Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Golubac, Viminacijum, Smederevo
Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac, Licenca: OTP 357/2020, Kat. A25

Razglednice iz Srbije

Golubački grad – Viminacijum – Smederevo

Jednodnevni izlet – autobusom

 

Predeli i slike kojima se svi ponosimo! Vodimo vas u Golubački grad, srednjevekovnu tvrđavu na Dunavu gde ćete doživeti pravu srednjevekovnu atmosferu – Viminacijum gde ćemo proveriti kako su to živeli Rimljani – Smederevo najveću ravničarsku tvrđavu u Evropi gde ćemo se vratiti u vreme srpskog srednjevekovnog dvora i čuti priče o hrabrom despotu Đurđu, njegovoj upornoj ženi Jerini i životima njihove dece.

AVGUST:

15.08.2020; 29.08.2020.

SEPTEMBAR:

12.09.2020; 26.09.2020.

1. DAN: RELACIJA: LESKOVAC – NIŠ – GOLUBAČKI GRAD – VIMINACIJUM – SMEDREVO – NIŠ – LESKOVAC
Polazak iz Leskovca u 05:00. Polazak iz Niša u 05:45h. Usputne pauze radi odmora grupe. Dolazak u Golubačku tvrdjavu gde će vas čekati jedan od najčarobnijih prizora na našim prostorima! Devet kula Golubačke tvrđave povezanih bedemima, sagrađenim na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, na mestu gde je Dunav najširi i gde ulazi u tesnac Karpatskih planina. Iako se ne zna ko je i kada tačno podigao Golubačku tvrđavu ona je kroz vreme predstavljala bitnu stratešku tačku i veoma važno vojno utvrđenje za čiju su se prevlast borili i Ugari i Osmanlije i Srbi. Golubačka tvrđava danas je kulturno dobro od izuzetnog značaja i pripada Rezervatu prirode Tvrđava Golubački grad i ujedno i ulaz u Nacionlani park Đerdap. Tvrđavu ćemo obići u pratnji stručnog vodiča koji će nam ispričati mnogo zanimljivih priča o vitezovima, kraljevima i srednjem veku. Popećemo se na kulu kako bismo videli fantastičan prizor na unutrašnjost same tvrđave ali i Dunav koji ovde izgleda kao more. Nakon obilaska tvrđave, kraća pauza za kafu u kafeteriji u okviru kompleksa i uživanje u pogledu na prelep prizor. Okupljanje grupe i nastavak putovanja ka jednom od najvećih arheoloških nalazišta u našoj zemlji – Viminacijumu!
Arheološki park Viminacijum danas se nalazi u neposrednoj blizini Kostolca. Prostire se na preko 450 ha površine u totalu, i prema grubim proračunima, arheolozima bi bilo potrebno 300 godina da otkriju čitav prostor ovog rimskog grada. Videćemo kako je funkcionisao i živeo rimski grad i logor, nekadašnja prestonica Gornje Mezije. Kroz ovaj lokalitet provešće nas stručni vodič ukazujući nam na najbitnije tačke grada: bedeme i kule, akvadukte, terme, zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke, amfiteatar koji je mogao da primi do 7.000 gledalaca, rimski legijski logor, mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan, građevinu u kojoj su se okupljali prvi hrišćani, naučno-istraživački centar, i još mnogo toga. Fakultativno: rimska gozba – ručajte kao Rimljanin! Imaćemo zaista jedinstvenu priliku da budemo deo ove svojevrsne vremenske mašine. Osim toga što ćemo imati uvid u rekonstruisani život Rimljana, imaćemo priliku i da vidimo kakve su đakonije umeli da pripreme. Ovde nas čeka izbor od 14 autentično pripremljenih jela, amfora vina i sezonsko voće. Nakon ove zanimljive priče naš put nastavljamo do Smederevske tvrđave nekadašnjem prestonom mestu despota Đurađa Brankovića.
Smederevska tvrđava poslednji je primer arhitekture ovog doba u Srbiji i za nju se vezuju brojne legende, od one čuvene o despotovoj supruzi Prokletoj Jerini do skrivenog blaga! Tvrđava je sagrađena u 15. veku na ušću Jezave u Dunav na površini od 11 ha. Tvrđava se sastoji iz Malog grada gde je bila smeštena despotova rezidencija, zgrada za porodicu, pratnju i stražu, kao i biblioteka i kovnica novca. U Velikom gradu nalazio se je vojni logor ali je tu živelo i lokalno stanovništvo. Zanimljive priče o tvrđavi i njenim stanarima ispričaće nam stručni vodič dok uživamo u pogledu na kule i Dunav. Svakako, dobro je zapamtiti da Smederevska tvrđava spada u tri najveća utvrđenja u Evropi i šest najznačajnijih utvrđenja na toku Dunava. Polazak iz Smedereva oko 20h. Dolazak u Niš i Leskovac u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi

1.990 dinara (sa polaskom iz Leskovca); 1.890 dinara (sa polaskom iz Niša)

Potvrdu rezervacije sa instrukcijom za plaćanje očekujte u roku od 60 minuta.

Izneneđenje je uvek dobra ideja! 🙂 Da pogledate naš predlog, kliknite na srce.

 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji
 • Razgledanja prema program putovanja
 • Troškove organizacije i pratioca grupe
 • Grupna ulaznica za Golubački grad – 450 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Grupna ulaznica za Viminacijum – 500 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Rimska gozba – 2.400 dinara po osobi (minimum 10 osoba) / izbor od 14 autentično pripremljenih jela: rimska pogača, sir u maslinovom ulju, hlepčići sa medom, namaz od maslina-graška-šargarepe, kuvana šunka u testu sa smokvama, meso sa dva različita umaka, dinje sa medom, namaz od sira, pašteta od tunjevine, jaja sa bademima, smokve i suve šljive, sufle od kajsija ili krušaka, kupus sa prazilukom, salata od začinskog bilja, kuglice sa makom i susamom, urme punjene bademom, lešnikom i orasima, sezonsko voće, vino 200 ml/
 • Grupna ulaznica za Smederevsku tvrđavu – 120 dinara (minimum 30 osoba)
 • GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
 • ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak na više jednakih mesečnih rata, najkasnije do mesec dana po povratku s putovanja, isključivo uz deponovanje čekova ili kreditnom karticom Banca Intesa.
 • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.

SMEŠTAJ/ARANŽMAN
NAČIN PLAĆANJA

Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


VAŠA NAPOMENA:
VAŽNO!

 • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
 • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


PREVOZ
VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


PRIJAVA ZA PUTOVANJE
R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

*Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

*Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

e-mail:


,

You don't have permission to register