Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
j

Single Post

Plaže Ohrida

plaze ohrid 

Svi koji su probali, kažu da je kupanje u slatkoj vodi Ohridskog jezera bolji doživljaj nego li kupanje u moru. A, kada probate i proverite, čekamo vaše utiske. 🙂 Do tada predstavljamo vam neke od najlepših i najpopularnijih plaža u Ohridu.

plaze ohrida

Pogledajte priču o čudesnoj prirodi Ohridskog jezera. 

1 Plaža Gradište 

Plaža Gradište jedna je od najvećih i najpopularnijih plaža u Ohridu. Nalazi se na putu između Ohrida i Svetog Nauma, i jedna je od najčešćih izbora mlađih putnika. Na plaži Gradište nalazi se dosta kafea i restorana, šiš-barova i drugih sadržaja. Osim toga, plaža Gradište idealna je za sve one koji vole sunčanje u prirodnom hladu. U letnjem periodu na plaži Gradište održavaju se i žurke, pa je i zabava samim tim zagarantovana.
Pošto se u neposrednoj blizini ove plaže nalazi i čuveni Zaliv kostiju – muzej na vodi i arheološki kompleks koji se sastoji od 24 sojenice, ne zaboravite da isplanirate i vreme za posetu ovoj nekadašnjoj praistorijskoj naseobini i čujete mnoge zanimljive priče iz davnina.

https://www.youtube.com/watch?v=1FVQdK1jGiQ

2 Plaža Golden Beach 

Plaža Golden Beach još jedna je omiljena plaža mladih. Na ovoj plaži od sadržaja poput: restorana, kafea, ležaljki i suncobrana, možete pronaći sve, pa je boravak na ovoj plaži tokom celog dana zagarantovan. Osim toga sa ovog mesta pružiće vam se, kao na dlanu, izvanredan pogled na grad Ohrid i njegov stari grad.

Ukoliko želite da budete smešteni u hotelu na samoj plaži, naš predlog pogledajte ovde. 🙂

3 Plaža Trpejča

Plaža Trpejča nalazi se u okviru naselja Trpejča, na putu ka Svetom Naumu. Ovo malo slikovito naselje razvilo se zbog pogodne lokacije, a plaža Trpejča biće vaš omiljeni izbor ukoliko preferirate miran odmor u prirodnom hladu bez velikih gužvi i buke. Na ovoj ohridskoj plаži nalazi se nekoliko tradicionalnih ribljih restorana u kojima možete probati čuveni specijalitet – ohridsku pastrmku, dok uživate u hladu sa pogledom na jezero.

4 Potpeš plaža

Plaža Potpeš, pored gradske plaže, još jedna je od plaža koju ćete verovatno želeti da posetite ukoliko smeštaj birate u centru ili starom gradu. Nalazi se podno uzvišenja Plaošnik i gotovo da je povezana sa šetalištem. Plaža je uređena i organizovana, od sadržaja pored suncobran i ležaljki, možete koristiti i usluge restorana ili kafea.

5 Plaža Bar-Cuba Libre

Plaža i bar Cuba Libre jedno je od najatraktivnijih mesta u Ohridu. Nalazi se na glavnom Keju Makedonija, koji je i ujedno i šetalište koji povezuje gotovo čitavo mesto sa centrom i starim gradom. Restoran i kafić u čijem se produžetku nalazi ogromna terasa nad jezerom, opremljena suncobranima i ležaljkama, sa još jednim izvanrednim pogledom na grad. Osim toga, ovde se možete oprobati i u paraglajdingu ili se priključiti nekoj od tura brodićima koji će vam prikazati Ohridsko jezero u njegovoj punoj lepoti.

Ukoliko želite da budete što bliži Plaži Cuba-Libre, naš predlog pogledajte ovde. 🙂

Pogledajte i predlog za top 10 znamenitosti u Ohridu. 

plaze ohrid

Ostavite komentar:

You don't have permission to register