Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Plovdiv i Sofija
Vise Informacija

Plovdiv i Sofija

Plovdiv – Sofija

2 dana/1 noćenje autobusom

Plovdiv je danas drugi po veličini grad Bugarske i sedište istoimene Plovdivske oblasti. Plovdiv spada u najstarije evropske gradove o čemu svedoče arheološki i arhitektonski spomenici koji datiraju iz vremena Tračana, Grka, Rimljana, Vizantije i Osmanskog carstva. Grad koji leži na obalama Marice, proglašen je za Evropsku prestonicu kulture 2019.

Najbolje na ovom putovanju

     • Obilazak ostataka antičkog Filipopolisa
     • Obilazak starog trgovačkog jezgra Plovdiva
     • Šetnja najdužom pešačkom ulicom Evrope
     • Odlazak do Kapane urbane umetničke četvrti grada
     • Obilazak Sofije, prestonice Bugarske

1. dan: Beograd / Leskovac – Niš – Pirot – Dimitrovgrad – Plovdiv

Polazak iz Beograda u 03:00h sa parkinga Sportskog centra 25. Maj na Dorćolu. Polazak iz Leskovca u 05:00 h sa parkinga kod železničke stanice. Vožnja preko Niša, Pirota i Dimitrovgrada do Plovdiva. Usputna zadržavanja radi odmora grupe i graničnih formalnosti. Dolazak u Plovdiv i razgledanje grada, vršnjaka Troje i Mikene. Polazimo u šetnju kroz viševekovnu istoriju! Vraćamo se u Filipopolis, i obilazimo neke od najvažnijih spomenika iz doba rimske uprave: amfiteatar iz II veka – jedinog spomenika ovakve vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, šetnju potom nastavljamo do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom 2. veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Četrnaest redova mermernih sedišta postoje i danas i mogu se koristiti. Deo sedišta na Stadionu Filipopolisa ima natpise, što svedoči od široko rasprostranjenom običaju obeležavanja počasnih sedišta, rezervisanih za zvaničnike Rimskog carstva. Potom krećemo do starog dela grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda upoznaćemo kroz par primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca onog vremena, tako ćemo prošetati pored: Lamartinove kuće, Hindilijanove kuće, Kujumlidžogluove kuće, Balabanove kuće, Kuće za ogovaranje. Videćemo takođe i neke od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkvu Svetog Konstantina i Jelene, Jermensku crkvu, džamiju, kulturni centar Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novi deo grada, pešačka i šoping zona. Nakon razgledanja grada dolazak u hotel i smeštaj. Noćenje.

2. dan: Plovdiv – Sofija – Dimitrovgrad – Pirot – Niš – Leskovac / Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 13h za individualni obilazak grada ili šoping. Okupljanje grupe i polazak ka Sofiji. Dolazak u prestonicu Bugarske i kraći panoramski obilazak grada: Nacionalna Biblioteka, Univerzitet Sv. Kliment Ohridski, Crkva Sv. Aleksandra Nevskog, Ruska Crkva, Crkva Svete Sofije, Parlament, Rotonda – Crkva Sv. Georgija, Crkva Sv. Nedelje – u kojoj se nalaze mošti srpskog Kralja Milutina, Bulevar Vitoša. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada (oko 3 sata) ili poseta šoping centru The Mall. Polazak ka Srbiji oko 18h. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi

6.590 din - za polazak iz Niša; 6.890 din za polazak iz Leskovca; 9.480 din za polazak iz Beograda

Izneneđenje je uvek dobra ideja! 🙂 Da pogledate naš predlog, kliknite na srce.

 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3*,
 • Razgledanje prema programu uz pratnju lokalnog vodiča
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje:
  Za odrasle od 19 -70 god – 408 din, za decu do 18 godina 272 din.
 • Individualne troškove
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
 • 30% avansa prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate čekovima građana, a najkasnije do 3 meseca nakon putovanja.
 • Kreditnim karticama Banca Intesa do 6 jednakih mesečnih rata, a najkasnije do 3 meseca nakon putovanja.

Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu BANCA INTESA na dan uplate.

Rezervacije:

Rezervacija je konačna uplatom avansa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanje ne može se menjati naknadno.

 • Uključeno

 • Uključeno

  Bugarska
 • Uključeno

  2*
  3*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Avio-tura
  Bansko
  Borovec
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Druge pogodnosti:
  Grčka
  Hotel
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Noćenje-doručak
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Srbija
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Tip usluge:
  Ultra All Inclusive
  Vaučer republike
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci
1

1.dan: Beograd /Leskovac - Niš - Pirot - Dimitrovgrad - Plovdiv

Polazak iz Beograda u 03:00h sa parkinga Sportskog centra 25. Maj na Dorćlolu. Polazak iz Leskovca u 05:00 h sa parkinga kod železničke stanice. Vožnja preko Niša, Pirota i Dimitrovgrada do Plovdiva. Usputna zadržavanja radi odmora grupe i graničnih formalnosti. Dolazak u Plovdiv i razgledanje grada, vršnjaka Troje i Mikene. Sledi šetnja kroz viševekovnu istoriju! Rimski stadion, forum i amfiteatar iz 2. veka: Počinjemo od najvažnijih spomenika Filipopolisa iz doba rimske uprave: amfiteatar iz II veka jedinog spomenika ovakve vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, šetnju potom nastavljamo do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom 2. veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Četrnaest redova mermernih sedišta postoje i danas i mogu se koristiti. Deo sedišta na Stadionu Filipopolisa ima natpise, što svedoči od široko rasprostranjenom običaju obeležavanja počasnih sedišta, rezervisanih za zvaničnike Rimskog carstva. Potom krećemo do starog dela grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda upoznaćemo kroz par tipičnih primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca onog vremena, tako ćemo prošetati pored: Lamartinove kuće, Hindilijanove kuće, Kujumlidžogluove kuće,Balabanove kuće, Kuće za ogovaranje. Videćemo takođe i neke od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkvu Svetog Konstantina i Jelene, Jermensku crkvu, džamiju, kulturni centar Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novi deo grada, pešačka i šoping zona. Nakon razgledanja grada dolazak u hotel i smeštaj. Noćenje.

2

2.dan: Plovdiv - Sofija - Dimitrovgrad - Pirot - Niš - Leskovac/Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 13h za individualni obilazak grada ili šoping. Okupljanje grupe i polazak ka Sofiji gde je predviđeno slobodno vreme od 3 sata u šoping centru The Mall. Polazak ka Srbiji oko 18h. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

  SMEŠTAJ/ARANŽMAN
  NAČIN PLAĆANJA

  Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
  KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


  VAŠA NAPOMENA:
  VAŽNO!

  • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
  • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


  PREVOZ
  VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
  AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


  PRIJAVA ZA PUTOVANJE
  R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.

  *Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

  *Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
  molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

  e-mail:


  ,

  You don't have permission to register