Zimovanje 2018/2019.


 

ZIMOVANJE 2018/2019 – BUGARSKA


zimovanje 2018, pamporovo skijanje 2018, pamporovo cene, pamporovo zimovanje 2018, pamporovo aranzmani, hotel orfej, hotel murgavets, hotel orlovec, early booking popustiPAMPOROVO – ZIMA 2018/2019.

Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoj. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.

Ski centar Pamporovo ima 62 km uređenih skijališnih staza, od toga je 37 km ski staza i 25 km staza za Nordijsko skijanje. Najduža ski staza duga je 3800 m. Odlično razvijen sistem žičara raspolaže sa 18 liftova kapaciteta od 13.000 osoba na sat. Radno vreme ski liftova: od 08:00h do 16:30h. Ski staze su opremljene najmodernijim sistemom za veštačko osnežavanje koji se sastoji od četrnaest topova tako da Pamporovo garantuje snežni pokrivač tokom cele zimske sezone.

Zbog veoma povoljnih prirodnih i antropogenih faktora ovaj ski centar je jednako pogodan i interesantan  za početnike kao i za najiskusnije skijaše. Dve zelene, 5 plavih,  4 crvene i 3 crne staze zadovoljavaju prohteve skijaša svih nivoa. Tu su i posebno opremljene staze za snowboard kao i „Fun Park Pamporovo“ za one najekstremnije. Za naše najmlađe goste smo i ove godine organizovali druženje u jednoj od najpoznatijih dečjih ski škola u Evropi.

Opširnije…


 zimovanje 2018, skijanje bansko 2018, zimovanje bansko 2018, bansko cene, bansko aranzmani, perun lodge, bansko perun lodge, early bookingBANSKO – ZIMA 2018/2019.

Zimski centar Bansko, nalazi se u jugo-zapadnom delu Bugarske, na planini Pirin, na 160km od Sofije i 160km od Plovdiva. Bansko nudi odlične uslove za sve zimske sportove, skijališne staze uređene su za sve kategorije skijaša – od početnika do profesionalaca. Na Banskom postoji 17 staza za skijanje, ukupne dužine od 75km od kojih je najduža staza 16km, najviša tačka na kojoj se nalaze staze za skijanje nalaze se na 2600 m nadmorske visine, najniža tačka za skijanje je na 990m nadmorske visine. Sve staze pokrivene su sistemom za veštački sneg. Bansko je najveći zimski centar u Bugarskoj i 2011. godine Bansko je proglašeno za zimsku prestonicu Balkana. Zimska sezona počinje decembra i traje do polovine aprila. U podnožju planine i skijališta, nalazi se naselje Bansko, osnovano još u 10. veku čiji je stari centar pod zaštitom Unesco-a, sa preko 130 spomenika kulture od nacionalnog značaja. U starom centru Banskog još uvek se nalaze kuće od kamena iz 18. veka i još mnoštvo modernih hotela, restorana, diskoteki, kafića, pabova,radnji sa sportskom opremom, tržnih centara, pa Bansko predstavlja savršen  spoj netaknute prirode planine Pirin i starovremske atmosfere autentičnih bugarskih gradića.

Opširnije…


borovec 2018, borovec, borovec cene, borovec 2018, borovec smestaj cene, borovec aranzmani, borovec zimovanje 2018, zima 2018 borovecBOROVEC – ZIMA 2018/2019.

Borovec je jedan od prvih planinskih rezorta ove vrste u Bugarskoj i čitavom Balkanu. Kao odmaralište poznat je još od 1896. godine, kada je knez Ferdinand, ondašnji bugarski vladar, na ovoj planini izgradio svoju letnju rezidenciju i nekoliko lovišta. Njegov primer ispratili sčlanovi drugih aristokratskih porodice bugarske elite koji od onda grade svoje letnje vikendice na Borovecu.

Borovec je do sredine 20. veka bio poznat kao Čamkarija, 1942. Ima odmarališta je izmenjeno prevođenjem turske reči ,,čamkarija“ što znači borova šuma.

Šezdesetih i sedamdesetih goidna 20.veka odmaralište se piri i postaje najveći sportski centar Balkana – podignuti su novi ski-liftovi, proširene su ski-staze i izgrađen je neverovatan broj hotela u stilu francuskih odmarališta u Savoji. Borovec u ovom periodu  učvršćuje sovju poziciju savršene destinacije za zimske sportove u Bugarskoj. Tako je prva skijaška trka na Borovecu održana 1930.godine a 1974. Borovec se prvi put našao u renomiranom kalendaru Internacionalne Ski Federacija (FIS). Do danas, na Borovecu su održana dva Svtska i dvanaest Evropskih kupova. Poslednja trka Evropskog kupa održana je 2016. godine.  Danas je Borovec moderno odmaralište koje radi tokom čitave godine, sa odličnom povezanošću ski—staza i liftova, prijatnih hotela, restorana i mnoštvom drugih zabavnih sadržaja omeđenih prirodnim lepotama koje već na prvi pogled, oduzimaju dah!

Od kulturno-istorijskih obeležja Boroveca izdvajamo letnju rezidenciju kraljevske porodice ,,Carska Bistrica“ koja je izgrađena u periodu od 1898-1906. Ova rezidencija bila je jedna od omiljenih destinacija cara Ferdinanda i njegovog sina Borisa III. Stil gradnje bio je inspirisan tradicionalnim primerima bugarske renesanse u arhitekturi kojim su pridodati i neki evropski elementi. Danas ova građevina pripada kraljevskoj porodici u kojoj provode veliki deo godine.

Opširnije…


Bugarska hoteli zima 2018/2019. online rezervacije 

Online pretraga hotela, raspoloživosti i cena 

Zimski centri u ponudi: Bansko, Borovec i Pamporovo

Opširnije …