Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
j

Single Post

Kaškaiš: tradicija luksuza

Smešten na krajnjem jugu zemlje, na samo 30 km od Lisabona, Kaškaiš je jedno od najluksuznijih i najtraženijih letovališta Evrope. Blizina Lisabonu, morska atmosfera koja odiše luksuzom i specifičnom atmosferom i više su nego dobri razlozi da ovo mesto uključite u listu obilazaka kada ste u Portugalu.

Kaškaiš – najluksuznije letovalište Portugala

Kaškaiš se nalazi na samom ušću u reku Težo. Ovo mesto je od malog, tradicionalnog ribarskog sela, u 19. veku doživelo pravo ekspanziju postavši glavno stecište aristokrata. Preokret se dogodio kada je kralj Luis Prvi odlučio da tvrđavu iz 17. veka preuredi u svoju letnju rezidenciju. Ovo je bio poziv lisabonskoj aristokratiji da krene kraljevim stopama, pa je u ovom malom gradiću za kratko vreme izgrađeno mnoštvo luksuznih palata i vila.

 U samom Kaškaišu veliku atrakciju predstavlja i istorijski deo grada koji u potpunosti odgovara duhu vremena u kojem je građen i koji ovom, ipak, malom mestu daje posebnu atmosferu čineći ga tako različitim od još jednog u nizu odmarališta pored mora.

Kaškaiš možete obići u okviru naše Velike Portugalske ture! 

Ostavite komentar:

You don't have permission to register