Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com

Aktuelni uslovi putovanja u Tursku za sezonu 2021.

Ažurirano: 01.06.2021.

Aktuelni uslovi putovanja u Tursku za sezonu 2021.

Državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Turske bez obaveze karantina ili testiranja pod uslovom da poseduju potvrdu o vakcinaciji, izdatu od strane nadležnog organa R. Srbije. Neophodno je da je da su obe doze vakcine primljene minimum 14 dana pre putovanja u R. Tursku.

Koji su uslovi za ulazak dece u R. Tursku?

Lica do 18 godina starosti, mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji. Lica koja su preležala COVID-19, mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o imunitetu izdatom od strane nadležnog organa Srbije.

Uslovi ulaska u R. Tursku za osobe koje nisu primile vakcinu

  • Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Test je potreban za sva lica starija od šest godina.
  • Državljanima Srbije moguć je ulazak u R. Tursku i uz negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati
  • U slučaju da lice ulazi u Tursku drumskim prevozom i ne poseduje negativan PCR test, obavezan je karantin na adresi koja se prijavi kao mesto boravka. Ukoliko se ne poseduje adresa boravka, mesto karantina će utvrditi nadležna zdravstvena uprava. Sedmog dana karantina se lice testira i ukoliko rezultat bude negativan, karantin se prekida.

Šta je sve od putničke dokumentacije potrebno za ulazak u R. Tursku?

Pored pasoša, sertifikatu o vakcinaciji ili PCR testa, i preporučene polise zdravstvenog osiguranja, u roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ .
Prilikom registracije, koja je jako jednostavna, dodeljuje se takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.  

Česta pitanja: 

Da li deca mogu da putuju u R. Tursku bez PCR testa?

  • Deca mogu da putuju u Tursku bez PCR testa isključivo u pratnji svojih roditelja koji su revakcinisani, ne i drugih članova porodice (punoletna braća i sestre, bake ili deke).

Da li se prihvataju sve vrste vakcina za ulazak u Tursku?

  • Sve vakcine za koje je Agencija za lekove i medicinska sredstva R. Srbije potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izdala dozvolu za upotrebu leka, prihvataju se za ulazak u R. Tursku.

Da li su potrebne obe doze AstraZeneca vakcine za ulazak u R. Tursku?

  • Ukoliko je osoba vakcinisana jednom dozom AstraZeneca vakcine i putem e-Uprava portala dobije traženi sertifikat, sa njim se može putovati u Tursku. Nije neophodno da osoba primi obe doze vakcine kada je AstraZeneca u pitanju.

 

You don't have permission to register