Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Šta je sve potrebno za ulazak u Egipat?

Šta je sve potrebno za ulazak u Egipat?

Za ulazak u Egipat, svim državljanima R. Srbije, osim pasoša koji mora važiti 6 meseci nakon povratka sa putovanja, u uslovima pandemije potrebno je još i:
 • Potvrda o revakcinaciji sa QR kodom (za vakcinisane građane), ili
 • Negativan PCR test ne stariji od 72 sata (za nevakcinisane građane i decu stariju od 6 godina), ili
 • Negativan brzi antigenski test ne stariji od 24 sata (za nevakcinisane građane i decu stariju od 6 godina).
 • Jednostavni popunjeni obrazac koji možete preuzeti ovde. Ovaj obrazac popunjavate pre putovanja i predajete na aerodromu u Egiptu.
 • Ulazna viza za Egipat, koju dobijate na aerodromu i koja košta 25 USD,
 • Putno zdravstveno osiguranje.

Putnici koji se odluče za putovanje u Egipat u poslednjem trenutku imaju mogućnost da odrade test na aerodromu u Hurgadi ili Šarm el Šeiku, po ceni od 30 USD. Nakon obavljenog testa svi putnici mogu napustiti aerodrom i smestiti se u svoj izabrani hotel. U slučaju da neko od putnika bude pozitivan, hotel je dužan da obezbedi karantin I pokrije troškove smeštaja, hrane i bezalkoholnih pića, uz napomenu da kretanje putnicima u okviru hotelskog kompleksa nije dozvoljeno sve dok test ne bude negativan. U slučaju da neko od putnika ima teže simpotme, Ministarstvo zdravlja i stanovništva pokriva troškove lekova i lečenja turista koji imaju pozitivan test na COVID-19 do njihovog potpunog oporavka.

Da li je nošenje maski u avionu obavezne na letu do Hurgade ili Šarm el Šeika?

Nošenje zaštitnih maski u avionu je obavezno kako za putnike tako i za osoblje na letu. Ono što je važno znati je da se svi avioni strogo dezinfikuju pre svakog leta, i da su putnicima na raspolaganju svi univerzalni kompleti za zaštitu koji sadrže dezinfekciona sredstva, maske i rukavice. U slučaju da neko od putnika ima hroničnu bolesti nije u mogućnosti da nosi masku u dužem intervalu, na letu je određeno posebno područje za njih.
Maske je takođe neophodno nositi i u svim aerodromskim prostorijama, i preporučuje se održavanje fizičke distance.

Kakvi su uslovi smeštaja i higijenski protokoli u hotelima?

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Egipta posluju sa najviše 50% ukupnog kapaciteta. U svim hotelima primenjuju se svi higijenski protokoli proporučeni od strane egipatskog Ministarstva zdravlja, a koji podrazumevaju:
 • Kontrolisanje telesne temperature gostima i osoblju,
 • Dezinfekcija prtljaga pre prijave u hotel (koferi),
 • Kompleti za zaštitu koji sadrže maske, rukavice, i sredstva za dezinfekciju ruku obezbeđeni su u sobama za svakog gosta.
 • Sobe se redovno dezinfikuju i provetravaju 12 sati između dojave i prijave gostiju.
 • Za dezinfekciju nameštaja i tkanine koriste se paročistači.

Koji su uslovi korišćenja spa-centara u hotelima?

Korišćenje jacuzzija, saune i usluga masaže je dozvoljeno u skladu sa propisima koje je utvrdilo egipatsko Ministarstvo zdravlja i stanovništva. Svi sadržaji osim parnih kupatila su na raspolaganju gostima hotela uz dozvoljeni broj gostiju u spa centru.

Nošenje maski na plažama i bazenima nije potrebno! 

Svi otvoreni prostori hotela na raspolaganju su gostima bez ograničenja. Prostor oko bazena dezinfikuje se redovno, kao i svi sadržaji pored bazena poput stolova, stolica, ležaljki itd, koje se se čiste nakon svake upotrebe, i pre i posle radnog vremena. Sve ležaljke postavljene su na razdaljini od 2 m.

Da li je moguće organizovati izlete? 

Da! Svi izleti se regularno organizuju na teritoriji čitavog Egipta uz poštovanje propisanih mera.
You don't have permission to register