Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Nea Vrasna – regija Sveti Đorđe

Vise Informacija

NEA VRASNA

Nea Vrasna, letovalište koje se nalazi izmedju Stavrosa i Asprovalte, sa kojom je povezano dugim, širokim , izvanredno uređenim šetalištem uz more. Sa svojom (7km) dugom i širokom peščanom plažom, i kirstalno čistim morem, idealno je mesto za porodični odmor. Nea Vrasna je letovalište potpuno prilagođeno potrebama odmora, i uglavnom je izbor roditelja sa malom decom za koje u samom letovalištu ima dosta sadržaja poput igrališta i parkova. Ove godine za Vas smo odabrali vile u neposrednoj blizini plaže sa prelepo uredjenim baštama i cvetnim balkonima.

Od Soluna udaljena je 70 km.

U neposrednoj blizini Nea Vrasne, na oko 22 km od letovališta, nalaze se jezera Volvi i Koronia, koja se nalaze u neposrednoj blizini. Posetu ovim jezerima možete započeti u malom gradiću Apolonia u kojem se nalazi vizitorski centar u kojem će vam ljubazni domaćini objasniti sve o nastanku i značaju jezera, ali i o, kako oni kažu, boravku Svetog Pavla i njegovim besedama o čemu svedoči otisak njegovog stopala u steni. Takođe, jezero Volvi i Koronia idealne su destinacije za posmatrače ptica.

Čitav potez oko zaliva Strimonikos nalazi se u podno planine Kerdilja, u čijem se podnožju nalazi i staro selo Vrasna, prepoznatljiva po srednjevekovnom vizantijskom utvrđenju iz ranog 15. veka.

Ipak, najbolje znani gradić u okolini svakako je Stagira, koji nas svojim imenom podseća na jednog od najvećih antičkih filozofa – Aristotela! Ovde se danas nalazi jedini tematski park ove vrste u Grčkoj, jer je posvećen replikama instrumenata koje je Aristotel pominjao u svojim spisima: kompas, teleskop, prisma, sunčani sat i još mnogo toga.

Objekti u ponudi:

You don't have permission to register