Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
j

Single Post

plaze ohrid

Plaže Ohrida

plaze ohrid 

Svi koji su probali, kažu da je kupanje u slatkoj vodi Ohridskog jezera bolji doživljaj nego li kupanje u moru. A, kada probate i uverite se sami u ovu tvrdnju, čekamo vaše utiske. 🙂 Do tada predstavljamo vam neke od najlepših i najpopularnijih plaža u Ohridu.

Zaplivajte u kristalno čistoj vodi Ohridskog jezera

Ohridsko jezero jedno je od najvećih, najdubljih i najstarijih jezera na Balkanu, koje se pored izvanrednih prirodnih odlika može pohvaliti i odličnim sadržajima namenjenim turistima. Bilo da želite da istražite neke od znamenitosti Ohrida čije se staro jezgro nalazi pod zaštitom Unesco-a, uživate u čistoj vodi Ohridskog jezera, ili ste u potrazi za dobrom i neopterećenom zabavom, Ohrid može da ponudi pravo rešenje.

Prozračnost Ohridskog jezera ide i do 20 metara, što ga čini jednim od najčistijih prirodnih jezera u Evropi

Pored toga što predstavlja jedno od najvećih prirodnih jezera u Evropi, Ohridsko jezero može se pohvaliti i izvanrednim stepenom čistoće vode, čija se prozračnost meri i do 20 metara dubine. Maksimalna dubina Ohridskog jezera iznosi 288.7 metara, što ga čni i jednim od najdubljih jezera u Evropi, a zahvaljujući mirnim vodama, plivanje u jezeru je potpuno bezbedno. 

Koja je temperatura vode i koji period godine je najbolji za kupanje u Ohridskom jezeru?

Ukoliko planirate letovanje u Ohridu, onda je najbolji period za putovanje u intervalu od juna do septembra. Temperature vode u ovom periodu kreću se od 22°C u junu, 24°C u julu, a svoj vrhunac od 26°C dostiže u avgustu. 

Najlepše plaže Ohrida

U dužini od oko 30 km obale, niže se i veliki broj lepo uređenih plaža koje su uglavnom lako pristupačne i peščane. Bilo da ste ljubitelj divljih ili uređenih plaža, Ohridska obala može da ponudi obe opcije. Takođe, bez obzira na to da li ste smešteni u starom gradu ili u turističkom naselju Sveti Stefan, neka od plaža biće vam u neposrednoj blizini od smeštaja. U nastavku sledi naš izbor nekih od najlepših plaža Ohrida koji će vam pomoći da svoje vreme odmora u Ohridu organizujete što bolje.

1 Plaža Gradište 

Plaža Gradište jedna je od najvećih i najpopularnijih plaža u Ohridu. Nalazi se na putu između Ohrida i Svetog Nauma, i jedna je od najčešćih izbora mlađih putnika. Na plaži Gradište nalazi se dosta kafea i restorana, šiš-barova i drugih sadržaja. Osim toga, plaža Gradište idealna je za sve one koji vole sunčanje u prirodnom hladu. U letnjem periodu na plaži Gradište održavaju se i žurke, pa je i zabava samim tim zagarantovana.
Pošto se u neposrednoj blizini ove plaže nalazi i čuveni Zaliv kostiju – muzej na vodi i arheološki kompleks koji se sastoji od 24 sojenice, ne zaboravite da isplanirate i vreme za posetu ovoj nekadašnjoj praistorijskoj naseobini i čujete mnoge zanimljive priče iz davnina.

2 Plaža Golden Beach 

Plaža Golden Beach još jedna je omiljena plaža mladih. Na ovoj plaži od sadržaja poput: restorana, kafea, ležaljki i suncobrana, možete pronaći sve, pa je boravak na ovoj plaži tokom celog dana zagarantovan. Osim toga sa ovog mesta pružiće vam se, kao na dlanu, izvanredan pogled na grad Ohrid i njegov stari grad.
Pošto je Golden Beach, zapravo, betonska plaža, ona je i mesto mnogobrojnih događaja poput večernjih žurki i nastupa poznatih DJ-eva i drugih izvođača. Primera radi, jedan od izvođača pre par godina bio i poznati Mahmut Orhan koji je atmosferu podigao do usijanja.

Ukoliko želite da budete smešteni u hotelu na samoj plaži, naš predlog pogledajte ovde. 🙂

3 Plaža Trpejča

Plaža Trpejča nalazi se u okviru naselja Trpejča, na putu ka Svetom Naumu. Ovo malo slikovito naselje razvilo se zbog pogodne lokacije, a plaža Trpejča biće vaš omiljeni izbor ukoliko preferirate miran odmor u prirodnom hladu bez velikih gužvi i buke. Na ovoj ohridskoj plаži nalazi se nekoliko tradicionalnih ribljih restorana u kojima možete probati čuveni specijalitet – ohridsku pastrmku, dok uživate u hladu sa pogledom na jezero.

4 Potpeš plaža

Plaža Potpeš, pored gradske plaže, još jedna je od plaža koju ćete verovatno želeti da posetite ukoliko smeštaj birate u centru ili starom gradu. Nalazi se podno uzvišenja Plaošnik i gotovo da je povezana sa šetalištem. Plaža je uređena i organizovana, od sadržaja pored suncobran i ležaljki, možete koristiti i usluge restorana ili kafea.

5 Plaža Bar-Cuba Libre

Plaža i bar Cuba Libre jedno je od najatraktivnijih mesta u Ohridu. Nalazi se na glavnom Keju Makedonija, koji je i ujedno i šetalište koji povezuje gotovo čitavo mesto sa centrom i starim gradom. Restoran i kafić u čijem se produžetku nalazi ogromna terasa nad jezerom, opremljena suncobranima i ležaljkama, sa još jednim izvanrednim pogledom na grad. Osim toga, ovde se možete oprobati i u paraglajdingu ili se priključiti nekoj od tura brodićima koji će vam prikazati Ohridsko jezero u njegovoj punoj lepoti.

Ukoliko želite da budete što bliži Plaži Cuba-Libre, naš predlog pogledajte ovde. 🙂

Rezervišite smeštaj u blizini najlepših plaža Ohrida

Leto u Ohridu sjajna je prilika da otkrijete sve lepote Ohridskog jezera i okoline, a za detaljan obilazak biće vam potrebno minimum sedam dana. Ipak, dobro je znati da sve termine i dužinu boravka možete određivati sami, a Bravo agenti biće tu da vas provedu kroz čitav proces izbora i posavetuju o najboljem smeštaju o Ohridu kako biste obezbedili najbolju lokaciju za vaše letovanje. Kontaktirajte nas i organizujte svoje najbolje leto u Ohridu.

You don't have permission to register