Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Madrid

Vise Informacija

Koja je Vaša prva asocijacija na Madrid?

Muzej Prado u Madridu je najznačajnija ustanova te vrste u Španiji i jedna od najčuvenijih u svetu. Nesumnjivo, u njemu se nalazi najpotpunija i najbogatija zbirka španskog slikarstva na svetu od oko 3000 izloženih slika, gotovo trećina pripada španskoj školi, od kojih stotinak Goji, pedesetak Velaskezu, isto toliko Riberi, dvadeset El Greku, isto toliko Zubaranu i Murilu, ako se zadržimo samo na najčuvenijim imenima.

I flamansko i italijansko slikarstvo je dobro predstavljeno u Pradu, jer je istorija španskog kolekcionarstva, kao i istorija kolekcionarstva drugih evropskih zemalja u kojima su stvoreni najvažnijji muzieji, u tesnoj vezi sa promenljivim zbivanjima u Španiji i sa njenom političkom istorijom. Španija je imala sreću da bude najznačajnija evropska monarhija za vreme jednog od najsjajnijih razdoblja italijanske i flamanske umetnosti, to jest u XVI veku. Osim toga, upravo te dve zemlje su većinom bile pod direktnom španskom hegemonijom i vicekraljevi su mogli birati remek-dela tih slikarskih kultura da bi obogatili Španiju. Zato se u Pradu, iako je on prvenstveno nacionalna galerija, nalazi veoma mnogo slika iz drugih zemalja.

Flamenko?

Cena: 399 €

– Transfer turističkim autobusom visoke turističke klase na relaciji Leskovac – Sofija – Leskovac. / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/.
Avio prevoz na relaciji Sofija – Madrid – Sofija
– Transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
– Četiri (4) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Madridu
– Panoramsko razgledanje Madrida
– Usluge lokalnog vodiča
– Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje: za odrasle osobe – 1.080 dinara, za decu do 18 god. – 720 din, za osobe starije od 70 god – 2.162 din.
 • Fakultativne izlete.
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 150 eur.
 • Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje uz popust od 5%. ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 10.09.2017. isključivo uz deponovanje čekova.

 • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.
 • Kreditnom karticom Banca Intesa na 6 mesečnih rata bez kamate isključivo u agenciji Bravotours.

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESA na dan  uplate.

 • Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 20 osoba, u suprotnom, poslednji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 /pet/ dana pre polaska. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 /deset/ dana pred put.
 • U slučaju promena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Marš-ruta transfera, mesta polazaka, pauza i vrsta vozila je isključivo u nadležnosti organizatora putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu, Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000 eur kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimično ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja po ugovoru o garanciji putovanja br. 0034/2016 od 25.01.2016. godine zaključen sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU „YUTA“ Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, 011/3228-686 i 011/3228-687 prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14, ili na mail garancijaputovanja@yuta.rs. polisa br. 300049816 od 25.01.2016. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina br. 8.

Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i izvršne sudske presude, odnosno, arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA „Bravotours“-a usaglašeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i Opštim uslovima putovanja Udruženja turističkih agencija Srbije YUTA. Molimo sve putnike da pažljivo pročitaju OUP pre polaska na putovanje. Bravotours smatra da se putnik upoznao sa OUP i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

4 noćenja/5 dana
 • Uključeno

 • Uključeno

  SOFIJA
 • Uključeno

  15:50
 • Uključeno

  19.15
1

1.dan: (29.04.2019) Ponedeljak

Polazak iz Leskovca u 09:30h, iz Niša u 10:20h, direktna vožnja do međunarodnog aerodroma u Sofiji. Let za Madrid u 16:35h. Sletanje na madridski aerodrom Barajas u 19:10h. Polazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Bulevar La Castelan, stadion Santijago Bernabeu (stadion kraljevskog kluba real Madrid), Trg Cibelije (jedan od najpoznatijih trgova u Madridu u čijem se centru nalazi poznata mermerna fontana Sibeles), Gran Vía (veliki bulevar poznat i kao Brodvej Madrida, proteže se kroz centralni deo grada, obiluje prodavnicama, restoranima i drugim sadržajima), Španski trg (na kom se nalazi spomenik piscu Migelu de Servantesu i još dva spomenika njegovim književnim junacima Don Kihotu i Sanču Pansi), simbol Madrida - Kraljevska palata, Trg Oriente, Kapija Sunca (jedna od kapija na gradskim zidinama koja potiče iz 15. veka, dobila je naziv zbog svoje okrenutosti ka istoku a u njenoj blizini nalazi se simbol Madrida - bronzani spomenik medveda koji jede sa stabla jagode), Muzej Prado, Retiro (veličanstveni gradski park), Puerta de Alcala (neoklasična kapija), Las Ventas (arena za borbe s bikovima), Trg Major (ranije poprište borbi sa bikovima, a sada utočište umornih šetača koji lenstvuju u baštama mnogobrojnih kafida i predstavlja glavni gradski trg a u centru trga nalazi se statua kralja Filipa III na konju). Dolazak u hotel. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2

2. dan: (30.04.2019) Utorak

Doručak. Nakon doručka fakultativna poseta Muzeju Prado (jedan od najposedenijih muzeja u svetu, dom vrhunskih umetničkih dela Direra, Velaskeza, Ticijana, Goje i drugih, sa kolekcijom preko 5000 crteža, 1000 kovanih novčida, ordena i medalja, oko 2000 ukrasnih predmeta, 700 skulptura i čak 8600 umetničkih slika!). Slobodno popodne  za individualne aktivnosti. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenko veče. Noćenje.
3

3. dan: (01.05.2019) Sreda

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativno - mogućnost organizovanja poludnevnog izleta do Toleda. Na 70 km od Madrida nalazi se mesto gde se sudaraju tri kulture: islamska, hrišćanska i jevrejska. Pre posete centru grada, morate doživeti fenomenalan pogled na sam grad – sa oboda susednog brda. Čuveni stanovnik Toleda slikar El Greko odavde je ovekovečio ovaj prelepi pejzaž a gotovo sve razglednice slikane su odatle. Opasan je srednjovekovnim zidinama sa prelepim ulazinim kapijama u grad, koje se otvaraju ka glavnom trgu de Zokodover. Kuće oko trga a i celom gradu su napravljene u mudehar stilu (mešavini arapskog i gotskog stila u kombinaciji cigle i kamena). Šetnja starim jezgrom grada: Katedrala (građena od XIII do XV veka, i u njoj je krunisan čuveni kraljevski par Španije – Luda Huana i Zgodni Filip. Osim grandiozne unutrašnjosti i riznice sa crkvenim predmetima od zlata, platine i dragog kamenja, obavezno treba posetiti muzejski deo u kome se nalaze neke od najlepših slika El Greka, Rubensa, Karavađa, Ticijana...), Samostan San Huan de los Rejes, palata Alkazar, crkva Sv. Tome (u njoj se nalazi najpoznatija El Grekova slika - Sahrana grofa Orgaza), Sinagoga Santa Marija La Blanka, džamija iz X veka - Meskita del Kristo de la Luz (unutar ove male džamije nalaze se mermerni stubovi sa vizigotskim kapitelima kao potpora za devet kupola različitih umetničkih stilova). Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Doći u Toledo i ne probati marcipan, koji se ovde pravi u svim mogućim oblicima i bojama, puni žumancetom, medom, bundevom i šederom, ili se (na mavarski način) pre modelovanja pomeša sa ceđenim sokom od pomorandže ili ružinom vodicom… zaista bi bio propust. Povratak u Madrid. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada. Preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja. Noćenje.
4

4. dan: (02.05.2019) Četvrtak

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno - celodnevni izlet do El Escoriala i Segovije. Na oko 45 km od Madrida nalazi se veličanstveni kraljevski kompleks – El Escorial. Sastoji se od kraljevske palate (koja ima 1100 soba, 2673 prozora, 1200 vrata, 86 stepeništa i 88 vodoskoka), bazilike i manastira. Nakon obilaska kraljevskog kompleksa nastavak vožnje do Segovije. Stari deo grada sa akvaduktom je na UNESCO-voj listi svetske baštine od 1985. god. Po dolasku u grad obilazak užeg centra: Katedrala (jedna od najvećih gotskih i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu), Trg Major, Trg Sv.Martina, Rimski akvadukt (izvorno dug oko 18 km, izgrađen u vreme cara Trajana). Obilazak najveće turističke atrakcije u Segoviji – dvorac Alcazar - inspiracija Diznija za Pepeljugin dvorac. Obilazak 12 dvorskih soba koje vežu dva dvorišta, a svaka soba je intrigantna mešavina gotičke i mavarske arhitekture. Povratak u Madrid u večernjim časovima. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.
5

5. dan: (03.05.2019) Petak

Doručak. Fakultativno odlazak do Kraljevske palate iz XVIII veka (zvanična rezidencija kraljevske porodice i najveća palata po površini u Evropi). Napuštanje soba do 13:00 h. Odlaganje prtljaga u hotelu. Slobodan dan u Madridu za individualne aktivnosti. Preporučujemo posetu gradskom parku Retiro, areni Las Ventas ili nekoj od mnogobrojnih turističkih atrakcija širom Madrida. Okupljanje grupe u 17:00 h i transfer do aerodroma Barajas. U 19:50 h let ka Sofiji. Sletanje na aerodrom u Sofiji u 00:15 h. Transfer autobusom do Niša i Leskovca. Dolazak u Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.

  VAŠA NAPOMENA:

  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!

  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.

  PREVOZ

  VRSTA PREVOZA:

  OSIGURANJE:

  MESTO POLASKA:

  DATUM POLASKA/POVRATKA:

  ODRASLI:

  DECA do 12g.

  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ

  OSIGURANJE

  PRIJAVA ZA PUTOVANJE

  R.BR

  PREZIME I IME PUTNIKA:

  DAT. ROĐ.:

  BR.PASOŠA:

  TELEFON FIKSNI MOBILNI:

  MESTO I ADRESA STANOVANJA:

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  7.

  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:

  ,

  You don't have permission to register