Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Postnovogodišnji vikend – Sarajevo
Vise Informacija

Organizator: Bravotours Leskovac,

Licenca OTP No 357/2020 Kat. A25

Postnovogodišnji vikend

Višegrad – Sarajevo

 1.DAN (04.01.2020. SUBOTA): LESKOVAC – Niš – Višegrad – Sarajevo

Polazak iz Leskovca sa parkinga železničke stanice u 00:30h, iz Niša oko 01:15h sa parkinga ispred hipermarketa Tempo. Nastavak putovanja preko Kraljeva, Čačka i Užica ka Višegradu uz mogućnost prihvata putnika sa usputnih stanica. Dolazak u najpoznatiji grad Andrićevih romana, Višegrad u jutarnjim časovima i obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: na Drini ćuprijaMost Mehmed paše Sokolovića, Andrićev spomenik, zgradu Lotikinog hotela, opisanog u romanu Na Drini ćuprija, spomen učionica Ive Andrića, odlazak do kuće Ive Andrića (samo spolja). Nakon toga šetnju ovim romanesknim gradom nastavljamo i odlazimo do novoizgrađenog Kusturičinog Andrićgrada, posvećenog našem slavnom nobelovcu. Čitav kompleks Andrićgrada osmišljen je kao svojevrsni hram kulture i obrazovanja. Nakon kraće pauze nastavak putovanja. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Slobodno veče. Noćenje.

2.DAN (05.01.2020. NEDELJA): Sarajevo – Niš – Leskovac

Doručak. Doručak. Nakon doručka sledi obilazak starog dela Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča: šetnja Baščaršijom, istorijskim jezgrom današnjeg Sarajeva, izgrađenom u 15 veku. Nekada, Baščaršija predstavljala je privredni centar grada, danas predstavlja jednu od jedinstvenih tržnica unikatnih rukotvorina. Onda je u Baščaršiji postojalo 80 različitih vrsta zanata, organizovanih u jaka majstorska udruženja. Sve uličice u čaršiji bile su nazivane po ovim zanatima, tako su u svakoj ulici dućani bili raspoređeni po srodnim zanatima (npr. ulice Kovača, Kazandžiluk, Sarača). Baščaršija je u to doba imala otprilike 12.000 trgovačkih i zanatskih dućana. U ovom periodu izgrađen je čitav niz trgovačkih objekata, poput bezistana, hanova, i karavan – saraja. Svojim orijentalnim duhom, netipičnim za prostore Evrope, Baščaršija predstavlja jedinstvenu tačku spajanja raznolikih kultura, prenoseći nam duh čitavog grada. Baščaršija predstavlja posebnu celinu unutar grada, omeđenu stvaralačkim duhom umešnih majstora koji još uvek koriste stare tehnike izrade svojih umetnina, bez upllitanja savremenih tehničkih dostignuća. Kažu da je poseban gušt popiti kafu na Baščaršiji iz malih filigranskih fildžana, uživajući u pogledu na vreme koje u ovoj zelenoj orijentalnoj oazi Evrope drugačije teče. Potom, odlazimo i do Sahat kule i bezistana koji je u vreme Otomanskog carstva služio kao glavna trgovačka tačka u gradu. Gazi Husref – Begov Bezistan očuvao je ne samo primere ostataka stare Otomanske arhitekture već i svoju namenu, pa na ovom mestu i danas možete napraviti dobru trgovinu. Gazi Husref-beg bio je jedan od najznačajnih pokretača života otomanskog Sarajeva. Pored Bezistana, osnovao je i medresu, biblioteku, hamam, Morića han, sahat-kulu, Gazi Husref-begovu džamiju. Nezaobilazan deo Baščaršije, svakako je i česma Sebilj, dobro znano mesto okupljanja starih Sarajlija. Nakon obilaska starog dela grada, odlazimo do Latinske ćuprije, mosta na reci Miljacki koji je svoje ime dobila po katoličkim Sarajlijama i koja je u novoj istoriji poznata kao mesto u čijoj se je neposrednoj blizini odigrao čuveni Sarajevski atentat. Šetnju nastavljamo do srpske Saborne crkve posvećene Rođenju Presvete Bogorodice, izgrađene u 19. veku. Fakultativno – Upoznavanje Sarajeva nastavljamo obilaskom Vrela Bosne, izvoru reke Bosne u podnožju planina Igman i Bjelašnica. Vrelo Bosne proglašeno je 2006. godine Spomenikom prirode – II kategorija po Međunarodnoj klasifikaciji unije za zaštitu prirode (IUCN), i prostire se na površini od 629 hektara. Bogatstvo prirodnih lepota Vrela Bosne ogleda se u resursima pitke vode, termalnih voda, šuma, ali je svakako najlepše samo izvorište reke Bosne koja izvire na visini od 492 metara. Nakon obilaska Vrela Bosne slobodno vreme u centru grada. Okupljanje grupe u dogovoreno vreme i nastavak puta ka Srbiji. Dolazak u Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

 CENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 65

 • 1 noćenje na bazi polupansiona u hotelu sa Holywood 4* u Sarajevu
 • Korišćenje zatvorenog bazena i bazena sa termalnim vodama, saune i fitnes sale
 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Razgledanje Višegrada i Sarajeva u pratnji vodiča
 • Troškove organizacije putovanja i
 • Pratioca grupe
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izlet do vrela Bosne
 • Individualne troškove
 • Doplata za 1/1 sobu 25 eur
 • Deca do 6 godina u pratnji 2 punoplatežne osobe – 50%
 • Deca od 6-12 godina u pratnji 2 punoplatežne osobe – umanjenje 10 eur.

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

 • GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
 • ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 10.02.2020, isključivo uz deponovanje čekova ili kreditnom karticom Banca Intesa.
 • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.
1

 1.DAN (04.01.2020. SUBOTA): LESKOVAC – Niš – Višegrad - Sarajevo

Polazak iz Leskovca sa parkinga železničke stanice u 00:30h, iz Niša oko 01:15h sa parkinga ispred hipermarketa Tempo. Nastavak putovanja preko Kraljeva, Čačka i Užica ka Višegradu uz mogućnost prihvata putnika sa usputnih stanica. Dolazak u najpoznatiji grad Andrićevih romana, Višegrad u jutarnjim časovima i obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: na Drini ćuprija - Most Mehmed paše Sokolovića, Andrićev spomenik, zgradu Lotikinog hotela, opisanog u romanu Na Drini ćuprija, spomen učionica Ive Andrića, odlazak do kuće Ive Andrića (samo spolja). Nakon toga šetnju ovim romanesknim gradom nastavljamo i odlazimo do novoizgrađenog Kusturičinog Andrićgrada, posvećenog našem slavnom nobelovcu. Čitav kompleks Andrićgrada osmišljen je kao svojevrsni hram kulture i obrazovanja. Nakon kraće pauze nastavak putovanja. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Slobodno veče. Noćenje.

2

2.DAN (05.01.2020. NEDELJA): Sarajevo – Niš - Leskovac

Doručak. Nakon doručka sledi obilazak starog dela Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča: šetnja Baščaršijom, istorijskim jezgrom današnjeg Sarajeva, izgrađenom u 15 veku. Nekada, Baščaršija predstavljala je privredni centar grada, danas predstavlja jednu od jedinstvenih tržnica unikatnih rukotvorina. Onda je u Baščaršiji postojalo 80 različitih vrsta zanata, organizovanih u jaka majstorska udruženja. Sve uličice u čaršiji bile su nazivane po ovim zanatima, tako su u svakoj ulici dućani bili raspoređeni po srodnim zanatima (npr. ulice Kovača, Kazandžiluk, Sarača). Baščaršija je u to doba imala otprilike 12.000 trgovačkih i zanatskih dućana. U ovom periodu izgrađen je čitav niz trgovačkih objekata, poput bezistana, hanova, i karavan - saraja. Svojim orijentalnim duhom, netipičnim za prostore Evrope, Baščaršija predstavlja jedinstvenu tačku spajanja raznolikih kultura, prenoseći nam duh čitavog grada. Baščaršija predstavlja posebnu celinu unutar grada, omeđenu stvaralačkim duhom umešnih majstora koji još uvek koriste stare tehnike izrade svojih umetnina, bez upllitanja savremenih tehničkih dostignuća. Kažu da je poseban gušt popiti kafu na Baščaršiji iz malih filigranskih fildžana, uživajući u pogledu na vreme koje u ovoj zelenoj orijentalnoj oazi Evrope drugačije teče. Potom, odlazimo i do Sahat kule i bezistana koji je u vreme Otomanskog carstva služio kao glavna trgovačka tačka u gradu. Gazi Husref - Begov Bezistan očuvao je ne samo primere ostataka stare Otomanske arhitekture već i svoju namenu, pa na ovom mestu i danas možete napraviti dobru trgovinu. Gazi Husref-beg bio je jedan od najznačajnih pokretača života otomanskog Sarajeva. Pored Bezistana, osnovao je i medresu, biblioteku, hamam, Morića han, sahat-kulu, Gazi Husref-begovu džamiju. Nezaobilazan deo Baščaršije, svakako je i česma Sebilj, dobro znano mesto okupljanja starih Sarajlija. Nakon obilaska starog dela grada, odlazimo do Latinske ćuprije, mosta na reci Miljacki koji je svoje ime dobila po katoličkim Sarajlijama i koja je u novoj istoriji poznata kao mesto u čijoj se je neposrednoj blizini odigrao čuveni Sarajevski atentat. Šetnju nastavljamo do srpske Saborne crkve posvećene Rođenju Presvete Bogorodice, izgrađene u 19. veku. Fakultativno - Upoznavanje Sarajeva nastavljamo obilaskom Vrela Bosne, izvoru reke Bosne u podnožju planina Igman i Bjelašnica. Vrelo Bosne proglašeno je 2006. godine Spomenikom prirode - II kategorija po Međunarodnoj klasifikaciji unije za zaštitu prirode (IUCN), i prostire se na površini od 629 hektara. Bogatstvo prirodnih lepota Vrela Bosne ogleda se u resursima pitke vode, termalnih voda, šuma, ali je svakako najlepše samo izvorište reke Bosne koja izvire na visini od 492 metara. Nakon obilaska Vrela Bosne slobodno vreme u centru grada. Okupljanje grupe u dogovoreno vreme i nastavak puta ka Srbiji. Dolazak u Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN
  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


  VAŠA NAPOMENA:
  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


  PREVOZ
  VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


  PRIJAVA ZA PUTOVANJE
  R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:


  ,

  You don't have permission to register