Portugala. Nastavak puta za Batalju, koja se od Alkobase udaljena tek nekoliko kilometara. Batalja je poznata po još jednoj čudsenoj građevini izgrađenoj u sećanje na čuvenu bitku kod Aljubarrota 1385. godine, kada je portugalski kralj Ivan Prvi porazio Kastiljce i osigurao dvestagodišnju nezavisnost od kastiljanskih osvajača. Izgradnja opatije u Batallji započela je 1388. godine, a u naredna dva veka doživela je mnogobrojne izmene koje su dale konačni izgled manastira kakav danas znamo. 

Nastavak puta za Tomar, nekadašnje sedište Reda vitezova templara, grad velikog šarma zbog svog umetničkog i kulturnog bogatstva, čija je najveća atrakcija Hristov samostan, koji je jedan od najreprezentativnijih spomenika portugalske renesanse. Dvorac i Hristov samostan imaju odlike romaničkog, gotičkog, manuelinskog i renesansnog arhitektonskog stila. Ulaz u crkvu izveden je kroz veličanstveni bočni portal, ukrašen bogatim manuelinističkim motivima i kipovima Bogorodice sa Detetom, kao i proroka Starog zaveta. Ovaj portal dizajnirao je Joao de Castilho oko 1530. godine. Tokom restauratorskih radova koje je naredio kralj Manuel I. u XVI. veku, kompleks je dobio arhitektonski sjaj, sačuvan netaknut do danas, čime je zaslužio status svetske baštine. Nastavak vožnje do Koimbre. Po dolasku u Koimbru smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan (30.april 2023 – NEDELJA) KOIMBRA – PORTO (oko 120 km)

Doručak. Odjava iz hotela, a potom razgledanje Koimbre i šetnja istorijskim delom grada. Koimbra je najpoznatija po jednom od najstarijih univerzitetskih centara u Evropi, a kako je i danas popularan studentski grad, nije ni čudo što zauzima posebno mesto u srcu svakog Portugalca. Univerzitiet u Koimbri osnovan je neposredno nakon Bolonjskog univerziteta. Osim što je poznata kao prvi univerzitetski centar u Portugalu, Koimbra je poznata i kao rodni grad čak šest portugalskih kraljeva, i nekadašnja prestonica Portugala. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, i živopisnom starom jezgru grada kojim dominira zgrada Univerziteta sa tornjem, Koimbra je još jedna nezaobilazna tačka Portugala koji vredi poseititi.

Nakon obilaska Koimbre, polazak za Porto jedan od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal i dobio ime. Porto je grad smešten na severozapadu Portugala, na ušću reke Douro u Atlanski okean, i drugi je po veličini grad u Portugalu. Prva asocijacija na Porto nesumnjivo je vino, a tu su i neprevaziđene morske panorame i bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje upotpunjuje čitav doživljaj ovog grada na obalama Atlantika. Sve ovo ide i u prilog činjenici da je Porto jedan od najrazvijenijih gradova u Evropskoj Uniji, i jedan od najpoželjnijih gradova za život na Evropskom kontinentu koji godišnje posećuje više od 17 miliona turista. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, Kristalna palata, Kula Klerigoš, Trg Umberta Delgada, most dom Luiša, a zatim ugodna šetnja centrom grada: Trg Ribeira, Berza, Rue Katarina.. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. dan (1.maj 2023 – PONEDELJAK) PORTO /BRAGA – GIMARAEŠ (oko 130 km)

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet do Brage i Gimaraeša.

Braga je živahan grad, jedan od najstarijih u zemlji, i još jedan veliki univerzitetski centar u Portugalu. Pored univerziteta, Braga je poznata i po najstarijoj biskupiji u Portugalu. Braga je i danas jedno od glavnih verskih središta u zemlji, sa slavljima Velike nedelje i festivalom Sao Joao kao vrhuncima svog liturgijskog i turističkog kalendara. Znamenitosti Brage su brojne, pa kada šetate istorijskim delom grada obavezno obratite pažnju na slikovite uličice, kuće, ali i istorijske građevine poput Palacio do Raio, Theatro Circo, Arco da Porta Nova. Još jedna tačka u gradu koju ne smete porpustiti je i svetilište Bom Jesus, koji  svojim monumentalnim stepeništem smešteno u izvanrednom okružnjenju nudi jedinstevni panoramski pogled na grad.

Nastavak puta do Gimaraeša, grada u kojem je rođen prvi kralj Portugala i koji se smatra rodnim mestom Portugala. Istorijsko jezgro grada i danas čuva autentičan srednjevekovni izgled, pa možete uživati u šetnji uskim uličicama dok posmatate palate, tornjeve, skrivene verande i granitne terase. Sve ovo bilo je dovoljno da se ova celina uvrsti u UNESCO-vu Listu kultrune baštine, a posetioci će na trenutak imati utisak da su se vratili u srednjevekovno doba. Prilikom poseti Gimaraešu, obavezno obratite pažnju na kuću Mota Prega, palatu Vila Flor i Toural, i mnoge druge objekate koje Gimaraešu daju jedinstvenu atmosferu. Povratak u Porto. Noćenje.

8. dan (2.maj 2023 – UTORAK) PORTO – FRANKFURT – BEOGRAD – NIŠ – LESKOVAC

Doručak. Odjava iz hotela do 11 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Let za Frankfurt u 16.30h. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.10h. Let za Beograd u 21.50h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 23.40h. Autobuski transfer do Niša i Leskovca. Dolazak u Leskovac i Niš u ranim jutarnjim satima.

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Minhen – Lisabon. Porto – Frankfurt  – Frankfurt – Beograd.
 • Avio takse u: Beogradu, Frankfurtu, Portu, Lisabonu /oko 96 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama /
 • Transferi prema programu u Portugalu,
 • Četiri (4) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Lisabonu, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Dva (2) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Portu, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Jedno (1) noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Koimbri, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Razgledanja prema programu putovanja u pratnji vodiča.
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.
 • Povratni transfer autobusom turističke klase od Leskovca do Beograda i aredroma Nikola Tesla – 32 eur
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit).
 • Gradske komunalne takse koje se plaćaju u agenciji,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje: za odrasle osobe – 1.080 dinara, za decu do 18 god. – 721 din, za osobe starije od 70 god – 2.162 din.
 • Fakultativne izlete i posete
 • Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

Prijave za izlete vrše se u agenciji prilikom uplate aranžmana. Izleti se plaćaju u agnciji, najkasnije 15 dana pred polazak na put.

Gimaraeš i Braga

*Celodnevni izlet = 65 eur
U cenu izleta uključeno je:

 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Usluge vodiča
 • Ulaznica za palatu

Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril

*Celodnevni izlet = 79 eur
U cenu izleta uključeno je:

 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Usluge vodiča
 • Ulaznica za Nacionalnu palatu

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Aranžman je plativ u 12 mesečnih rata isključivo čekovima ili platnim karticama. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 10% od cene aranžmana. 50% do polaska, a 50% nakon povratka sa putovanja!
 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
 • Uključeno

 • Uključeno

  3*
  Avio-tura
  Hotel
 • Uključeno

  2*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Bansko
  Borovec
  Budva
  Bugarska
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Druge pogodnosti:
  Grčka
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Noćenje-doručak
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Srbija
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Tip usluge:
  Ultra All Inclusive
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.

  VAŠA NAPOMENA:

  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!

  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.

  PREVOZ

  VRSTA PREVOZA:

  OSIGURANJE:

  MESTO POLASKA:

  DATUM POLASKA/POVRATKA:

  ODRASLI:

  DECA do 12g.

  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ

  OSIGURANJE

  PRIJAVA ZA PUTOVANJE

  R.BR

  PREZIME I IME PUTNIKA:

  DAT. ROĐ.:

  BR.PASOŠA:

  TELEFON FIKSNI MOBILNI:

  MESTO I ADRESA STANOVANJA:

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  7.

  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:

  ,

  You don't have permission to register