a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Istanbul – Festival lala

Vise Informacija

Organizator: BRAVOTOURS Leskovac – Licenca OTP 357/2020, kat. A25

I S T A N B U L
Festival lala

6 dana/3 noćenja

 

1.dan (11.04.2020 – SUBOTA): LESKOVAC – SOFIJA – ISTANBUL

Polazak iz Leskovca u 21:00h, sa parkinga gradske autobuske stanice u Leskovcu. Prihvat putnika u Nišu kod hiper-marketa Tempo oko 21:45 h. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i graničnih formalnosti. Noćna vožnja…

2.dan (12.04.2020 – NEDELJA): I S T A N B U L

Dolazak u ISTANBUL oko podneva. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualni program. Odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, staro jezgro Istanbula: Plava džamija, Aja Sofija, Sulejmanija, DVORAC DOLMABAHČE – najluksuzniji dvorac turskih sultana koji su ga u svojstvu svog doma koristili od 19. veka. Ovaj dvorac jedan je od najbogatije ukrašenih palata u svetu, i neće vam biti nimalo teško da zamislite priče iz života sultana, PRELAZAK PREKO BOSFORA U AZIJSKI DEO ISTANBULA i odlazak na najlepši VIDIKOVAC ČAMLIDŽE, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Istanbul, i odakle ćete moći da pogledom obuhvatite čitav grad i njegovu veličinu. Na vidikovcu Čamlidže imaćemo kratku pauzu za kafu posluženu u fildžanima i čuveni ratluk. Obilazak nastavljamo preko MOSTa GALATA, ZLATNOG ROGA, i dolazimo do MODERNIH I PRESTIŽNIH KVARTOVA BEJOGLU I TAKSIM. Slobodno vreme. Preporučujemo da prošetate Taksimom i uživate u koloritu i arhitekturi starog Istanbula, prošetate do čuvenog obeležja grada Galata kule, nekadašnje tamnice visoke 66 m, ili obalama Bosfora sa pogledom na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (13.04.2020 – PONEDELJAK): I S T A N B U L

DORUČAK. Slobodno vreme za individualni obilazak grada ili fakultativno: obilazak antičkog hipodroma, Aja Sofije, Plave džamije i Top-kapi palate u pratnji lokanog vodiča. Antički hipodrom, konačno uobličen u doba cara Konstantina, mogao je da primi i do 10.000 gledalaca. PLAVA DŽAMIJA ili Sultan Ahmetova džamija koja je ovo ime dobila po 20.000 plavih pločica koje krase enterijer džamije, AJA SOFIJA nekadašnja najveća i najvažnija hrišćanska bazilika sagrađena još u 6. veku, remek-delo vizantijske arhitekture i glavno obeležje nekadašnjeg Konstantinopolja, koja je nakon osvajanja pretvorena u džamiju, a danas je jedan od najposećenijih muzeja u Istanbulu, TOPKAPI SARAJ – dvorac koji je bio dom turskih sultana puna 4 veka i koji se danas nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Predlažemo odlazak do trga Sultan-Ahmet i posetu Festivalu lala kojem je posvećen čitav april. Ovaj svojevrsni cvetni ćilim prostire se na površini od 1.460 m2, i broji preko 500.000 lala na jednom mestu sa gotovo svakom postojećom vrstom ovog cveta. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (14.04.2020 – UTORAK):       I S T A N B U L

DORUČAK. Slobodno vreme ili fakultativno: Vaseljenska patrijaršija, Egipatska čaršija, krstarenje Bosforom. Poseta VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI i crkvi Svetog Đorđa/ulaz/. Vaseljenska patrijaršija predstavlja posebno mesto na ovom putu, kao prvobitno jezgro hrišćanstva koje funkcioniše još od 4. veka, momenta od kada je car Konstantin Veliki utemeljio grad i proglasio ga Novim Rimom.  Nakon posete Vaseljenskoj patrijaršiji sledi OBILAZAK EGIPATSKE ČARŠIJE, čuvene četvrti začina gde ćete uživati u mirisima Orijenta i intenzivnom koloritu jarkih boja. Ovde ćete moći da kupite čuvenu tursku mlevenu kafu u jednoj od najstarijih prodavnica kafe u Istanbulu. Upoznavanje sa ovim višemilionskim gradom nastavljamo iz povlašćene pozicije, zaštićeni od gužve, jer sledi: KRSTARENJE BOSFOROM, u pratnji lokalnog vodiča. U povratku poseta nekom od šoping centara i fabrici koze. FAKULTATIVNO – VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU SA FOLKLOROM I ZABAVNIM PROGRAMOM. NOĆENJE.

5.dan (15.04.2020 – SREDA):     ISTANBUL

Doručak. FAKULTATIVNOOBILAZAK  DVORCA DOLMABAHČE – palate koja se prostire na 45.000 m2 i obuhvata 285 soba, 46 holova, 6 turskih kupatila – hamama! Kako turski sultan Abdul Medžid I nije bio zadovoljan raskoši Topkapi palate, naredio je izgradnju ovog velelepnog zdanja, u kojem je do 1924. godine živelo čak 6 turskih sultana. Dolmabahče palatu koristio je i Kemal Ataturk, kao svoju letnju rezidenciju, a jedan od njenih čuvenih gostiju bio je i Tito. Za razliku od ostalih turskih palata, Dolmabahče dvorac sagrađen je u evropskom stilu, i svojim bogatstvom dekora zasenjuje sve ostale palate širom Evrope. Barok, rokoko, neoklasicizam samo su neki od stilova korišćenih u gradnji, ali svakako ne izostaje i onaj dobro znan otomanski šarm koji predstavlja spoj kultura i tradicija, baš onako kako i sam grad predstavlja spoj dveju granica. Nakon razgledanja palate (tura kroz dvorac u pratnji lokalnog vodiča u trajanju oko 2 h), slobodno vreme za individualne aktivnosti do 14:00 sati, kada je predviđen polazak ka Srbiji. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Noćna voznja...

6.dan (16.04.2020 – ČETVRTAK):     ISTANBUL – SOFIJA – NIŠ – LESKOVAC
Dolazak u Niš i  Leskovac u ranim jutarnjim satima.

 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji /TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA)
 • Sve drumarine i takse za prevoz
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** – švedski sto
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča.
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.
 • Fakultativne izlete:
 • 1) Poseta Hipodromu, Aja Sofiji, Plavoj džamiji i Top Kapi saraju – 45 eur po osobi
 • 2) Poseta Dolmabahče palati u pratnji vodiča – 25 eur po osobi
 • 3) Vaseljenska patrijaršija, Egipatska čaršija i krstarenje Bosforom – 25 eur
 • 4) Večera u restoranu uz program i tradicionalne specijalitete (meni) – 30 eur
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove
 • Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.
 • GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
 • ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 20.05.2020, isključivo uz deponovanje čekova ili kreditnom karticama Banca Intesa.
 • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.
 • Uključeno

 • Uključeno

  3*
  Hotel
  Noćenje-doručak
 • Uključeno

  2*
  4*
  5*
  Akva park
  All Inclusive
  All Inclusive Light
  Avio-tura
  Bansko
  Borovec
  Bugarska
  Čanj
  Crna Gora
  Dobre Vode
  Grčka
  Hoteli na plaži
  Italija
  Kasandra - Halkidiki
  Kiten
  Lido di Jesolo
  Najam apartmana
  Nesebar
  Ohrid
  Pamporovo
  Pet Friendly
  Petrovac
  Polupansion
  Pomorie
  Premium All Inclusive
  Privatan smeštaj
  Pun pansion
  Rafailovići
  Rimini
  Sitonija - Halkidiki
  Sozopol
  Srbija
  Suncev Breg
  Šušanj
  Sveti Vlas
  Ultra All Inclusive
  Vaučer republike
  Vila
  Vile - apartmani
  Wellness & Spa
  Zimovanje
  Zlatni Pjasci

Ostavite komentar:

Destinacija
Ishrana
Odnos cene i kvaliteta
Opšti utisak
Prevoz
Smeštaj

SMEŠTAJ/ARANŽMAN
NAČIN PLAĆANJA

Rezervacija je konačna uplatom avansa ili celokupnog iznosa. Prilikom prijave putnik je u obavezi da odabere način plaćanja. Započeti način plaćanja ne može se menjati naknadno.
KORISNIK je u obavezi da fakturisani iznos uplati ORGANIZATORU putovanja najkasnije u roku od 3 dana ili datuma naznačenog na avansnom računu, u suprotnom organizator će rezervaciju smatrati NEVAŽEĆOM.


VAŠA NAPOMENA:
VAŽNO!

 • Molimo proverite važnost Vaših putnih isprava, naročito dečije pasoše!
 • Za ulaz u zemlje EU potrebno je da putna isprava važi 90 dana nakon povratka sa putovanja.


PREVOZ
VRSTA PREVOZA: OSIGURANJE: MESTO POLASKA: DATUM POLASKA/POVRATKA: ODRASLI: DECA do 12g.
AUTOBUSAVIONBRODSOPSTVENI PREVOZ OSIGURANJE


PRIJAVA ZA PUTOVANJE
R.BR PREZIME I IME PUTNIKA: DAT. ROĐ.: BR.PASOŠA: TELEFON FIKSNI MOBILNI: MESTO I ADRESA STANOVANJA:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

*Molimo Vas upišite podatke svih putnika.

*Ukoliko Vam je potrebno međunarodno zdravstveno osiguranje
molimo Vas obeležite u koloni za koje putnike želite.

e-mail:


,

You don't have permission to register