Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Single Post

Najzanimljiviji hoteli sveta: Hotel sa žirafama (The Safari Collection)

Hotel sa žirafama – Najrobi, Kenija

The Safari Collection

Dobro došli u jedan od najekskluzivnijih i najinstagramičnijih butik hotela na svetu! U današnjoj priči, glavni junak jeste Manor Giraffes, stara vila pretvorena u butik hotel sa svega 12 soba. Imanje na kojem se Manor Giraffes nalazi, predstavlja nam jedinstvene lepote Afrčkog kontinenta i Kenije i podseća nas na neraskidivo prijateljstvo čoveka, životinja i prirode.

U saglasju sa Afrikom

Manor Giraffe, odnosno Hotel sa žirafama, prostire se na 12 hektara privatnog poseda u okviru autohtone šume u predgrađu Najrobija. Vila je sagrađena 1932. godine, u momentu kada prvi Evropljani dolaze da uživaju u afričkim safarijima, i do danas održava autentičan izgled.

Čitav kompleks Manor Girraffe raspolaže sa svega 12 soba, od kojih je  šest soba smešteno u originalnoj vili, dok je preostalih šest soba dograđeno 2011. godine u art-deco stilu. 

Kuc, kuc! Dobro jutro! 🙂 Jeste li za kafu, možda?

Naravno, najveću atrakciju Hotela sa žirafama, predstavljaju same žirafe, krdo koje slobodno šeta imanjem i koje je u bliskom kontaktu sa samim turistima. Neretke su situacije u kojima žirafe dolaze tik do hotela i pridružuju se turistima na doručku. Uzevši u obzir da je ovakav stepen bliskosti sa životinjama gotovo nemoguće iskusiti na bilo kom drugom mestu, nije ni čudo što upravo kontakt sa njima predstavlja najveći doživljaj za sve one koji odsedaju u ovom hotelu. 

Kada je najbolje ići na safari u Keniju?

Drugačiji klimatski uslovi Afričkog kontinenta umnogome određuju i vreme kada je dobro putovati. Kenija je specifična po tome da u toku godine ima dve velike kišne sezone, i to od marta do maja i od polovine oktobra do decembra.  U tom smislu, Keniju je najpogodnije posetiti u januaru i februaru, i od sredine maja do kraja septembra. 

Dobro je i imati na umu da se Najrobi nalazi na 5.889 mnv, te da su noći hladne a dani umereno topli. Zato, pažljivo isplanirajte listu za pakovanje, i obavezno spakujte i nešto topliju odeću. 

Najlepši objekti grupe the Safari Collection

Manor Giraffe jeste najfotogeničniji objekat iz grupe The Safari Collection. Ipak, nismo mogli da odolimo a da vam ne predstavimo još dva njihova objekta koja u potpunosti oslikavaju afrički pejzaž.

Salaʾs Camp

Salaʾs Camp smešten je u netaknutoj prirodi! Nalazi se u neposrednoj blizini Peščane reke, gde nema krokodila niti nilskih konja, i Nacionalnog parka Serengeti u Tanzaniji.

Koncept kampovanja u luksuznim šatorima ima za cilj da sve lepote prirode ali i princip održivosti, što više približi turistima. Akcenat ovakvog tipa putovanja jeste u doživljajima, pa ako spadate u avanturiste, onda će Salaʾs Camp biti idealan izbor za vas. 

Salaʾs Camp posebnu pažnju pridaje i svim putnicima koji svoj medeni mesec žele da provedu upravo u nestvarno lepoj prirodi afričkog kontintenta. Zato, u okviru ovog kampa postoji nekoliko luksuzno opremljenih mladenačkih šatora koji garantuju privatnost i mir.

Sasaab

Ovaj objekat nalazi se u blizini Bafalo izvora i Samburu Nacionalnog rezervata. Uređen u duhu tradicionalnog marokanskog stila, i smešten u izvanrednom prirodnom okruženju. Ovo je izvanredna tačka za sve one koji žele da izbliza vide kralja životinja, ili slonove, zebre i leoparde, a naravno sve to sa bezbedne udaljenosti. 😀

Sve fotografije preuzete su sajta: https://www.thesafaricollection.com/

U saglasju sa prinicipima Prirode
#gogreen

  • Tri objekta grupe Safari Collection nose najviši standard Ecco-turizma u Keniji.
  • Svi insekticidi koji se koriste u sobama prirodnog su porekla
  • Sva sredstva za čišćenje ne sadrže pesticide
  • Svi objekti raspolažu sopstvenim baštama u kojima se uzgaja voće i povrće koja se koriste za prirpemu jela
  • Svi objekti kupuju proizvode od lokalnog stanvništva u cilju smanjenja otpada i zagađenja usled transporta
  • Svi objekti poštuju princip reciklaže
  • U svim objektima koristi se solarna energija (gde je to moguće)

https://www.instagram.com/p/B7HM8YpHcU7/

Ostavite komentar:

You don't have permission to register