Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac,

Licenca OTP No 357/2020 Kat. A25

Zimska idila u bajkovitim predelima
Ljubljana – Bled – Klagenfurt – Trst

 

1.DAN (14.02.2020. PETAK): LESKOVAC – NIŠ –  BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak iz Leskovca u 21:00h, iz Niša 21:45, iz Beograda u 1:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku, sa kraćim usputnim pauzama radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti.

2.DAN (15.02.2020. SUBOTA): LJUBLJANA

Dolazak u Ljubljanu u prepodnevnim satima. Kraći predah i polazak u šetnju i razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Upoznavanje sa Ljubljanom otpočećemo sa Gradskog trga: Gradska kuća, u čijoj se arhitekturi itekako oseća venecijanski uticaj, sagrađena je još u kasnom 15. veku. Na Gradskom trgu videćemo i čuvenu baroknu Narcisovu fontanu, delo Frančeska Roba koji ljubljanci ističu kao jednu od omiljenih znamenitosti svog grada. Potom odlazimo do jednog od najzanimljivijih arhitektonskih rešenja u gradu – Tromostovlja – dela čuvenog arhitekte Plečnika koji je umnogome odredio izgled savremene Ljubljane. Tromostovlje, zapravo, predstavlja nastavak Prešernovog trga koji je istorijski centar grada i koji nosi ime poznatog slovenačkog pesnika čija se statua nalazi upravo na ovom trgu. Sa pogledom na aristokratske palate i reku Ljubljanicu, u priči o Prešernovim sonetima i njegovoj muzi, šetnju nastavljamo do Franjevačke crkve sagrađene u 17. veku a potom i do parka Tivoli – najvećeg i najlepšeg parka u Ljubljani koji se nalazi na obroncima brda Rožnik sa kojim je povezan sa nekoliko pešačkih staza. Osim toga u Ljubljani ćemo videti i katedralu Svetog Nikole podignute na temeljima hrama iz 13. veka, Zmajski most – kao jednu od najvećih znamenitosti grada jer, ne zaboravite, ljubljanci zmajeve smatraju svojim zaštitnim znakom i ukoliko nemate fotografiju sa ovog mesta… teško da će vam iko poverovati da ste bili u Ljubljani. Nećemo propustiti priliku ni da vam ispričamo priču o Ljubljanskom gradu, veličanstvenom srednjevekovnom dvorcu koji je današnje obličje dobio u 15. veku i sa kojeg se pruža predivna panorama na grad i reku Ljubljanicu. Slobodno vreme za individualni obilazak grada u trajanju od 4 sata. Preporučujemo obilazak Ljubljanskog grada do kojeg možete stići žičarom, a cena povratne karte sa ulaznicom za toranj i virtuelni muzej je oko 5 eura. Smeštaj u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN (16.02.2020. NEDELJA): LJUBLJANA – BLED – KLAGENFURT – BEOGRAD – NIŠ – LESKOVAC

Doručak. Fakultativno: odlazak na izlet do Bleda i Klagenfurta. Dolazak na Bled – jednu od najvećih turističkih atrakcija Slovenije.  „Ne postoji u Kranjskoj lepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj“ – ovako je Prešern u stihu opisao Bled.  Bled i njegova okolina pravi su biser Slovenije. Nadaleko poznata panorama sa ostrvom usred jezera, jedinim prirodnim ostrvom u Sloveniji, na kojem se nalazi i srednjovekovna crkva svete Marije, Bledski stari grad koji se uzdiže iznad jezera i mesto sa kojeg se pruža najlepši pogled na jezero i okolinu, sve to smešteno u neodoljivi zimski pejzaž uz čuvene poslastice, sigurni smo, opravdaće dobar glas Bleda. Nastavak putovanja ka Klagenfurtu. Dolazak u glavni grad pokrajine Koruška – Klagenfurt i kraći obilazak užeg gradskog jezgra: Nojer plac sa prelepom fontanom zmaja Lindvurm – simbolom grada koji je podseća na legendu o osnivanju grada, šetnju nastavljamo do katedrale Sv.Trojstva, i Alter Placa – još jednog trga sa Starom gradskom većnicom, kojim dominiraju palate iz 16. i 17. veka. Nakon šetnje, slobodno vreme koje možete iskoristiti za posetu Minimundusa – parka minijaturnih građevina gde možete obići svet za samo jedan dan! Minimundus park sadrži preko 150 modela najpoznatijih građevina sveta, kao što su: Ajfelov toranj u Parizu, Krivi toranj u Pizi, Egipatske piramide, Kineski zid, Operska kuća u Sidneju, Bazilika Sv.Petra u Vatikanu i još mnoge druge. Osim modela građevina, park je ukrašen sa 15.000 sadnica cveća, 30 vrsta različitih bonsai drveća i 40 vrsta različitih kaktusa i palmi). Okupljanje grupe u dogovoreno vreme i povratak u Ljubljanu. Noćenje.

 4.DAN (17.02.2020. PONEDELJAK): LJUBLJANA – TRST – BEOGRAD – NIŠ – LESKOVAC

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: odlazak na izlet do Trsta. Grad na severu Italije sa specifičnom mediteranskom atmosferom i zanimljivom prošlosti. Razgledanje grada u šetnji gradskim jezgrom: Trg ujedinjenja Italije opasanim palatama sa kojeg se pruža jedan od najlepših pogleda na luku, palata Prefekture, Grande Kanal,  trg  Ponte Rosso i srpska pravoslavna crkva Sv.Spiridona izgrađena u 19. veku udruženim snagama bogatih srpskih trgovaca, palata Grašalkovič… Mogućnost posete bajkovitog dvorca Miramare odakle se pruža pogled na predivnu panoramu Trsta. Okupljanje grupe i polazak ka Srbiji. Dolazak u Beograd, Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*
 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Razgledanje Ljubljane u pratnji vodiča
 • Troškove organizacije i pratioca grupe
 • Boravišnu taksu – 3,13 eur po osobi. Deca od 7-18 – 1,57 eur. Deca do 7 godina – besplatno.
 • Fakultativni izlet do Klagenfurta i Bleda – 30 eur
 • Fakultativni izlet do Trsta – 25 eur
 • Ulaznice za lokalitete
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

 • GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
 • ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 20.03.2020, isključivo uz deponovanje čekova ili kreditnom karticom Banca Intesa.
 • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.
1

1.DAN (14.02.2020. PETAK):

LESKOVAC – NIŠ –  BEOGRAD - LJUBLJANA

Polazak iz Leskovca u 21:00h, iz Niša 21:45, iz Beograda u 1:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku, sa kraćim usputnim pauzama radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti.

2

2.DAN (15.02.2020. SUBOTA):

LJUBLJANA Dolazak u Ljubljanu u prepodnevnim satima. Kraći predah i polazak u šetnju i razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Upoznavanje sa Ljubljanom otpočećemo sa Gradskog trga: Gradska kuća, u čijoj se arhitekturi itekako oseća venecijanski uticaj, sagrađena je još u kasnom 15. veku. Na Gradskom trgu videćemo i čuvenu baroknu Narcisovu fontanu, delo Frančeska Roba koji ljubljanci ističu kao jednu od omiljenih znamenitosti svog grada. Potom odlazimo do jednog od najzanimljivijih arhitektonskih rešenja u gradu - Tromostovlja – dela čuvenog arhitekte Plečnika koji je umnogome odredio izgled savremene Ljubljane. Tromostovlje, zapravo, predstavlja nastavak Prešernovog trga koji je istorijski centar grada i koji nosi ime poznatog slovenačkog pesnika čija se statua nalazi upravo na ovom trgu. Sa pogledom na aristokratske palate i reku Ljubljanicu, u priči o Prešernovim sonetima i njegovoj muzi, šetnju nastavljamo do Franjevačke crkve sagrađene u 17. veku a potom i do parka Tivoli – najvećeg i najlepšeg parka u Ljubljani koji se nalazi na obroncima brda Rožnik sa kojim je povezan sa nekoliko pešačkih staza. Osim toga u Ljubljani ćemo videti i katedralu Svetog Nikole podignute na temeljima hrama iz 13. veka, Zmajski most – kao jednu od najvećih znamenitosti grada jer, ne zaboravite, ljubljanci zmajeve smatraju svojim zaštitnim znakom i ukoliko nemate fotografiju sa ovog mesta... teško da će vam iko poverovati da ste bili u Ljubljani. Nećemo propustiti priliku ni da vam ispričamo priču o Ljubljanskom gradu, veličanstvenom srednjevekovnom dvorcu koji je današnje obličje dobio u 15. veku i sa kojeg se pruža predivna panorama na grad i reku Ljubljanicu. Slobodno vreme za individualni obilazak grada u trajanju od 4 sata. Preporučujemo obilazak Ljubljanskog grada do kojeg možete stići žičarom, a cena povratne karte sa ulaznicom za toranj i virtuelni muzej je oko 5 eura. Smeštaj u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3.DAN (16.02.2020. NEDELJA):

LJUBLJANA – BLED – KLAGENFURT - BEOGRAD – NIŠ - LESKOVAC Doručak. Fakultativno: odlazak na izlet do Bleda i Klagenfurta. Dolazak na Bled – jednu od najvećih turističkih atrakcija Slovenije. „Ne postoji u Kranjskoj lepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj“ – ovako je Prešern u stihu opisao Bled. Bled i njegova okolina pravi su biser Slovenije. Nadaleko poznata panorama sa ostrvom usred jezera, jedinim prirodnim ostrvom u Sloveniji, na kojem se nalazi i srednjovekovna crkva svete Marije, Bledski stari grad koji se uzdiže iznad jezera i mesto sa kojeg se pruža najlepši pogled na jezero i okolinu, sve to smešteno u neodoljivi zimski pejzaž uz čuvene poslastice, sigurni smo, opravdaće dobar glas Bleda. Nastavak putovanja ka Klagenfurtu. Dolazak u glavni grad pokrajine Koruška - Klagenfurt i kraći obilazak užeg gradskog jezgra: Nojer plac sa prelepom fontanom zmaja Lindvurm – simbolom grada koji je podseća na legendu o osnivanju grada, šetnju nastavljamo do katedrale Sv.Trojstva, i Alter Placa – još jednog trga sa Starom gradskom većnicom, kojim dominiraju palate iz 16. i 17. veka. Nakon šetnje, slobodno vreme koje možete iskoristiti za posetu Minimundusa – parka minijaturnih građevina gde možete obići svet za samo jedan dan! Minimundus park sadrži preko 150 modela najpoznatijih građevina sveta, kao što su: Ajfelov toranj u Parizu, Krivi toranj u Pizi, Egipatske piramide, Kineski zid, Operska kuća u Sidneju, Bazilika Sv.Petra u Vatikanu i još mnoge druge. Osim modela građevina, park je ukrašen sa 15.000 sadnica cveća, 30 vrsta različitih bonsai drveća i 40 vrsta različitih kaktusa i palmi). Okupljanje grupe u dogovoreno vreme i povratak u Ljubljanu. Noćenje.

4

4.DAN (17.02.2020. PONEDELJAK):

LJUBLJANA – TRST – BEOGRAD – NIŠ - LESKOVAC

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: odlazak na izlet do Trsta. Grad na severu Italije sa specifičnom mediteranskom atmosferom i zanimljivom prošlosti. Razgledanje grada u šetnji gradskim jezgrom: Trg ujedinjenja Italije opasanim palatama sa kojeg se pruža jedan od najlepših pogleda na luku, palata Prefekture, Grande Kanal,  trg  Ponte Rosso i srpska pravoslavna crkva Sv.Spiridona izgrađena u 19. veku udruženim snagama bogatih srpskih trgovaca, palata Grašalkovič... Mogućnost posete bajkovitog dvorca Miramare odakle se pruža pogled na predivnu panoramu Trsta. Okupljanje grupe i polazak ka Srbiji. Dolazak u Beograd, Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.

  VAŠA NAPOMENA:

  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!

  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.

  PREVOZ

  VRSTA PREVOZA:

  OSIGURANJE:

  MESTO POLASKA:

  DATUM POLASKA/POVRATKA:

  ODRASLI:

  DECA do 12g.

  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ

  OSIGURANJE

  PRIJAVA ZA PUTOVANJE

  R.BR

  PREZIME I IME PUTNIKA:

  DAT. ROĐ.:

  BR.PASOŠA:

  TELEFON FIKSNI MOBILNI:

  MESTO I ADRESA STANOVANJA:

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  7.

  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:

  ,

  You don't have permission to register