a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Mala vinska tura -S. Makedonija

Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac, Licenca OTP No 357/2020 Kat. A25

MALA VINSKA TURA

S.Makedonija: Skoplje – Ohrid – Popova kula – Stobi

3 dana/2 noćenja – autobusom

 

1.DAN (01.05.2020. – PETAK): BEOGRAD – SKOPLJE – OHRID

Polazak iz Beograda u 07:00, polazak iz Niša u 10:00, polazak iz Leskovca u 11:00. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Skoplje u prepodnevnim časovima i razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča – STARA ČARŠIJA, KAMENI MOST, TVRĐAVA SKOPSKO KALE, CRKVA SV. SPASA, ARHEOLOŠKI MUZEJ…. Slobodno vreme. Fakultativno: poseta vinariji Kamnik, gde sledi prva degustacija makedonskih vina u predivnom zimskom ambijentu. Nakon posete vinariji Kamnik, nastavak puta ka Ohridu. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj. Noćenje.

2.DAN (02.05.2020. – SUBOTA): OHRID

Doručak. Okupljanje grupe i razgledanje Ohrida u pratnji vodiča – pešačka tura: STARI GRAD, kuća Robevih – najreprezentativniji primer gradske arhitekture u Ohridu u sklopu koje se nalazi i Nacionalna radionica za ručnu izradu papira, šetnju nastavljamo putem koji nas vodi pored crkve Svete Sofije jedne od najvećih vizantijskih crkava u Ohridu,  kaldrmisanim ulicama uz pogled na Ohridsko jezero nastavljamo razgledanje do Antičkog teatra starog oko 2.000 godina u kojem ćemo čuti i priču o čuvenoj tvrđavi cara Samuila iz X veka. Obilazak Ohrida završićemo posetom MANASTIRA SVETI JOVAN KANEO – smešten na uzdignutom rtu iznad samog srca grada. Pošto se vratimo na početnu tačku predlažemo da slobodno vreme provedete u trgovačkom delu starog grada, bazaru sa živopisnom pijacom i brojnim radionicama starog zanata i rukotvorina. Fakultativno:  izlet do manastirskog kompleksa Sveti Naum koji se nalazi na prostoru prelepog nacionalnog parka Galičica. Poseta manastiru SVETI NAUM izgrađenog u 10. veku i crkvi SVETE PETKE.  Nakon posete manastiru slobodno vreme za ručak u restoranu Ostrovo koji se nalazi u prekrasnom okruženju na izvorima reke Crni Drim nedaleko od manastira ili lični program. Pri povratku u Ohrid sledi poseta i razgledanje MUZEJA NA VODI – rekonstruisanog praistorijskog naselja okruženog zidinama nekadašnjeg rimskog utvrđenja.  Povratak u Ohrid. Uveče – kušanje vina u lokalnoj vinariji. Fakultativno – večera u restoranu uz živu muziku u restoranu Belvedere. Noćenje.

3.DAN (03.05.2020. – NEDELJA): OHRID – POPOVA KULA – STOBI – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje smeštaja. Nastavak puta do Popove kule ili hrama vina. U Popovoj kuli imaćemo priliku da probamo jednu od devet autohtonih makedonskih vinskih sorti – stanušinu – koja je zaštitni znak Popove kule. Nakon posete vinskih podruma i obilaska vinarije, sledi degustacija. Okupljanje grupe i nastavak putovanja ka arheološkom nalazištu Stobi i istoimenoj vinariji koja je jedna od najčuvenijih vinarija područja Tikveš. Vinogradi koji se prostiru na preko 600 hektara i tipičan ambijent u kojem nastaje jedno od najpoznatijih makedonskih vina sigurno će vam dočarati priču o najvećem makedonskom komercijalnom proizvođaču vina. Nakon kupovine vina sledi poseta arheološkom nalazištu Stobi. Nastavak puta ka Srbiji. Dolazak u večernjim satima.

Cenovnik br.1 od 24.02.2020.

 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu
 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Razgledanje Skoplja i Ohrida u pratnji vodiča
 • Posetu arheološkom nalazištu Stobi u pratnji vodiča
 • Degustaciju vina u vinariji Popova kula /5 različitih vrsta vina uz pršutu i dezert/
 • Degustaciju vina u vinariji u Ohridu /3 različitih vrsta vina: belo vino Rkaciteli, crveno vino Ohridsko kuve – miks od 6 sorti grožđa, crno vino Vranac – uz hleb i sir/
 • Pratioca grupe
 • Troškove organizacije putovanja
 • Fakultativnu posetu vinariji Kamnik – 15 eur po osobi
 • Fakultativnu posetu manastiru Sveti Naum i Muzeja na vodi – 5 eur po osobi
 • Fakultativnu večeru u restoranu Belvedere –
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

 • GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
 • ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 20.06.2020, isključivo uz deponovanje čekova ili kreditnom karticom Banca Intesa.
 • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.

SMEŠTAJ/ARANŽMAN
NAČIN PLAĆANJA

Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


VAŠA NAPOMENA:
VAŽNO!

 • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
 • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


PREVOZ
VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


PRIJAVA ZA PUTOVANJE
R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

*Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

*Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

e-mail:


,

You don't have permission to register