Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Sarajevo: Vikend kafa na Baščaršiji
Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac, Licenca: OTP 357/2020, Kat. A25

Sarajevo

Vikend kafa na Baščaršiji
Jednodnevni izlet autobusom

Termini u kojima možete rezervisati putovanje:

SEPTEMBAR:

12.09.2020.; 19.09.2020,; 26.09.2020.

OKTOBAR:

10.10.2020; 17.10.2020; 24.10.2020.

NOVEMBAR:

07.11.2020; 14.11.2020; 21.11.2020.

1.DAN: Leskovac – Niš – Aleksinac – Pojate – Kraljevo – Čačak  – Užice  – Višegrad – Sarajevo  (465 km)

Polazak iz Leskovca u 00:15 h, polazak iz Niša u 01:15 h. Usputni prihvat putnika i pauze radi odmora grupe.  Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima i obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: šetnja Baščaršijom, istorijskim jezgrom današnjeg Sarajeva, izgrađenom u 15 veku. Nekada, Baščaršija predstavljala je privredni centar grada, danas predstavlja jednu od jedinstvenih tržnica unikatnih rukotvorina. Svojim orijentalnim duhom, netipičnim za prostore Evrope, Baščaršija predstavlja jedinstvenu tačku spajanja raznolikih kultura, prenoseći nam duh čitavog grada. Kažu da je poseban gušt popiti kafu na Baščaršiji iz malih filigranskih fildžana, uživajući u pogledu na vreme koje u ovoj zelenoj orijentalnoj oazi Evrope drugačije teče. Potom, odlazimo i do Sahat kule i bezistana koji je u vreme Otomanskog carstva služio kao glavna trgovačka tačka u gradu. Gazi Husref – Begov Bezistan očuvao je ne samo primere ostataka stare Otomanske arhitekture već i svoju namenu, pa na ovom mestu i danas možete napraviti dobru trgovinu. Gazi Husref-beg bio je jedan od najznačajnih pokretača života otomanskog Sarajeva. Pored Bezistana, osnovao je i medresu, biblioteku, hamam, Morića han, sahat-kulu, Gazi Husref-begovu džamiju. Nezaobilazan deo Baščaršije, svakako je i česma Sebilj, dobro znano mesto okupljanja starih Sarajlija. Nakon obilaska starog dela grada, odlazimo do Latinske ćuprije, mosta na reci Miljacki koji je svoje ime dobila po katoličkim Sarajlijama i koja je u novoj istoriji poznata kao mesto u čijoj se je neposrednoj blizini odigrao čuveni Sarajevski atentat. Šetnju nastavljamo do srpske Saborne crkve posvećene Rođenju Presvete Bogorodice, izgrađene u 19. veku. Fakultativno – Upoznavanje Sarajeva nastavljamo obilaskom Vrela Bosne, izvoru reke Bosne u podnožju planina Igman i Bjelašnica. Vrelo Bosne proglašeno je 2006. godine Spomenikom prirode – II kategorija po Međunarodnoj klasifikaciji unije za zaštitu prirode (IUCN), i prostire se na površini od 629 hektara. Bogatstvo prirodnih lepota Vrela Bosne ogleda se u resursima pitke vode, termalnih voda, šuma, ali je svakako najlepše samo izvorište reke Bosne koja izvire na visini od 492 metara. Nakon obilaska Vrela Bosne slobodno vreme u centru grada za individualne aktivnosti. Okupljanje grupe u popodnevnim satima i polazak ka Srbiji. Dolazak u Niš i Leskovac oko ponoći. Kraj programa.

Cena aranžmana po osobi

2.800 dinara za polazak iz Niša; 2.950 dinara za polazak iz Leskovca

Izneneđenje je uvek dobra ideja! 🙂 Da pogledate naš predlog, kliknite na srce.

  • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji
  • Razgledanja prema program putovanja
  • Troškove organizacije i pratioca grupe
  • Izlet do Vrela Bosne – 5 eur po osobi.
  • Individualne troškove.
  • GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak na više jednakih mesečnih rata, najkasnije do mesec dana po povratku s putovanja, isključivo uz deponovanje čekova ili kreditnom karticom Banca Intesa.Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično)

Sllično u ponudi:

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

You don't have permission to register