Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Putevima Svetog Save
Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac, Licenca: OTP 357/2020, Kat. A25

Putevima Svetog Save

Manastir Žiča – manastir Studenica – Zlatarsko jezero – Manastir Mileševa – Zlatibor
2 dana (1 noćenje) autobusom

Termini u kojima možete rezervisati putovanje:

Oktobar:

03.10-04.10.2020; 10.10-11.10.2020.

1. dan: Leskovac – Niš – Kraljevo – Aleksinac – Pojate – Kraljevo – Ivanjica – Nova Varoš – Prijepolje – Manastir Mileševa (410 km)

Polazak iz Leskovca u 05:00 h, iz Niša u 06:00 h. Usputni prihvat putnika i pauze radi odmora grupe. Stižemo u manastir Žiču, mesto na kojem je Sveti Sava krunisao prvog srpskog kralja i gde je kasnije krunisano 7 srpskih kraljeva! U manastiru Žiča čućemo priču o njenom ktitoru, Stefanu Prvovenčanom, prvom srpskom kralju, njegovom bratu Svetom Savi, a imaćemo i priliku da vidimo neke od najstarijih fresaka i divimo se čudesnoj arhitektonskoj kompoziciji ovog manastira. Zamišljajući sve te vitezove, prinčeve i velikaše kako dolaze na krunisanje novog kralja… Pre nego nastavimo putovanje do najvećeg dragulja srpskog srednjeg veka, u manastiru Žiča imaćemo priliku da se opskrbimo raznovrsnim proizvodima, delima, vrednih ruku monaha i monahinja manastira. Pošto stignemo u božanstvenu Studenicu, upoznaćemo se sa jednim od najvećih projekata nemanjićkih neimarskih snova. Studenica osim Nemanjine zadužbine okuplja još niz crkvi koju su gradili  njegovi potomci, nastavljajući viziju osnivača. Studenica je bila i mesto na kojem su stvarni Nemanjići boravili, živeli i stvarali. I Stefan Prvovenčani i Rastko (Sveti Sava) koji je upravo ovde napisao Studenički tipik koji se smatra začetkom srpske srednjevekovne pisane književnosti. U Studenici su nekad postojale i škola, pisarnica, biblioteka, bolnica i vodovod, ali i mnoštvo sakralnih objekata koji se danas još samo mogu videti u velikim svetogorskim manastirima. Nakon obilaska manastira, nastavljamo naš put i dolazimo podno planine Zlatar, do Zlatarskog jezera i Kokinog broda, gde u fantastičnom prirodnom okruženju pravimo pauzu za ručak, osveženje i okrepljenjen ili fakultativno – krstarenje Zlatarskim jezerom (krstarenje traje oko 2 sata). Oko 19:00 h, dolazak u manastir Mileševu, dom Belog Anđela i zadužbinu kralja Vladislava, mesto na koje su mošti Svetoga Save prenete iz Velikog Trnova.  Smeštaj u konake. Vreme za odmor. Noćenje.

2. dan: Manastir Mileševa – Zlatibor – Stopića Pećina – Sirogojno – Užice – Čačak – Kraljevo – Kruševac – Aleksinac – Niš – Leskovac (400 km)

Mogućnost prisustva jutarnjoj liturgiji u manastiru (početak Bogosluženja u nedelju u 08:30 h). Oko podneva, pozdravljanje sa našim domaćinima i nastavak putovanja ka Zlatiboru. Oko 14:00 dolazak na Zlatibor. Pauza za ručak i šetnju. Fakultativno: odlazak do Sirogojna, sela koje je najpoznatije po unikatnim, šarenim vunenim džemperima, i muzeju na otvorenom sa postavkom tradicionalnih zlatiborskih brvnara i  Stopića pećine – jednu od najatraktivnijih pećina na tlu Srbije kroz koju protiče Trnavski vodopad sa Bigrenim kadama iz kojih se voda kaskadno preliva jedna u drugu i nizom kamenih dvorana sa pećinskim nakitom osvetljenim raznobojnim svetlima. Oko 19:00 h okupljanje grupe i nastavak putovanja ka Nišu i Leskovcu. Dolazak u Niš i Leskovac u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Cena aranžmana po osobi

4.500 dinara za polaske iz Leskovca; 4.300 dinara za polaske iz Niša.

Izneneđenje je uvek dobra ideja! 🙂 Da pogledate naš predlog, kliknite na srce.

 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
 • Razgledanje prema programu uz pratnju vodiča
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe
 • Fakultativno – krstarenje Zlatarskim jezerom u trajanju od oko 2 h (sa uključenom ulaznicom u SRP Uvac – 1.200 dinara.
 • Fakultativno – ručak na Zlatarskom jezeru – unapred ugovoren meni
 • Fakultativni izlet: Sirogojno i Stopića pećina – (sa uključenim grupnim ulaznicama 120 din + 250 din) – 950 dinara po osobi
 • Individualne troškove
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate čekovima građana, a najkasnije do 2 meseca nakon putovanja.
 • Kreditnim karticama Banca Intesa do 3 jednake mesečne rate, a najkasnije do 2 meseca nakon putovanja.

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu BANCA INTESA na dan uplate.

Rezervacije:

Rezervacija je konačna uplatom avansa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanje ne može se menjati naknadno.

Manastirska pravila:

 • Fotografisanje unutrašnjosti hrama nije dozvoljeno.
 • Pušenje u okviru manastira nije dozvoljeno. Manastir je odredio prostor za pušače u Gostoprimnici.

Sllično u ponudi:

 • Uključeno

  Srbija
 • Uključeno

  2*
  3*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Avio-tura
  Bansko
  Borovec
  Budva
  Bugarska
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Druge pogodnosti:
  Grčka
  Hotel
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Noćenje-doručak
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Tip usluge:
  Ultra All Inclusive
  Vaučer republike
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

You don't have permission to register