Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Moskva i Sankt Peterburg
Vise Informacija

Moskva i Sankt Peterburg 

Prvi maj u Rusiji

 

1. dan (29.04.2020 – SREDA): LESKOVAC- NIŠ – BEOGRAD – MOSKVA /KREMLJ/:

Polazak iz Leskovca  u 00:10 h. Polazak iz Niša sa parkinga kod hipermarketa Tempo u 01:00h. Moguć prihvat putnika na stajalištima duž auto puta. Vožnja autobusom do međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu Nikola Tesla u 04.30 sati. Let za Moskvu (JU 650) u 06.35 sati. Sletanje na aerodrom u  Moskvi u 10.15 h. Panoramsko razgledanje grada. Moskva je jedan od najstarijih gradova u Evropi, prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, pa Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta.  Brojni kulturno – istorijski spomenici potvrđuju značaj ovog prelepog grada. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Crveni trg – mesto koje govori o sveukupnoj ruskoj istoriji, i jedna od najposećenijih turističkih lokacija u Moskvi. Crveni trg, kao mesto okupljanja, zaživeo je u 15. veku, kada je na ovom mestu osnovana pijaca. Danas se na Crvenom trgu nalazi jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti ne samo Moskve, već i čitave Rusije, Crkva Svetog Vasilija Blaženog, zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, građena u periodu od 1555 – 1561. godine. Sa ovog mesta, pruža se i pogled na čuvene zidine Kremlja, ali i  Lenjinov mauzolej gde je pohranjeno telo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih institucije ove vrste u svetu. Predivna arhitektura i savršen umetnički program su glavna obeležja ovog zdanja. Hram Hrista Spasitelja, izgrađenog 1997. godine, na mestu gde se nekada nalazila istoimena crkva iz devetnaestog veka, srušena u vreme vladavine Staljina. Prvobitna katedrala je predstavljala pomen na pobedu Moskovljana nad Napoleonom, dok je druga posvećena teškoćama Moskve u dvadesetom veku. Novodevičij manastir je podignut početkom šesnaestog veka i nalazi se u potpuno netaknutom stanju do dan danas. Ovo je ujedno i tvrđava, a u blizini se nalazi groblje na kome su sahranjeni brojni ruski velikani. Gorki park je dobio ime po Maksimu Gorkom, još jedna je nezaobilazna tačka u obilasku grada. Nakon panoramskog razgledanja grada, sledi fakultativni izlet za Kremlj – najznačajnije obeležje Moskve. Ovo arhitektonsko čudo svedok je brojnih istorijskih događaja, a predstavlja najlepši primer ruske arhitekture. U okviru Kremlja se nalaze dvorac Terem, Granovita palata, Uspenska crkva, crkva Svetog Mihaila, kao i Mauzolej careva. Tu je takođe i kula Spaskaja, jedna od najlepših u čitavoj Moskvi. Kremlj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Smestaj u hotel posle 15 sati. Noćenje.

 2. dan (30.04.2020 – ČETVRTAK) MOSKVA /SERGEJEV POSAD/:

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Sergejev Posad, jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i biser drevnoruske umetnosti i arhitekture. Sergejev Posad  je  i grad u Rusiji, 70 km severoistočno od Moskve, osnovan 1742. godine. Najveci deo istorijskog jezgra čini veliki manastir – Trojice Sergijeva lavra koji se nalazi od 1993. na Uneskovom popisu svetske kulturne baštine. Trojice-Sergijeva lavra je manastir koji je u prvoj polovini XIV veka osnovao Sergije Radonješki. Kao bogati feudalni posed imao je važnu ulogu u političkom i privrednom životu severne Rusije, podupirući centralističku politiku velikih knezova. U XVI veku utvrđen je zidinama. Početkom XVII veka  izdržao je šesnaestomesečnu opsadu Poljaka i tako sprečio blokadu Moskve sa severa. Od XIV do XVII veka bio je najistaknutije rusko kulturno središte, u kojem su se pisale, prepisivale i sabirale knjige i okupljali umetnici (ikonopisci, drvorezbari, zlatari itd.). Od XI veka u njemu se nalazi moskovska bogoslovska akademija, a od 1920. i istorijsko – umetnički muzej. Obilazak Trojice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture.  Povratak u Moskvu. Slobodno vreme u gradu za individualni program. Noćenje.

3. dan (01.05.2020 – PETAK) MOSKVA /PANORAMA BORODINSKE BITKE/ – ST. PETERBURG:

Doručak. Napuštanje soba do 10:00 h. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativna poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno, slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke.  Transfer do železničke stanice. U večernjim satima polazak voza za St.Peterburg, grad koji je osnovao Petar Veliki, car naprednih shvatanja, grada koji je oduvek bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gde je Petar Veliki započeo modernizaciju Rusije,carski grad preko dvesta godina, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu. Noćna vožnja.

4. dan (02.05.2020 – SUBOTA): PETERBURG:

Dolazak u St. Peterburg u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Tokom velikog Severnog rata, Petar Veliki osvojio je švedsku tvrđavu na reci Nevi. Nekoliko nedelja kasnije, na ostrvu Zajači, 5 km od ušća reke u Finski zaliv, započeo je gradnju Petropavlovske tvrđave koja je postala prva zidana građevina novog grada. Grad je tada službeno nazvan po svom zaštitniku, apostolu Svetom Petru, ali mnogi smatraju da je njegov osnivač grad nazvao po sebi. Bili su pozvani mnogi arhitekti, inženjeri i graditelji iz cele Evrope koji su isušili močvarni prostor i sagradili jedan od najmodernijih tadašnjih gradova. Petar Veliki  je cenio izgled Pariza, posebno Versaja, pa su mnoge građevine izgrađene prema pariskom uzoru. Za razliku od Moskve, arhitektura centra grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. veka, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen tokom II svetskog rata. Od 1991.godine, istorijski centar Sankt Peterburga sa pripadajućom okolinom uvršteni su na popis mesta Svetske baštine Uneska. Smeštaj u hotel posle 14 sati. Slobodno poslepodne. Noćenje.

5. dan (03.05.2020 – NEDELJA): PETERSBURG /PUŠKIN I PETERGOF/:

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakulativni izlet u: Puškin – bivše carsko selo udaljeno 26 kilometara od St.Peterburga, mesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva, koje je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj budućoj supruzi Katarini I 1608. godine. Originalni naziv Carsko Selo, mesto je dobilo po palati i parkovima koje je izgradila carica Katarina I, druga žena Petra Velikog. U Sovjetskoj eri mesto je dobilo ime po čuvenom ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu koji je ovde studirao i živeo. Selo je poznato posebno po svojoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike gde je ona često boravila, a koja je okružena velikim vrtovima i uredjenim parkovima. Obilazak Katerininog dvorca – zimske rezidencije ruskih careva. Raskošna carska palata je izgradjena 1717. godine po nacrtu italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastrelija koji je kasnije dizajnirao Zimski dvorac u St.Peterburgu. Skoro sve prostorije su ukrašene zlatom i dragim kamenjem i vrednim umetničkim delima. Najimpresivnija soba unutar palate je Ćilibarska soba koja je potpuno prekrivena ovim poludragim kamenom u raznovrsnim nijansama. Originalana soba prvobitno se nalazila u okviru Šarlotenburške palate, koja je bila dom Fridriha Prvog.  Fridrih Prvi je Petru Velikom predao sobu kao poklon, čime je cementiran savez između Rusije i Prusije protiv Švedske. Ćilibarska soba je prebačena u Rusiju u Sankt Peterburg, kao deo evropske umetničke kolekcije. Carica Katarina je naredila 1755. godine da se soba prebaci u Katarininu palatu. Italijanski dizajner Bartolomeo Rastreli je redizajnirao sobu da bi mogla da stane u novi prostor.  Petergof, rusko selo udaljeno četrdesetak kilometara od St.Peterburga, gde se nalazi monumentalna, raskošna, očaravajuća palata Petra Velikog koju je po njegovim uputstvima, Jogan Fridrih Braunštejn, pruski majstor, projektovao. Ovo je velelepna građevina sa fontanama, carska rezidencija iz XVIII veka poznata kao „Ruski Versaj“ iz koga se pruža prekrasan pogled na more, neponovljivo arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski car i carica. Noćenje.

6. dan (04.05.2020 – PONEDELJAK): PETERSBURG /ERMITAŽ/

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Ermitažu jednom od najvećih i najznačajnijih kulturno-istorijskih i umetničkih muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali reke Neve, s tim što je glavna zgrada Zimski dvorac koji je nakada bio glavna rezidencija ruskih careva. Od šest gradjevina koje ga sačinjavaju njih četiri su otvorene za javnost, Zimski dvorac, Mali Ermitaž, Stari Ermitaž i Novi Ermitaž, dok su druge dve zatvorene:pozoriste Ermitaža i Pomoćni dom. Danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa čuvenim zbirkama antičke, indijske, islamske i ostalih umetnosti. Posebnu atrakciju čine remek dela od renesanse do početka 20 veka, zbirke brojnih grafika i crteža kao i zbirke medaljona i novca. Najznačajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno- evropskog slikarstva sa delima: Mikelandjela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheološkoj zbirci, zbirci srednjovekovne evropske umetnosti, zbirci skulptura i primenjene umetnosti kao i i kolekcija ruske umetnosti svih epoha. Zimski dvorac je najpoznatija građevina Sankt Peterburga, koja ne samo da fizički dominira Dvorskim trgom i južnim nasipom reke Neve, već igra i veliku političku, simboličnu i kulturnu ulogu u tri veka dugoj istoriji grada. Prva carska rezidencija u okviru Zimskog dvorca bila je drvena kuća izgrađena u holandskom stilu 1708. godine, za Petra Velikog i njegovu porodicu. Ona je 1711. godine zamenjena kamenom građevinom, čiji ostaci formiraju temelje Ermitaž pozorišta. Aleksandar II je bio poslednji od careva koji su koristili Zimski dvorac kao svoje glavno prebivalište. Delovi ove originalne palate danas su restaurirani i otvoreni za turiste. Noćenje.

7. dan (05.05.2020 – UTORAK) PETERSBURG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba do 10:00 h. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada (preporučujemo obilazak Starog hotela – Grand hotel Evropa koji je osnovan  1875. godine i ima veliki istorijski značaj. Tu je večerao Raspućin, Dostojevski je pisao u sobi na ćošku, a Čajkovski je proveo medeni mesec. Tokom Drugog svetskog rata i opsade grada hotel je postao bolnica. Danas je podjednako grandiozan kao onog dana kada je otvoren. Stari restoran-Palkin je jedan od najstarijih ruskih restorana i njegovo veliko otvaranje održano je 1874. godine. Imao je ukupno 25 sala za ručavanje, bilijar salu, mermernu fontanu i široko stepenište. Trenutna inkarnacija, ponovo otvorena 2002. možda nije tako prostrana, ali masivni kristalni lusteri, teške svilene draperije i zidovi ukrašeni duborezom evociraju dane kada su tu boravili car i carica. Transfer na aerodrom oko 18.30 sati. Let za Beograd (JU 675) u 21.35. Sletanje u Beograd u 23.20 sati. Okupljanje grupe i tranfer autobusom do Niša i Leskovca.

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Moskva (JU 650); Sankt Peterburg-Beograd. (JU 675). PREVOZNIK: AIR SERBIA.
 • Avio takse u Beogradu, Moskvi i Sankt Peterburgu /oko 50 eur na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama/
 • Transferi prema programu.
 • Dva (2) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Moskvi, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje. Hotel Cosmos 3* ili sličan.
 • Jedno (1) noćenje u vozu u spavaćim kolima u četvorokrevetnim kabinama, na relaciji Moskva-St.Peterburg,
 • Tri (3) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Sankt Peterburgu, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje. Hotel Neptun 3* ili sličan.
  ***Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim, iste kategorije.
 • Razgledanja prema programu putovanja u pratnji vodiča.
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.
 • Povratni transfer autobusom turističke klase od Leskovca do Beograda i aredroma Nikola Tesla – 32 eur
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 125 eur /doplata se odnosi na 2 ND u Moskvi + 3 ND St. Peterburg/
 • Gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje: za odrasle osobe – 1.080 dinara, za decu do 18 god. – 721 din, za osobe starije od 70 god – 2.162 din.
 • Fakultativne izlete i posete.
 • Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

MOSKVA
– Kremlj (dve saborne crkve i Patrijaršijska palata) – 49 eur
– Sergejev posad – 55 eur
Panorama Borodinske bitke – 35 eur
SANKT PETERBURG
Ermitaž (ulaznica za muzej, usluge vodiča, troškovi organizacije) – 45 eur
Puškin (Carsko selo – ulaznica za palatu i Petergof – ulaznica za donji park,) – 95 eur
NAPOMENA: ukoliko fontane ne rade, u cenu je uključena ulaznica za palatu u Petergofu,

Cene fakultativnih izleta uključuju i: autbouski prevoz, usluge vodiča i troškove organizacije.

NAPOMENA:
 Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezna je prilikom uplate aranžmana.
 Naknadno prijavljivanje na izlete na licu mesta nije moguća.
 Za realizaciju navedenih izleta potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika.
 (U slučaju manjeg broja putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

 Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Gotovinsko placanje:
 Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Organizator/Posrednik će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
Čekovima gradjana:
– 30% od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju.
– 20% od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
– 50% od ukupne cene putovanja u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa dautmima dospeća svakog narednog meseca (maj-oktobar 2020).

 • Za Rusku Federaciju, potrebno je da pasoš važi još šest meseci nakon povratka sa putovanja. (http://www.mfa.gov.rs)
 • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
 • Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Informacije u vezi prtljaga i ručnog prtljaga koji može biti unet u avion
  • Maksimalna težina predatog prtljaga je 20 kg, dimenzija ukupno 158 cm (dužina + širina + visina), u ove dimenzije ulaze i točkići i ručke.
  • Ručni prtljag: U avion možete da unesete jedan komad ručnog prtljaga (ranac ili mala torba ili mali kofer), dozvoljena težina 8 kg, dimenzija 40x20x55 cm, uključujući ručke, džepove i točkiće. Artikli kao što su fascikle, tablet uređaji, mobilni telefoni i smart telefoni kao i kesa sa duty free robom, novine, knjige i drugo štivo za čitanje ne smatraju se odvojenim artiklima i moraju biti upakovani u ručnu torbu. U avion ne smete da unesete Samsung Galaxy Note 7 telefone ni kao deo ručnog, ni kao deo predatog prtljaga.
  • Savetujemo vam da pre dolaska na aerodrom izmerite dimenzije i težinu svog ručnog prtljaga. U slučaju da imate više komada ručnog prtljaga ili da je on veći ili teži od dozvoljenih mera i dimenzija biće prevezen kao predati prtljag uz dodatnu naplatu od 50 eur po komadu. Doplata važi za jedan pravac.
 • Voz: Ruski dvospratni voz predstavlja modernu kompoziciju koja saobraća na relaciji Moskva – Sankt Peterburg od februara 2015. godine. Za osam sati, koliko traje putovanje, prelazi distancu od 635 kilometara. Na svakom spratu nalazi se po osam spavaćih jedinica koja imaju po dva dvospratna ležaja. Svaka jedinica sadrži mali sto, ogledalo, dve utičnice 220 V, pojedinačne svetiljke i stepenice za ulazak na gornje ležajeve. Ispod donjih ležajeva ima dovoljno prostora za dva velika kofera. Svaki vagon sadrži: video nadzor, 3 wc-a i slobodan wi-fi (jačina signala može da varira). Kompozicija sadrži vagon restoran.
 • Uključeno

 • Uključeno

  BEOGRAD
 • Uključeno

  06:35
 • Uključeno

  23:20
 • Uključeno

  Avio-tura
 • Uključeno

  2*
  3*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Bansko
  Borovec
  Bugarska
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Druge pogodnosti:
  Grčka
  Hotel
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Noćenje-doručak
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Srbija
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Tip usluge:
  Ultra All Inclusive
  Vaučer republike
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

SMEŠTAJ/ARANŽMAN
NAČIN PLAĆANJA

Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


VAŠA NAPOMENA:
VAŽNO!

 • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
 • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


PREVOZ
VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


PRIJAVA ZA PUTOVANJE
R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

*Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

*Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

e-mail:


,

You don't have permission to register