Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Single Post

egipat letovanje

5 razloga zbog kojih je letovanje u Egiptu dobra ideja!

U proteklih par godina, Egipat se po popularnosti izdvojio kao jedna od top 5 najpoželjnijih destinacija za letovanje. Razlozi zbog kojih se turisti najčešće odlučuju za letovanje u Egitpu su brojni. Mi vam predstavljamo top 5 razloga zbog kojih se ova severno-afrička zemlja nalazi na vrhu lista za putovanja velikog broja putnika.

#1 Povoljne cene i izvanredna usluga su uvek dobitna kombinacija

Uzevši u obzir kompletnu uslugu koju dobijate kada birate Egipat za letovanje, možemo reći da je ovo najbolji izbor kada je reč o odnosu cene i kvaliteta. Aranžmani za letovanje u Egiptu u najvećem broju slučajeva uključuju:
  • Avio kartu,
  • Hotelski smeštaj na bazi all-inclusive usluge, i
  • Korišćenje bazena, animacije i drugih hotelskih sadržaja, uključujući i besplatno korišćenje suncobrana i ležaljki na plaži.
Naravno, što je opseg sadržaja širi, to je i sama cena viša. U zavisnosti od toga kakav tip odmora očekujete, koliko dana želite da provedete na odmoru, i šta je to što vam je od hotelskih sadržaja važno da imate na raspolaganju, zavisiće i konačan izbor objekta, a samim tim i cena aranžmana. Ono što je važno znati je da će uz sve ove navedene usluge vaši troškovi na samom putovanju biti minimalni, pa je ovo i odličan način da iskontrolišete budžet namenjen letovanju.

Besplatan boravak dece u većini hotela

Još jedna bitna stavka koja će blagotvorno uticati na vaš budžet svakako jeste i politika hotela po pitanju cene koju plaćaju deca. Dobra vest je da većina objekata u Egiptu daje i više nego povoljne uslove za decu, pa tako naši mlađi putnici mogu besplatno boraviti u hotelu i do 14 godina starosti.
Naravno, uslovi boravka se razlikuju od hotela do hotela. U načelu, većina ovih uslova podrazumeva besplatnu uslugu ishrane, i drugih hotelskih sadržaja, dok se dodatno plaća samo avio karta.
hurgada egipat letovanje
Hotelski sadržaji koji pogoduju svim uzrastima su glavna krakteristika hotela u Egiptu.

#2: Hoteli koji odišu luksuzom i pružaju sadržaje prilagođene svakom uzrastu

Raskošni enterijeri koji čine spoj Orijenta i modernih, čistih linija; privatne peščane plaže namenjene samo gostima hotela; predivne bašte koje mirišu na jasmin, i grandiozni spa-centri samo su neki od brojnih sadržaja koje nude egipatski hoteli.
Dobro je znati da su hoteli u Egiptu rukovode principom zatvorenih rizorta, što znači da se svi sadržaji koji bi gostu eventualno mogli biti zanimljivi nalaze upravo pod okriljem hotela. Ispuniti sve zahteve koje bi gost mogao da ima zaista jeste težak zadatak. Ipak, egipatski hotelijeri uspevaju da doskoče svakoj želji unapređujući kvalitet svoje usluge svake nove sezone, što se pokazala kao dobitna kombinacija.

Egipat je idealna varijanta za parove koji od letovanja očekuju mnogo više od kupanja i sunčanja na plaži

Joga uz izlazak sunca, doručak na plaži, red sunčanja, pa red odbojke na plaži… Ručak u italijanskom restoranu, kratka popodnevna dremkica, šoping i lagana šetnja, ili opuštanje u spa-centru, večera, a potom i odličan noćni provod uz muziku i ples. Najbolje od svega? Možete uživati u svim aktivnostima po sopstvenom nahođenju, bez ikakve obaveze i pritiska.

Letovanje u Egiptu je savršena opcija ako tragate za mestom koje će biti dovoljno zanimljivo i vašoj deci

Ukoliko letujete sa decom, hotelski sadržaji koji će vam biti na raspolaganju tokom čitavog boravka definitivno će činiti jedan od glavnih kriterijuma prilikom odabira hotela. Akva parkovi, animacija za decu, mini dečji klubovi, ili restoranski meni prilagođen mališanima, svakako su detalji koje bi bilo dobro imati u vidu kada birate hotel.
Način na koji provodite odmor sa decom umnogome će uticati na kvalitet vašeg odmora, i sveukupan doživljaj putovanja. Zato je dobro promisliti o svim detaljima koji će obezbediti potpuno uživanje za sve članove ekipe. Ukoliko izaberete pravi hotel, letovanje u Hurgadi ili Šarm el Šeiku može biti podjednako zabavno i odraslima i deci, zato – pažljivo birajte. 🙂
hurgada
Prefinjena elegancija, komoditet, i duh Orijenta upotpuniće čitav doživljaj Egipta.

#3: Kristalno čisto Crveno more

Bilo da letujete u Hurgadi ili Šarm el Šeiku, da biste doživeli svu lepotu Crvenog mora neophodno je udaljiti se od obale i otići dalje na horizont, gde se kriju egzotične tirkizne nijanse i bogati podvodni svet. Raznobojne ribice i korali – preko 250 vrsta, i neverovatni prizori dubina nesumnjivo će biti jedan od najjačih utisaka sa ovog putovanja. Ipak, treba imati u vidu da je sve ovo moguće doživeti samo ako se upustite u avanturu zvanu – ronjenje i odete na dubinu od oko 30 m.
Pored činjenice da je procenat saliniteta u Crvenom moru jedan od najviših u svetu i da je za 10% riba ovo jedino stanište u svetu, još jedna veoma važna odlika Crvenog mora je jako viskoka vidljivost koja u vedrim danima bez vetra seže i do 70 m. Dobro je i imati u vidu da je Crveno more jako toplo, prosečne temperature more variraju od 21-30, pa je kupanje moguće tokom čitave godine.
Dobro je znati: Kako su korali izuzetno važni za očuvanje podvodnog sveta i čistoće vode, oni su zakonom zaštićena prirodna dobra. Svaki pokušaj narušavanja njihovih staništa, ili iznošenja iz zemlje je kažnjiv. (Kazne idu i do nekoliko desetina hiljada evra zavisno od procene učinjene štete).

Kako izgleda kupanje u moru u hotelskim rezortima?

Peščane plaže u hladu palmi sa izlazom na more predstavljaju standard koji prate gotovo svi egipatski hoteli. Međutim, ono što će vam otkriti turistički agenti je i činjenica da mnogi objekti izlaze na koralne grebene pa se u more ulazi pomoću pontonskog mosta i skoka. Ovo je veoma važan podatak, pa zato, ne zaboravite da se dobro raspitate o samom prilazu moru, pogotovu ako se u vašoj putničkoj družini nalaze i mlađi ili stariji putnici.
Kada je reč o samoj bezbednosti i kupanju, prema zakonu svi hoteli su dužni da bovama obeleže kupališnu zonu, odnosno liniju do koje se sme plivati. Takođe, striktno je regulisano i samo ronjenje uz običnu masku za ronjenje (bez boce za kiseonik), koje je ograničeno na specifične oblasti kupališne zone. Bilo kako bilo, zbog svoje pozicije, Crveno more je poprilično mirno i nema većih talasa koji se uglavnom formiraju na dalekoj pučini.
meraki resort plaza plivanje
Prilično dug plićak i ulaz u more je nešto što možete očekivati kada provodite leto u Egiptu.

#4: Izleti i doživljaji koje će te pamtiti celog života

Čudesni Kairo i Egipatske piramide koje na najbolji način predstaljaju čudo stvaranja; plivanje s delfinima i poseta Rajskom ostrvu i ronjenje na 20 m dubine dok posmatrate korale; ili poseta pustinji i jahanje kamila? Svi ovi izleti u Hurgadi biće samo jedan delić doživljaja koje ćete pamtiti i prepričavati decenijama.
Dobra stvar u vezi organizacije ovih izleta je da turistička agencija čije usluge koristite može organizovati i sve dodatne aktivnosti uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Pored toga, sve izlete možete rezervisati onda kada stignete u hotel što vam daje zaista dovoljno vremena da odlučite koji bi vam od izleta bio najzanimljiviji i šta je to što nikako ne biste želeli da propustite.
izlet pustinja egipat
Izleti do Kaira i piramida u Gizi, kao i do Sahare dva su najčešća izbora naših putnika.

#5: Letovanje u Egiptu = oduševljenje na svakom koraku

Ukoliko želite da se otisnete van granica Evrope, i upoznate drugačiji duh, kulturu i ljude, ali i ne pređete pola sveta, onda je Egipat prava destinacija za vas. Osim što nudi kvalitetnu uslugu, Egipat će vas oduševiti i svim svojim bojama, doživljajima, ljudima, i gostoprimstvom, jer je ovde svaki turista i više nego dobrodošao.
Bez obzira da li ćete probati njihove lokalne specijalitete, slikati se ispred piramida u Gizi, kupovati u Medini, krstariti Nilom, ili nepreglednim pustinjskim prostranstvima Sahare, čitavo iskustvo iz Egipta postaće neverovatan zbir utisaka koji će svedočiti o oduševljenju u svakom smislu. I zato ćete i poželiti da mu se ubrzo ponovo vratite!
hurgada

Kako da izaberem pravo letovanje u Egiptu za sebe?

Veliki izbor hotela i usluga jeste jedna od sjajnih prednosti koju Egipat kao turistička destinacija nudi. Ipak, s vremena na vreme toliki opseg mogućnosti može delovati zbunjujuće za one koji se susreću sa momentom odabira. Zato smo tu da vam pomognemo pri izboru, i donošenju prave odluke bilo da je reč o hotelu, usluzi, aranžmanu ili samoj destinaciji.
Kontaktirajte nas putem emaila, telefona, ili svratite do nas, i neka planiranje vašeg ovogodišnjeg letovanja otpočne!
You don't have permission to register