a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Moskva i Sankt Peterburg

Vise Informacija

Da prošetate ulicama Moskve i carskog Peterburga, onako kako su nam ih opisivali Dostojevski i Bulgakov, da vam najdraža uspomena iz 2020. bude fotografija na kojoj ste Vi na Crvenom trgu, nasmejani i srećni, da bezgranična ruska prostranstva pređete vozom i prepričavate svoje iskustvo svojim unucima!

Sve ćemo to ostvariti u 2020. Vi i Vaš Bravo tours! Zajedno, put Moskve i Sankt Peterburga, krećemo iz Leskovca i Niša, sa našeg dragog juga na daleki Ruski sever!

Koja je Vaša prva asocijacija na Rusiju?

Crveni trg – srce Moskve, i ujedno početna lokacija za obilazak grada. Ovde se nalaze Lenjinov mauzolej, crkva Svetog Vasilija i jedan od zidova tvrđave Kremlj. Trg ima dugu istoriju, a prvi put se pominje u petnaestom veku, kada je na njemu osnovana pijaca. Crveni trg je jedna od najzanimljivijih turističkih lokacija u Moskvi. Lenjinov mauzolej čuva telo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Crkva Svetog Vasilija je zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, a građena je u periodu od 1555 – 1561. godine. Ovo prelepo zdanje je jedan od simbola grada Moskve, a ovde se danas nalazi muzej.

Ermitaž - najveći muzej na svetu...

Ermitaž – jedan od najvećih i najznačajnijih kulturno-istorijskih i umetničkih muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali reke Neve, s tim što je glavna zgrada Zimski dvorac koji je nakada bio glavna rezidencija ruskih careva. Od šest gradjevina koje ga sačinjavaju njih četiri su otvorene za javnost, Zimski dvorac, Mali Ermitaž, Stari Ermitaž i Novi Ermitaž, dok su druge dve zatvorene:pozoriste Ermitaža i Pomoćni dom. Danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa čuvenim zbirkama antičke, indijske, islamske i ostalih umetnosti. Posebnu atrakciju čine remek dela od renesanse do početka 20 veka, zbirke brojnih grafika i crteža kao i zbirke medaljona i novca. Najznačajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno- evropskog slikarstva sa delima: Mikelandjela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheološkoj zbirci, zbirci srednjovekovne evropske umetnosti, zbirci skulptura i primenjene umetnosti kao i i kolekcija ruske umetnosti svih epoha.

U pripremi!

– Transfer autobusom turističke klase na relaciji Leskovac – Niš – Beograd–Niš – Leskovac. / TV, VIDEO, KLIMA/.
– Avio prevoz na relaciji Beograd – Moskva (JU 650); Sankt Peterburg-Beograd. (JU 675). PREVOZNIK: AIR SERBIA.
– Transferi prema programu.
– Dva (2) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Moskvi,
– Jedno (1) noćenje u vozu u spavaćim kolima u četvorokrevetnim kabinama, na relaciji Moskva-St.Peterburg,
– Tri (3) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Sankt Peterburgu,
– Razgledanja prema programu putovanja u pratnji vodiča.
– Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.

– Avio takse u iznosu od oko 129 eur, u Beogradu, Moskvi i St. Peterburgu (koje su podložne promenama i palćaju se u
dinarskoj protivvrednosti pre polaska).
– Gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela,
– Međunarodno zdravstveno osiguranje:
za odrasle osobe – 1.080 dinara, za decu do 18 god. – 721 din, za osobe starije od 70 god – 2.162 din.
– Fakultativne izlete i posete.
– Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

CENA PO OSOBI:
Kremlj (dve saborne crkve i oružana palata) – 65 eur
– Sergergejev posad – 45 eur
Caričin muzej i Galerija Tretjakov – 45 eur
SANKT PETERBURG
Ermitaž (ulaznica za muzej, usluge vodiča, troškovi organizacije) 40 eur
Puškin (Carsko selo i Petergof, donji park) – 95 eur
– ulaznica za palatu u Carskom selu,
– ulaznica za donji park
NAPOMENA: ukoliko fontane ne rade, u cenu je uključena ulaznica za palatu u Petergofu,
– autbouski prevoz, usluge vodiča i troškovi organizacije
NAPOMENA:
 Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezna je prilikom uplate aranžmana.
 Naknadno prijavljivanje na izlete na licu mesta nije moguća.
 Za realizaciju navedenih izleta potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika.
 (U slučaju manjeg broja putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

 Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu
Banke Intesa na dan uplate.
Gotovinsko placanje:
 Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a
najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama: 30% od cene aranžmana, a ostatak, kreditnim karticama Banca INTESA na rate bez
kamate, zaključno sa julom 2019.
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom
slučaju Organizator/Posrednik će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati
poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
Čekovima gradjana:
– 30% od cene aranžmana, a ostatak, čekovima građana na jednake mesečne rate zaključno sa julom 2019.
– AERODROMSKE TAKSE I IZLETI, MOGU SE PLATITI U RATAMA NAJKASNIJE DO 15. APRILA 2019.

 • Za Rusku Federaciju, potrebno je da pasoš važi još šest meseci nakon povratka sa putovanja. (http://www.mfa.gov.rs)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 25% od osnovne cene aranžmana.
 • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
 • Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

 

 • Informacije u vezi prtljaga i ručnog prtljaga koji može biti unet u avion
  • Maksimalna težina predatog prtljaga je 20 kg, dimenzija ukupno 158 cm (dužina + širina + visina), u ove dimenzije ulaze i točkići i ručke.
  • Ručni prtljag: U avion možete da unesete jedan komad ručnog prtljaga (ranac ili mala torba ili mali kofer), dozvoljena težina 8 kg, dimenzija 40x20x55 cm, uključujući ručke, džepove i točkiće. Artikli kao što su fascikle, tablet uređaji, mobilni telefoni i smart telefoni kao i kesa sa duty free robom, novine, knjige i drugo štivo za čitanje ne smatraju se odvojenim artiklima i moraju biti upakovani u ručnu torbu. U avion ne smete da unesete Samsung Galaxy Note 7 telefone ni kao deo ručnog, ni kao deo predatog prtljaga.

Savetujemo vam da pre dolaska na aerodrom izmerite dimenzije i težinu svog ručnog prtljaga. U slučaju da imate više komada ručnog prtljaga ili da je on veći ili teži od dozvoljenih mera i dimenzija biće prevezen kao predati prtljag uz dodatnu naplatu od 50 eur po komadu. Doplata važi za jedan pravac.

 • Voz: Ruski dvospratni voz predstavlja modernu kompoziciju koja saobraća na relaciji Moskva – Sankt Peterburg od februara 2015. godine. Za osam sati, koliko traje putovanje, prelazi distancu od 635 kilometara. Na svakom spratu nalazi se po osam spavaćih jedinica koja imaju po dva dvospratna ležaja. Svaka jedinica sadrži mali sto, ogledalo, dve utičnice 220 V, pojedinačne svetiljke i stepenice za ulazak na gornje ležajeve. Ispod donjih ležajeva ima dovoljno prostora za dva velika kofera. Svaki vagon sadrži: video nadzor, 3 wc-a i slobodan wi-fi (jačina signala može da varira). Kompozicija sadrži vagon restoran.
1

1. dan: LESKOVAC- NIŠ – BEOGRAD – MOSKVA /KREMLJ/:

Polazak iz Leskovca sa parkinga železničke stanice u 00:10 h. Polazak iz Niša sa parkinga kod hipermarketa Tempo u 01:00h. Moguć prihvat putnika na stajalištima duž auto puta. Vožnja autobusom do međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu Nikola Tesla u 04.30 sati. Let za Moskvu (JU 650) u 06.35 sati. Sletanje na aerodrom u  Moskvi u 10.15. Panoramsko razgledanje grada.  Moskva je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta.  Brojni kulturno – istorijski spomenici potvrđuju značaj ovog prelepog grada. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Crveni trg – srce Moskve, i ujedno početna lokacija za obilazak grada. Ovde se nalaze Lenjinov mauzolej, crkva Svetog Vasilija i jedan od zidova tvrđave Kremlj. Trg ima dugu istoriju, a prvi put se pominje u petnaestom veku, kada je na njemu osnovana pijaca. Crveni trg je jedna od najzanimljivijih turističkih lokacija u Moskvi. Lenjinov mauzolej čuva telo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Crkva Svetog Vasilija je zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, a građena je u periodu od 1555 – 1561. godine. Ovo prelepo zdanje je jedan od simbola grada Moskve, a ovde se danas nalazi muzej. Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svetu. Predivna arhitektura i savršen umetnički program su glavna obeležja ovog zdanja. Katedrala Hrista Spasitelja je izgrađena 1997. godine, na mestu gde se nekada nalazila istoimena crkva iz devetnaestog veka, srušena u vreme vladavine Staljina. Prvobitna katedrala je predstavljala pomen na pobedu Moskovljana nad Napoleonom, dok je druga posvećena teškoćama Moskve u dvadesetom veku. Novodevičij manastir je podignut početkom šesnaestog veka i nalazi se u potpuno netaknutom stanju do dan danas. Ovo je ujedno i tvrđava, a u blizini se nalazi groblje na kome su sahranjeni brojni ruski velikani. Gorki park je dobio ime po Maksimu Gorkom. Svetski poznat park je idealno mesto za beg od gradske buke. U njemu se nalaze brojne turističke atrakcije  koje svakako vredi obići. Fakultativni izlet za Kremlj – najznačajnije obeležje Moskve. Ovo arhitektonsko čudo svedok je brojnih istorijskih događaja, a predstavlja najlepši primer ruske arhitekture. U okviru Kremlja se nalaze dvorac Terem, Granovita palata, Uspenska crkva, crkva Svetog Mihaila, kao i Mauzolej careva. Tu je takođe i kula Spaskaja, jedna od najlepših u čitavoj Moskvi. Kremlj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Smestaj u hotel posle 15 sati. Noćenje.
2

2. dan: MOSKVA /SERGEJEV POSAD/:

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Sergejev Posad, jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i biser drevnoruske umetnosti i arhitekture. Sergejev Posad  je  i grad u Rusiji, 70 km severoistočno od Moskve, osnovan 1742. godine. Najveci deo istorijskog jezgra čini veliki manastir – Trojice Sergijeva lavra koji se nalazi od 1993. na Uneskovom popisu svetske kulturne baštine. Trojice-Sergijeva lavra je manastir koji je u prvoj polovini XIV veka osnovao Sergije Radonješki. Kao bogati feudalni posed imao je važnu ulogu u političkom i privrednom životu severne Rusije, podupirući centralističku politiku velikih knezova. U XVI veku utvrđen je zidinama. Početkom XVII veka  izdržao je šesnaestomesečnu opsadu Poljaka i tako sprečio blokadu Moskve sa severa. Od XIV do XVII veka bio je najistaknutije rusko kulturno središte, u kojem su se pisale, prepisivale i sabirale knjige i okupljali umetnici (ikonopisci, drvorezbari, zlatari itd.). Od XI veka u njemu se nalazi moskovska bogoslovska akademija, a od 1920. i istorijsko - umetnički muzej. Obilazak Trojice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture.  Povratak u Moskvu. Slobodno vreme u gradu za individualni program. Noćenje.
3

3. dan: MOSKVA /Caričin muzej - Galerija Tretjakov/ – ST. PETERBURG:

Doručak. Napuštanje soba do 10:00 h. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativna poseta Caričinom muzeju i čuvenoj Galeriji Tretjakov! Caričin muzej predstavlja svojevrstan arhitektnoski kompleks iz 18. veka. Izvanredna palata koja nas uvodi u život nekadašnje ruske aristokratije, gde lako možemo zamisliti balske večeri i retke sate dokolice carice Katarine Velike koja je ovaj dvorac otkupila kako bi joj služio kao jedna od palata. Prvobitno je ovaj kompleks, u okviru kojeg se nalazi i divno uređeni park i donekle podseća na panorame bečkih carskih palata, pripadao carici Irini - sestri Borisa Godunova još u 16- veku. Palata je menjala vlasnike, ali svoje današnje ime duguje carici Katarini po kojoj je čitav ovaj kompleks nazvan - Caričin. Nakon obilaska ovog kompleksa nastavljamo dalje do Galerije Tretjakov, jedne od najvećih privatnih kolekcija umetničkih dela ne samo u Rusiji već i u celom svetu! Galerija Tretjakov osnovana je 1856. godine od strane uspešnog trgovca, idustrijalca i dobrotvora, ali i velikog ljubitelja slikarstva Pavela Mihailoviča Tretjakov Kolekcija galerije Tretjakov sadrži neka od najznačajnijih dela ruskih umetnika: od dela čuvenog ikonopisca Andreja Rubljova, preko Ilje Rjepina jednog od najcenjenijih ruskih slikara ikad, do savremenih ruskih umetnika poput Vasilija Kandinskog ili Kazimira Maljeviča. Galerija Tretjakov danas ima preko 130.000 eksponata, i predstavlja jedan od najvažnijih muzeja u Rusiji. Transfer do železničke stanice. U večernjim satima polazak voza za St.Peterburg, grad koji je osnovao Petar Veliki, car naprednih shvatanja, grada koji je oduvek bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gde je Petar Veliki započeo modernizaciju Rusije,carski grad preko dvesta godina, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu. Noćna vožnja.
4

4. dan: ST.PETERBURG:

Dolazak u St. Peterburg u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Tokom velikog Severnog rata, Petar Veliki osvojio je švedsku tvrđavu na reci Nevi. Nekoliko nedelja kasnije, na ostrvu Zajači, 5 km od ušća reke u Finski zaliv, započeo je gradnju Petropavlovske tvrđave koja je postala prva zidana građevina novog grada. Grad je tada službeno nazvan po svom zaštitniku, apostolu Svetom Petru, ali mnogi smatraju da je njegov osnivač grad nazvao po sebi. Bili su pozvani mnogi arhitekti, inženjeri i graditelji iz cele Evrope koji su isušili močvarni prostor i sagradili jedan od najmodernijih tadašnjih gradova. Petar Veliki  je cenio izgled Pariza, posebno Versaja, pa su mnoge građevine izgrađene prema pariskom uzoru. Za razliku od Moskve, arhitektura centra grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. veka, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen tokom II svetskog rata. Od 1991.godine, istorijski centar Sankt Peterburga sa pripadajućom okolinom uvršteni su na popis mesta Svetske baštine Uneska. Smeštaj u hotel posle 14 sati. Slobodno poslepodne. Noćenje.
5

5. dan: ST.PETERSBURG /PUŠKIN/PETERGOF/:

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakulativni izlet u: Puškin - bivše carsko selo udaljeno 26 kilometara od St.Peterburga, mesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva, koje je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj budućoj supruzi Katarini I 1608. godine. Originalni naziv Carsko Selo, mesto je dobilo po palati i parkovima koje je izgradila carica Katarina I, druga žena Petra Velikog. U Sovjetskoj eri mesto je dobilo ime po čuvenom ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu koji je ovde studirao i živeo. Selo je poznato posebno po svojoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike gde je ona često boravila, a koja je okružena velikim vrtovima i uredjenim parkovima. Obilazak Katerininog dvorca - zimske rezidencije ruskih careva. Raskošna carska palata je izgradjena 1717. godine po nacrtu italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastrelija koji je kasnije dizajnirao Zimski dvorac u St.Peterburgu. Skoro sve prostorije su ukrašene zlatom i dragim kamenjem i vrednim umetničkim delima. Najimpresivnija soba unutar palate je Ćilibarska soba koja je potpuno prekrivena ovim poludragim kamenom u raznovrsnim nijansama. Originalana soba prvobitno se nalazila u okviru Šarlotenburške palate, koja je bila dom Fridriha Prvog.  Fridrih Prvi je Petru Velikom predao sobu kao poklon, čime je cementiran savez između Rusije i Prusije protiv Švedske. Ćilibarska soba je prebačena u Rusiju u Sankt Peterburg, kao deo evropske umetničke kolekcije. Carica Katarina je naredila 1755. godine da se soba prebaci u Katarininu palatu. Italijanski dizajner Bartolomeo Rastreli je redizajnirao sobu da bi mogla da stane u novi prostor.  Petergof, rusko selo udaljeno četrdesetak kilometara od St.Peterburga, gde se nalazi monumentalna, raskošna, očaravajuća palata Petra Velikog koju je po njegovim uputstvima, Jogan Fridrih Braunštejn, pruski majstor, projektovao. Ovo je velelepna građevina sa fontanama, carska rezidencija iz XVIII veka poznata kao „Ruski Versaj“ iz koga se pruža prekrasan pogled na more, neponovljivo arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski car i carica. Noćenje.
6

6. dan: ST.PETERSBURG /ERMITAŽ/

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Ermitažu jednom od najvećih i najznačajnijih kulturno-istorijskih i umetničkih muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali reke Neve, s tim što je glavna zgrada Zimski dvorac koji je nakada bio glavna rezidencija ruskih careva. Od šest gradjevina koje ga sačinjavaju njih četiri su otvorene za javnost, Zimski dvorac, Mali Ermitaž, Stari Ermitaž i Novi Ermitaž, dok su druge dve zatvorene:pozoriste Ermitaža i Pomoćni dom. Danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa čuvenim zbirkama antičke, indijske, islamske i ostalih umetnosti. Posebnu atrakciju čine remek dela od renesanse do početka 20 veka, zbirke brojnih grafika i crteža kao i zbirke medaljona i novca. Najznačajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno- evropskog slikarstva sa delima: Mikelandjela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheološkoj zbirci, zbirci srednjovekovne evropske umetnosti, zbirci skulptura i primenjene umetnosti kao i i kolekcija ruske umetnosti svih epoha. Zimski dvorac je najpoznatija građevina Sankt Peterburga, koja ne samo da fizički dominira Dvorskim trgom i južnim nasipom reke Neve, već igra i veliku političku, simboličnu i kulturnu ulogu u tri veka dugoj istoriji grada. Prva carska rezidencija u okviru Zimskog dvorca bila je drvena kuća izgrađena u holandskom stilu 1708. godine, za Petra Velikog i njegovu porodicu. Ona je 1711. godine zamenjena kamenom građevinom, čiji ostaci formiraju temelje Ermitaž pozorišta. Aleksandar II je bio poslednji od careva koji su koristili Zimski dvorac kao svoje glavno prebivalište. Delovi ove originalne palate danas su restaurirani i otvoreni za turiste. Noćenje.
7

7. dan: ST. PETERSBURG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba do 10:00 h. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada (preporučujemo obilazak Starog hotela - Grand hotel Evropa koji je osnovan  1875. godine i ima veliki istorijski značaj. Tu je večerao Raspućin, Dostojevski je pisao u sobi na ćošku, a Čajkovski je proveo medeni mesec. Tokom Drugog svetskog rata i opsade grada hotel je postao bolnica. Danas je podjednako grandiozan kao onog dana kada je otvoren. Stari restoran-Palkin je jedan od najstarijih ruskih restorana i njegovo veliko otvaranje održano je 1874. godine. Imao je ukupno 25 sala za ručavanje, bilijar salu, mermernu fontanu i široko stepenište. Trenutna inkarnacija, ponovo otvorena 2002. možda nije tako prostrana, ali masivni kristalni lusteri, teške svilene draperije i zidovi ukrašeni duborezom evociraju dane kada su tu boravili car i carica. Transfer na aerodrom oko 18.30 sati. Let za Beograd (JU 675) u 21.35. Sletanje u Beograd u 23.20 sati. Okupljanje grupe i tranfer autobusom do Niša i Leskovca.

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

SMEŠTAJ/ARANŽMAN
NAČIN PLAĆANJA

Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


VAŠA NAPOMENA:
VAŽNO!

 • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
 • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


PREVOZ
VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


PRIJAVA ZA PUTOVANJE
R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

*Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

*Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

e-mail:


,

You don't have permission to register