Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Vise Informacija

Lisabon avionom 

Putovanje za Prvi maj 2023.

5 dana (4 noćenja) – avionom

Mogućnost plaćanja na 12 mesečnih rata! 50% do polaska, a 50% nakon povratka sa putovanja!

1. dan (29.aprl 2023 – SUBOTA) LESKOVAC – NIŠ – BEOGRAD – MINHEN – LISABON

Polazak iz Leskovca u 00.00 h. Polazak iz Niša sa parkinga kod hipermarketa Tempo u 00.50h. Moguć prihvat putnika na stajalištima duž auto puta. Vožnja autobusom do međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu Nikola Tesla u  04.00 h.

Poletanje za Minhen u 06.25h. Sletanje na aerodrom u Minhen u 08.00h. Let za Lisabon u 11.20h. Sletanje na aerodrom u Lisabonu u 13.30h. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg markiza Pombala, Bulevar slobode, Trg obnovitelja (de Restauradores), Rosio, Bajša, ulica Augusta, Baira Alto, Belem, manastir Sv. Žeronima, tvrđava Sv. Đorđa, Spomenik otkrićima… Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (30.april 2023 – NEDELJA) LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Preporučujemo posetu i individualno razgledanje najvećih znamenitosti Lisabona: Dvorac Svetog Djordja je izgrađen verovatno u XI. veku, tokom vladavine Mavara. Grad je osvojio prvi portugalski kralj Alfonso I, tako što se jedan od vitezova, Martim Moniz, bacio s konja i sprečio branioce da zatvore vrata. Ostao je priklješten dovoljno dugo da ostali vojnici prodru do kapije. Dvorac je dugo služio kao kraljevska palata, a od XVI. veka započinje proces zapuštenosti. Danas je dvorac jedna od najvećih atrakcija Lisabona. Mosteiro dos Jerónimos (Samostan) – Na mestu samostana nekada se nalazila crkva, u kojoj se, pre nego što je otkrio Indiju, molio Vasco da Gama. Zbog toga je samostan postao simbol plovidbe i otkrića. Građen je nekih stotinak godina u renesansnom stilu. U samostanu je osmišljen recept za čuvenu portugalsku poslasticu „Pasteis de Belema“. Danas se u njemu nalaze Pomorski muzej i Nacionalni arheološki muzej. Lisabonska katedrala je najstarija građevina u gradu, a potiče iz sredine XII veka. izgrađena je po narudžbi prvog portugalskog kralja Alfonsa I. Građena je u romaničkom stilu, a njen oblik podseća na utvrđenje. Kasnije su dodati gotički, kao i barokni i neoklasicistički detalji. Stradala je tokom zemljotresa 1755. godine, ali ne u većoj meri. U katedrali se nalaze mošti Svetog Vicentea, zaštitnika Lisabona. Lisabonski okeanarijum je jedan od najboljih svetskih akvarijuma. Ovo je zgrada okružena vodom, kojoj se može pristupiti preko mostića. Akvarijum je nastao za idejom da pretstavi samostalne delove okeana, pa je tako središnji deo najveći, i okružen je sa četiri strane sa manjim akvarijumima. Najveći akvarijum imitira uslove u globalnom okeanu, a ostalima su predstavljeni severni Atlantik, Antartika, topli Pacifik, i tropski Indijski okean. U akvarijumu se nalazi preko 500 vrsta i oko 8000 životinja, smeštenih u sedam miliona litara slane vode. Most Vasca da Game prelazi preko reke Težo, a izgrađen je 1966. godine. dugačak je 17 kilometara, što ga čini najdužim evropskim mostom. Konstruisan je tako da može da izdrži katastrofalan zamljotres poput onog iz 1755. Sa mosta se pruža veličanstven pogled na gradsku obalu. Noćenje.

3. dan (1.maj 2023 – PONEDELJAK) LISABON /SINTRA – KABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL/

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet – SINTRA – Portugalski vladari su bili opčinjeni Sintrom. Očarala ih je toliko da su u njoj gradili dvorce i palate, tvrdeći da je slikovita, neodoljiva, romantična, mistična, istovremeno i magična. Brdima koja okružuju živopisni gradić i posle toliko vekova dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i sasvim sigurno večne palate Pena, jednog od sedam čuda Portugalije, koja je pod zaštitom UNESKO-a. Sintra je istovremeno ime i za živopisni gradić, planinu i celu šumovitu regiju. Na turističkoj mapi Portugala ona je nezaobilazno odredište. Ušuškana među brdima, specifične mikroklime, sa zbijenim kućama, uskim, strmim ulicama, fontanama, vrtovima, a pre svega sa dvorcima sve do 20. veka bila je utočite portugalskim kraljevima. CABO de ROCA – najzapadnija tačka starog kontinenta. Zovu je i ivicom Evrope. Kad biste odatle nastavili na istu stranu sveta, treba samo da pređete »veliku vodu« i eto vas u Americi…KAŠKAIŠ – Jedno od najlepših portugalskih odmarališta – Kaškaiš je stecište evropske elite. Do kraja 19. veka ovde su gospodarili ribari, a onda su stigli portugalski kraljevi i svrgnuti vladari iz evropskih zemalja. Kažu da je ovde bilo, za vreme Drugog svetskog rata, više kraljeva nego hotela sa pet zvezdica. Danas je ovo luksuzno letovalište prepuno raskošnih vila nekadašnjih kraljeva, careva i aktuelnih svetskih bogataša. Po lepoti, Kaškaiš se može porediti sa Sintrom, letnjom rezidencijom portugalskih kraljeva. Jedino što je Sintra smeštena u podnožju brežuljaka, bogatih šumom, a Kaškaiš je na obali Atlanskog okeana. Svako od ovih mesta ima svoje draži, privlačnost, svoju magiju. EŠTORIL – naziv važi i za banju u kojoj su se za vreme Drugog svetskog rata okupljali izbegli vladari, razni avanturisti, a pre svega špijuni. I danas postoje građevine, nekad hoteli, koje su pružale utočište špijunima. Uvek je aktuelna priča da je baš tu, u legendarnom kazinu Eštorila, Jan Fleming upoznao srpskog obaveštajca, jugoslovenskog dvostrukog agenta Dušana Duška Popova koji ga je inspirisao da stvori lik čuvenog tajnog agenta Džemsa Bonda. Noćenje.

4. dan (2.maj 2023 – UTORAK) LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.

5. dan (3.maj 2023 – SREDA) LISABON – MINHEN – BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Minhen u 14.20h. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 18.20h. Let za Beograd u 21.30 h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 23.00h. Autobuski transfer do Niša i Leskovca. Dolazak u Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Minhen – Lisabon. Lisabon – Minhen  – Minhen – Beograd
 • Avio takse u: Beogradu, Minhenu i Lisabonu /oko 85 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama /
 • Transferi prema programu u Portugalu,
 • Četiri (4) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Lisabonu, u dvokrevetnim ili dvorkevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Doručak – samoposluživanje.
 • Razgledanja prema programu putovanja u pratnji vodiča.
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.
 • Povratni transfer autobusom turističke klase od Leskovca do Beograda i aredroma Nikola Tesla – 32 eur
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 260 eur.
 • Gradske komunalne takse koje se plaćaju u agenciji
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje: za odrasle osobe – 1.080 dinara, za decu do 18 god. – 721 din, za osobe starije od 70 god – 2.162 din.
 • Fakultativne izlete i posete
 • Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

Prijave za izlete vrše se u agenciji prilikom uplate aranžmana. Izleti se plaćaju u agnciji, najkasnije 15 dana pred polazak na put.

Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril

*Celodnevni izlet = 79 eur
U cenu izleta uključeno je:

 • Autobuski prevoz na datoj relaciji
 • Usluge vodiča
 • Ulaznica za Nacionalnu palatu

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Aranžman je plativ u 12 mesečnih rata isključivo čekovima ili platnim karticama. 50% do polaska, a 50% nakon povratka sa putovanja!
 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
 • Uključeno

 • Uključeno

  3*
  Avio-tura
  Hotel
 • Uključeno

  2*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Bansko
  Borovec
  Budva
  Bugarska
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Druge pogodnosti:
  Grčka
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Noćenje-doručak
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Srbija
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Tip usluge:
  Ultra All Inclusive
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

You don't have permission to register