Italija leto


ITALIJA LETO 2019.


Italija leto - Rimini hoteli - Bravotours

Rimini 

Italija leto – Rimini je grad koji se nalazi na prelazu iz srednje u severnu Italiju, u pokrajini Emilija-Romanja i glavno je sedište okruga Rimini. Poznato je po svojoj predivnoj 15 km dugoj peščanoj plaži koju zapljuskuju vode Jadranskog mora. Pored plaže ono što ovaj grad čini atraktivnim za mnogobrojne turiste iz čitavog sveta su brojni muzeji kao i spomenici kulture još iz doba Starog Rima i doba Renesanse. Rimini je i rodno mesto poznatog italijanskog reditelja Federika Felinija, a jedan od motiva koji nosi ime slavnog reditelja je park u centralnom delu grada. Jedno je od najpopularnijih letovališta u Italiji sa preko 1100 hotela. Boravak će upotpuniti mnoštvo restorana, barova i diskoteka uz samu obalu, kao i zabavni i vodeni parkovi u okolini Riminija.

Uz plažu se od severa ka jugu prostiru delovi grada sa brojnim hotelima i turističkim sadržajima: Torre Pedrera (7 km od centra Riminija), Viserbella (5 km od centra), Viserba (4 km od centra), Rivabella (2 km od centra), San Giuliano Mare (1 km od centra grada), Marina centro (centar grada), Bellariva (3 km od centra grada), Marebello (4-5 km od centra grada), Rivazzura (6 km od centra grada) i najjužniji deo grada Miramare (7 km od centra i 5 km od mesta Riccione).

Opširnije …


Italija leto - Lido di Jesolo hoteli - Bravotours Lido di Jesolo 

Italija leto – Lido di Jesolo je popularno turističko mesto na Italijanskoj obali Jadrana. Nalazi se u severoistočnom delu Italije, u regiji Veneto, u okrugu Venecija, na istočnom kraju Venecijanske lagune. Zahvaljujući svom geografskom položaju Lido di Jesolo ima karakteristike tipične blage mediteranske klime, što je ovom mestu omogućilo da se razvije u jednu od vodećih primorskih destinacija ne samo u Italiji već i u Evropi. Duž čitavog mesta proteže se 15km duga peščana uređena plaža. U samom Lido di Jesolo-u se nalazi preko 400 objekata za smeštaj, mnoštvo prodavnica, restorana, barova, noćnih klubova, zabavnih i vodenih parkova, uređenih trgova i parkova, svih neophodnih elemenata za jedan sadržajan boravak koji će zadovljiti svačiji ukus. Ono što u Lido di Jesolo privlači brojne turiste iz celog sveta, jeste i blizina turistički najatraktivnijih gradova Italije kao što su: Venecija, Padova, Verona, Vićenca, jezero Garda, Firenca – što je samo još jedna prednost letovanja u Lido di Jesolo-u.

Opširnije …