Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Vise Informacija

Uvac 

Manastir Žiča – manastir Gradac – Sjenica – Uvac – Novi Pazar – Petrova crkva – Manastir Đurđevi Stupovi –  manstir Sopoćani

3 dana/2 noćenja

Najbolje na ovom putovanju

     • Pogled sa vidikovca Molitva
     • Plovidba meandrima Uvca i osmatranje beloglavih supova
     • Poseta lokalnoj mlekari i kupovina čuvenog sjeničkog sira
     • Poseta 5 nemanjićkih zadužbina!

JUN

JUL:

AVGUST:

1. DAN: Leskovac – Niš – Pojate – Kraljevo – manastir Žiča – manastir Gradac – Gradačka banja – Sjenica

Polazak iz Leskovca u 04:00h sa parkinga kod železničke stanice, iz Niša u 04:45 h sa parkinga hipermarketa Tempo, sa mogućnošću usputnog prihvata putnika i pauzom za odmor grupe. Nastavak putovanja ka manstiru Žiča, mestu krunisanja 7 srpskih kraljeva i dragulju srpske srednjevekovne države. Pošto obiđemo Žiču, nastavljamo do manastira Gradac, zadužbini Jelene Anžujske, jedne od najvažnijih žena srpskog srednjeg veka.  Do manastira Gradac, doći ćemo čuvenom dolinom jorgovana, koje je nekada duž doline Ibra zasadio kralj Uroš I. Dolazak u manastir Gradac oko 12:00h. Manastir Gradac, podignut je na šumovitim padinama Golije, u seocetu Gradac na obali Ibra oko 1270. godine. Manastir Gradac nije samo prvi sačuvan ktitorski poduhvat jedne srpske kraljice, već i jedinstven primer neobičnog spoja dva potpuno različita arhitektonska tipa: romaničkog i gotičkog, što ga čini i jednom od najvažnijih tačaka na Putu kulture Transromanika. Odavde ćemo videti i nekadašnje utvrđenje Brvenik, jedno od najvažnijih utvrđenja ove oblasti u srednjem veku.  Nakon obilaska manastira, silazimo (pešice) do Gradačke banje koja se nalazi u podnožju manastira, u divnom hladu stoletnog drveća i potoka. Ovde ćemo napraviti pauzu i imati priliku da probamo neke od domaćih specijaliteta vrednih domaćina. Nastavak putovanja ka Sjenici. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: Sjenica – Uvac – Sjenica

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak na izlet do kanjona Uvca – srpskog Kolorada! Dolazak do kampa rendžera oko 10h na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac – Markova ravan(Krstac). Fakultativno: Vožnja brodićem po meandrima u trajanju od oko 3h. Tokom vožnje u dužini od 13 km, posetioci će imati priliku da vide Tubića pećinu, stari viseći most, Devojačku stenu, meandre reke Uvac, stanište beloglavih supova, Ledenu pećinu. Ulazak u Ledenu pećinu koja se odlikuje bogatstvom pećinskog nakita. Najzastupljeniji pećinski nakit su stubovi, a poseduje i obilje stalagmita, draperija, bigrenih kadica i travertinskih terasa. Nastavak krstarenja do platforme sa koje počinje pešačka tura do vidikovca Molitva. Ova staza nije nimalo zahtevna i mogu je savladati i potpuni početnici i ne zahteva posebnu fizičku spremu niti opremu. Okvirno vreme za savladavanje staze je oko 1h. Po dolasku na vidikovac sledi odmor uz uživanje u pogledu na Uvac i letove beloglavih supova. Povratak brodićem ili kombijem u rendžerski kamp. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana u okviru kampa. Umesto pešačke ture možete odabrati fakultativno džip safari do vidikovca Molitva, alternativnim stazama Zlatarske visoravni u trajanju od 20-ak minuta po pravcu. Nakon izleta kraći obilazak Sjenice, džamije Sultan Valide, odlazak do mlekare (degustacija i kupovina sireva). Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: Sjenica – Novi Pazar – Petrova Crkva – manastir Đurđevi Stupovi – manstir Sopoćani – Kraljevo – Pojate – Niš – Leskovac

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do Novog Pazara, razgledanje znamenitosti grada u pratnji vodiča: stara čaršija sa starinskim prizemnim kućama, hamamom, zanatlijskim radnjama i restoranima u kojima možete probati neke od čuvenih specijaliteta: novopazarske ćevape ili mantije, Amir agin han – konak iz 17. veka, Altun – alem džamiju sa dragim kamenom iz 16. veka. Nakon obilaska jezgra grada, obilazak nastavljamo odlaskom do Petrove crkve, hramu posvećenom apostolima Petru i Pavlu, jednoj od najstarijih hrišćanskih crkava na tlu Srbije. Prema predanju Stefan Nemanja je ovu crkvu podigao na mestu na kome je apostol Pavle u Rasu propovedao hrišćanstvo, na mestu na kojem se je nalazila crkva iz ranohrišćanske epohe. Nakon obilaska Petrove crkve, nastavljamo put ka jednom od najznačajnijih spomenika duhovnosti i kulture, Nemanjinim stepenicama ka nebu, Đurđevim Stupovima, udaljenom od Novog Pazara oko 6km. Nema građevine u čitavom nasleđu srpske srednjevekovne umetnosti koja bi se mogla uporediti sa zavetnom Nemanjinom crkvom u Rasu, posvećenoj Svetom Đorđu, kojeg je Stefan Nemanja molio za izbavljenje iz zatočeništva njegove braće. Izgrađena na božanstvenom uzvišenju sa kojeg se pruža neverovatan pogled na okruženje, poziva na povratak u onaj trenutak kada su ovim dolinama prolazili srpski vitezovi hrleći ka dragulju starog Rasa. Đurđevi Stupovi podignuti su 1171. godine, i predstavljaju spoj vizantijskog prostornog rešenja i romanskog graditeljstva koji će izrasti u raški graditeljski stil. Đurđevi Stupovi nalaze se na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a od 1979. godine, kao i Putu kulture Transromanika. Sledeća tačka našeg obilaska Stare Raške jeste i manastir Sopoćani. Podignut u 13. veku, na obalama reke Raške kao zadužlbina kralja Uroša I, predstavlja remek-delo srednjevekovnog fresko slikarstva. Danas je ovo jedan od najznačajnijih srpskih kulturnih spomenika, koji je 1979. godine uvršten na Listu svetske baštine UNESCO. Nakon obliska manastira, pauza za ručak (oko 14h) u restoranu Pazarište koji se nalazi na obroncima starog grada Rasa i reke Raške. U popodnevnim satima polazak ka Leskovcu i Nišu. Dolazak u kasnijim večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi

5.290 dinara

Izneneđenje je uvek dobra ideja! 🙂 Da pogledate naš predlog, kliknite na srce.

 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu Borovi 3*
 • Razgledanje prema programu uz pratnju vodiča
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 4 eur
 • Fakultativne posete:
  1) Vožnja brodićem po meandrima Uvca – 1.500 dinara (okvirno trajanje vožnje oko 3 h).
  2) Džip safari – 1.500 dinara
 • Individualne troškove
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate čekovima građana, a najkasnije do 3 meseca nakon putovanja.
 • Kreditnim karticama Banca Intesa do 4 jednake mesečne rate, a najkasnije do 3 meseca nakon putovanja.

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu BANCA INTESA na dan uplate.

Rezervacije:

Rezervacija je konačna uplatom avansa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanje ne može se menjati naknadno.

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.

  VAŠA NAPOMENA:

  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!

  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.

  PREVOZ

  VRSTA PREVOZA:

  OSIGURANJE:

  MESTO POLASKA:

  DATUM POLASKA/POVRATKA:

  ODRASLI:

  DECA do 12g.

  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ

  OSIGURANJE

  PRIJAVA ZA PUTOVANJE

  R.BR

  PREZIME I IME PUTNIKA:

  DAT. ROĐ.:

  BR.PASOŠA:

  TELEFON FIKSNI MOBILNI:

  MESTO I ADRESA STANOVANJA:

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  7.

  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:

  ,

  You don't have permission to register