Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Uvac – avantura – jednodnevni izlet
Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac, Licenca: OTP 357/2020, Kat. A25

 

UVAC AVANTURA

Jednodnevni izlet

Kažu da je Uvac srpski Kolorado, najfotografisanija znamenitost Srbije i da je omiljena destinacija stranih turista. Idemo da vidimo lepote Specijalnog rezervata prirode Uvac! Pridružite nam se! 

Termini u kojima možete rezervisati putovanje:

JUL: 24.07.2021.

AVGUST: 07.08.2021; 14.08; 21.08; 28.08.2021.<br /> SEPTEMBAR: 04.09; 11.09.2021.

Program putovanja:
1. DAN: LESKOVAC – NIŠ – JOŠANIČKA BANJA – NOVI PAZAR – SJENICA – UVAC – SJENICA NOVI PAZAR – JOŠANIČKA BANJA – NIŠ – LESKOVAC

Polazak iz Leskovca u 04:00h sa parkinga kod železničke stanice, iz Niša u 04:45 h sa parkinga hipermarketa Tempo, sa mogućnošću usputnog prihvata putnika i pauzom za odmor grupe. Nastavak putovanja do kanjona Uvca – srpskog Kolorada! Dolazak na Uvac oko 11:00 h. Pešačka tura od oko 3 km do ulaza u kamp rendžera – Markova ravan i ulaz u prirodni rezervat kanjona reke Uvac – Markova ravan ili fakultativno: transfer kombijem do vidikovca Molitva. Fakultativno: Vožnja brodićem po meandrima Uvca (trajanje krstarenja zavisi od toga na koji način izaberete da obiđete vidikovac Molitva). Tokom vožnje u dužini od 13 km, posetioci će imati priliku da vide Tubića pećinu, stari viseći most, Devojačku stenu, meandre reke Uvac, stanište beloglavih supova, Ledenu pećinu. (Po odobrenju Specijalnog rezervata prirode Uvac:  Ulazak u Ledenu pećinu koja se odlikuje bogatsvom pećinskog nakita. Najzastupljeniji pećinski nakit su stubovi, a poseduje i obilje stalagmita, draperija, bigrenih kadica i travertinskih terasa. Nastavak krstarenja do platforme sa koje počinje pešačka tura do vidikovca Molitva, za goste koji odlluče da do vidikovca dođu pešaka. Pešačka staza do vidikovca Molitva spada u srednje-teške staze, ali je mogu savladati i potpuni početnici i ne zahteva posebnu fizičku spremu niti opremu. Dužina pešačke staze je oko 8 km. Po dolasku na vidikovac sledi odmor uz uživanje u pogledu na meandre Uvca i letove beloglavih supova. Povratak u rendžerski kamp pešaka (za goste koji obilaze vidikovac pešaka). Slobodno vreme za ručak u nekom od kantina u okviru kampa. Umesto pešačke ture možete odabrati fakultativno: džip safari do vidikovca Molitva, alternativnim stazama Zlatarske visoravni u trajanju od 20-ak minuta po pravcu. Okupljanje grupe oko 18h i polazak ka Nišu i Leskovcu. Dolazak u mesto polaska u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi

2.280 dinara

Potvrdu rezervacije sa instrukcijom za plaćanje očekujte u roku od 60 minuta.

Izneneđenje je uvek dobra ideja! 🙂 Da pogledate naš predlog, kliknite na srce.

 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
 • Razgledanje prema programu uz pratnju vodiča
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe
 • Fakultativne posete:
 • 1) Vožnja brodićem po meandrima Uvca – 1.500 dinara (trajanje vožnje zavisi od načina na koji odaberete da obiđete vidkovac Molitvu. Ukoliko se odlučite za pešačku turu krstarenje traje oko 1h. Ukoliko se odlučite za transfer kombijem/džipom do vidikovca Molitva krstarenje meandrima Uvca traje oko 1.5 h).
 • 2) Kombi prevoz do vidikovca Molitva – 700 dinara po osobi
 • 3) Džip safari – 1.500 dinara
 • 4) Organizovani ručak u kampu rendžera – 500 dinara po osobi (unapred ugovoreni meni – 10 ćevapa, lepinja i sezonska salata).
 • Individualne troškove.
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate čekovima građana, a najkasnije do 2 meseca nakon putovanja.
 • Kreditnim karticama Banca Intesa do 3 jednake mesečne rate, a najkasnije do 2 meseca nakon putovanja.

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu BANCA INTESA na dan uplate.

Rezervacije:

Rezervacija je konačna uplatom avansa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanje ne može se menjati naknadno.

Dobro je znati – korisni saveti: 

Izlet do kanjona Uvca je izlet u prirodu. 😊 Zato preporučujemo:

 • Obucite se lagano (majica i pantalone biće možda najbolja opcija),
 • Obujte patike (sa nešto debljim đonom, ne moraju biti cipele za planinarenje, ali zaobiđite papuče, sandale, ,,starke“).
 • Spakujete sve neophodne sitnice za put u ranac.
 • Ponesite šeširić, kačket ili maramu kako biste imali što bolju zaštitu od sunca.
 • Ako se odlučujete za izlet u toku letnjih dana kada su temperature nešto više, obavezno ponesite i kremu za sunčanje sa višim zaštitnim fakotorom. Pogotovu ako imate osetljivu kožu ili kožu sklonu alergijama.
 • Lepeza uvek može biti dobar saveznik u letnjim danima.
 • Ukoliko se odlučite za pešačku turu do vidikovca Molitva ponesite dovoljno vode sa sobom
 • Kada stignete u Sjenicu javite se dragim ljudima, recite da krećete na izlet i da im se najverovatnije nećete javljati neko vreme pošto je u samom Specijalnom rezervatu prirode domet jako slab.
 • Izbor hrane u samom kampu rendžera je poprilično sužen, pogotovu tokom vikend-tura, tako da ako niste ljubitelj ćevapa (iako su preukusni), onda spremite sebi obilniju užinu i ponesite je sa sobom na put. Ručak u samom kampu rendžera bez pića košta oko 600 dinara po osobi.
 • U samom kampu rendžera postoji samo jedan toalet.

Za koga je ovo putovanje: 

 • Za ljubitelje prirode koji žele da joj se prilagode i u potpunosti joj se posvete tokom jednog dana.
 • Za one koji vole intenzivna putovanja i koji uživaju u tome da se stalno nešto dešava. 😊
 • Za one kojima je lepota prirode na prvom mestu i koji Uvac doživljavaju kao privilegiju jer je beloglave supove jedino moguće videti ovde.

Pitanja koja nam često postavljate:

Koliko traje krstarenje meandrima Uvca?

U slučaju da birate pešačku turu do vidikovca Molitva krstarenje traje oko 1 sat. Trajanje krstarenja produžava se obilaskom Ledene pećine, koju ove godine zbog specifičnih zdravstvenih okolonosti nije moguće posetiti.

U slučaju da se odlučite da do Molitve dođete džipom ili kombijem, onda krstarenje traje 1.5 h. Trajanje krstarenja produžava se obilaskom Ledene pećine, koju ove godine zbog specifičnih zdravstvenih okolonosti nije moguće posetiti.

Koliko osoba može da se preveze jednim brodićem?

Po odluci Rezervata, jednim brodićem moguće je prevesti najviše 12 osoba, uključujući i decu najmlađeg uzrasta.

Da li imamo pratnju stručnog lica tokom krstarenja i da li dobijamo objašenjenja tokom ture?

Sva krstarenja obavljaju rendžeri Specijalnog rezervata prirode Uvac koji su lokalci i žive u samoj regiji oko Sjenice i Nove Varoši. Tokom krstarenja rendžeri posetiocima uvek skreću pažnju na bitne stvari i informacije, tako da ćete upravo od ljudi koji ovde žive čuti priču o nastanku Uvca, o pećinama, legendama, beloglavim supovima o kojima upravo isti ti redžeri brinu, hrane ih i govore o njima sa puno ljubavi.

Koliko je pešačka ruta zahtevna?

Pešačka staza kojom se penjete do vidikovca Molitva, i odakle pešaka nastavljate nazad sve do kampa rendžera Markova ravan, duga je oko 8 km. Ova pešačka staza spada u srednje-teške staze. U zavisnosti od vremenskih uslova i toga koliko ste fizički spremni varira i vreme prelaženja staze. Uglavnom, računajte da će ova šetnja trajati oko 3 h.

Da li tokom pešačke rute imamo pratnju vodiča?

Rendžeri nemaju obavezu pratnje grupe tokom prelaženja ove pešačke rute. Ipak, staza je dobro obeležena i jedina moguća za dolazak do vidikovca Molitva.

Kako je najjednostavnije doći do vidikovca?

Do vidikovca je najjednostavnije doći prevozom (kombijem ili džipom).

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN
  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


  VAŠA NAPOMENA:
  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


  PREVOZ
  VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


  PRIJAVA ZA PUTOVANJE
  R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:


  ,

  You don't have permission to register