Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Cerkno

Vise Informacija

Cerkno

Cerkno idiličan zimski gradić sa nešto manje od 2.000 stanovnika nalazi se u zapadnom delu Slovenije. Cerkno obiluje prirodnim lepotama, a u zimskom periodu postaje stecište ljubitelja skijanja, pošto se iznad samog mesta nalazi i skijaški centar Cerkno.  Ski-centar Cerkno nalazi se na padinama Crnog vrha, na nadmorskoj visini od 935-1290 metara.
Od samog mesta Cerkno, gondole su udaljene 10 km, a vožnja do vrha i polazne skijališne stanice traje nekih 10-ak minuta.
Iz mesta Cerkno svakodnevno lokalni skibus vozi do polazne stanice žičare sa kabinama, udaljene 10 km. Ukupna dužina staza je 18 km, i staze su prilagođene kako za početnike tako i za iskusne skijaše. Osim toga, ski centar Cerkno raspolaže i sistemom za veštačko osnežavanje staza koji može pokriti 100% staza.

TERME CERKNO

U Cerknu se u sklopu Hotela Cerkno nalaze jedine slovenačke terme koje su pod okriljem Julijskih Alpi. Termalna voda se crpi iz 2000 metara duboke bušotine u neposrednoj blizini hotelskog kompleksa. Unutrašnji bazen s temperaturom 30 °C udružuje brojne atrakcije. Opuštanje osiguravaju masažna ležišta, gejziri, whirpool i dječji bazen.

You don't have permission to register