Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
j

Single Post

Najzanimljiviji hoteli sveta: Dizni hoteli iz bajke

Kako je Volt Dizni napisao svoju bajku?

Kada vam sledeći put neko kaže: ,,Ko još veruje u bajke?“ ili ,,Bajke nisu stvarne“… Pokažite mu fotografiju ovog čoveka, koji je svoju ličnu bajku ispisao nepokolebljivom verom u moć mašte.

Dizni bajke: Mesto gde magija postaje stvarnost

Od Mikija Mausa do višemilionskog poslovnog carstva. Vizija Volta Diznija omogućila je bajkama izlazak iz svih mogućih okvira mašte. Prenevši ove nestvarne priče najpre iz knjiga na male i velike ekrane, a potom i u tematske parkove i hotele, Volt Dizni stvarnosti daje jednu poptpuno novu dimenziju.
Prvi Volt Dizni tematski park sa zadatkom da rekreira bajkoviti svet Diznijevih crtaća otvoren je 1955. godine na Floridi. Danas, Volt Dizni kompanija broji čak 6 tematskih parkova širom sveta, i to:

Disneyland Resort

Prvi tematski park otvoren u Kaliforniji 1955. godine u okviru kojeg je otvoren i prvi Dizni hotel.

Walt Disney World – Najposećeniji rizort na svetu

Otvoren 1971. godine na Floridi, Walt Disney World predstavljao je prvi veći projekat ove kompanije. U sklpu tematskog parka i rizorta, nalazila su se tri hotela ali i Magično kraljevstvo sa čuvenim Pepeljuginim dvorcem koji je tek naslutio razmere Voltove vizije. U narednim godinama rizort je proširen sa još dva vodena parka (Disney’s Typhoon Lagoon in 1989, Disney’s Blizzard Beach), Disney’s Hollywood Studios i još jedni parkom u okviru kompleksa – Disney’s Animal Kingdom koji predstavlja drugu najposećeniju atrakciju ovog kompleksa. Danas se u okviru Walt Disney World-a nalazi 21 hotel 8 golf terena, šoping centar, i prostire se na  27,258 hektara.

Disneyland Paris

Drugi najveći Diznilend park van granica SAD-a, nalazi se u predgrađu Pariza i otovren je 1992. godine kao Euro Disney Resort. Ovaj kompleks prostire se na 20km2! Sastoji se iz dva tematska parka, šoping centra i golf terena, a u okviru kompleksa posetiocima je na raspolaganju i 7 Dizni hotela. 🙂

Tokyo Disney Resort

Prvi licencirani Diznilend park otvoren van granica SAD-a, nalazi se u Japanu, u blizini Tokija. Sastoji se iz 7 tematskih celina: Svetski bazar (World Bazaar), Svet Avantura (Adventureland), Divlji zapad (Westernland), Critter Country – inspirisan Diznijevim filmom Songs of South, Fantasyland – sa Pepeljuginim dvorcem koji je gotovo istovetna kopija onog na Floridi, Toontown – inspirisan filmom Ko je smestio Zeki Rodžeru i Tommorowland.

Hong Kong Disneyland Resort

Drugi Diznijev rizort u Aziji, otvoren je 2005. godine. Vremenom je ovaj rizort proširio svoje sadržaje, pa se danas u okviru kompleksa nalazi 3 hotela: the Hong Kong Disneyland HotelDisney’s Hollywood HotelDisney Explorers Lodge, ali i Hog Kong Diznilend tematski park, šoping i zabavni centar.

Shanghai Disney Resort

Otvoren je za javnost 2016. godine i sastoji se iz Šangajskog Diznilend, parka, dva tematska hotela, jezera, centra za rekreaciju i zabavu. Prostire se na 390ha, a procenjuje se da je za izgradnju ovog rizorta utrošeno US$5,500,000,000.

Dizni hoteli iz bajke: Pepeljugin dvorac

Jedini hotel na svetu gde nećete moći da platite svoje noćenje. Moraćete da ga osvojite! 🙂 Prizovite zato u pomoć sreću, dobre vile i magični vilinski prah.

Pepeljugin dvorac nalazi se u Diznijevom Magičnom kraljevstvu na Floridi i u Tokiju. Pored zamka Uspavane Lepotice u Parizu, Pepeljugin dvorac jedan je od najupečatljivijih znamenitosti Dizni sveta.

Inspirisan nekima od najlepših dvoraca na svetu (Nojšvanštajn u Bavarskoj, Alkazar u Segoviji), Pepeljuginom dvorcu 2006. godine pridodat je specijalno dizajniran apartman koji detaljima odogovara bajkovitoj zamisli ovog magičnog prostora.
Pepeljugin apartman iz bajke
Prema prvobitnoj zamisli, ovaj apartman trebalo je da koristi Volt Dizni sa svojom porodicom što se, nažalost, nikada nije ostvarilo. Ipak, povodom Diznijeve Godine Milion snova, odlučeno je da se zamisao o Pepeljuginom apartmanu ostvari!
Pepeljugin apartman uređen je tako da svaki detalj podseća na neki od ključnih motiva iz bajke. Sat koji otkucava ponoć, Pepeljugini pomoćnici – dobri miševi, bundeve, staklena cipelica i magični vilinski prah koji prilikom ulaska u apartman pada sa plafona, samo su neki od detalja koji upotpunjuju doživljaj.
dizni hoteli iz bajke, diznilend, putovanje u diznilend, diznilend pariz putovanje, diznilend putovanje bravotours
dizni hoteli iz bajke, diznilend, putovanje u diznilend, diznilend pariz putovanje, diznilend putovanje bravotours
dizni hoteli iz bajke, diznilend, putovanje u diznilend, diznilend pariz putovanje, diznilend putovanje bravotours
,,Snovi se ostvaruju ako dovoljno jako veruješ u njih!"
Kako bi dokazali da je sreća, zaista, svima dostupna, Dizni kompanija odlučila je da onemogući svaki vid klasičnih rezervacija za boravak u ovom apartmanu. Po principu slučajnog odabira, osoblje Dizni-parka u Floridi daje priliku svojim posetiocima (najviše do 5 osoba) da provedu jednu noć u ovom čarobnom apartmanu. Prvi srećni gosti u Magičnom kraljevstvu Pepeljuginog dvorca boravili su 2006. godine.
Bibidi-Babidi salon i magični bal!
Usluga koja je, uz određenu doplatu, na raspolaganju svim posetiocima jeste i priprema za bal! U salonu lepote Bibidi-Babidi, sa lakoćom možete postati princeza, vitez ili princ! 🙂 Pored toga možete rezervisati i svoje mesto na večeri i balu za Pepeljuginim Kraljvskim stolom, gde ćete sresti najveći broj Dizni-junaka i imati jedinstvenu prilku da sa njima i proćaskate. 🙂

Dizni hoteli iz bajke: U carstvu Male Sirene

Jedan od hotela u sklopu Disney’s Art of Animation Resort-a 3*, inspirisan je Malom Sirenom! 🙂 Detalji u enterijeru i eksterijeru koji oduševljavaju najmlađe: tri otvorena bazena i blizina Diznilend tematskog parka na Floridi, samo su neki od mnogobrojnih sadržaja ovog kompleksa.

Pevušite li već Under the sea? 🙂 [wp-svg-icons icon=”music” wrap=”i”]

Cena u julu za četvorokrevetnu sobu iznosi oko 218$ po noći. Cena ne uključuje uslugu ishrane, ali obezbeđuje besplatan autobuski prevoz sa aerodroma.

Dizni hoteli iz bajke: Zamak Uspavane Lepotice

Najpoznatija znamenitost Diznilenda u Parizu, svakako jeste zamak Uspavane Lepotice! Čudesni vatromet u ponoć, iznad zamka prelepe princeze,  za sve posetioce predstavlja vrhunac bajkovitog dana i boravka u Parizu.

dizni hoteli iz bajke, diznilend, putovanje u diznilend, diznilend pariz putovanje, diznilend putovanje bravotours

dizni hoteli iz bajke

Prefinjeno uređeni hotel i apartman Uspavane Lepotice sa koncertnim klavirom i pogledom na njen zamak i ostatak Diznilend parka. dizni hotel iz bajke

Podelite ovaj tekst sa dragom osobom sa kojom želite da uživate u ovom spektaklu! [wp-svg-icons icon=”heart-2″ wrap=”i”]

dizni hoteli iz bajke, diznilend, putovanje u diznilend, diznilend pariz putovanje, diznilend putovanje bravotours

Priču o još jednom magičnom hotelu pronađite ovde. 🙂

Čitajte nas i sledećeg četvrtka (i podsetite se svog omiljenog Dizni crtaća), a do onda nam ostajte zdravo i inspirisano! 🙂

Ostavite komentar:

You don't have permission to register