Parga leto 2018.


GRČKA APARTMANI – PARGA 

Parga je najpopularnije letovalište u oblasti Epir, čije obale zapljuskuju vode Jonskog mora. Antičko ime za Pargu bilo je Ipargos. Parga je pridružena Grčkoj posle Balkanskih ratova, a  zvanično proglašena turističkom oblašću 1962.

Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, okruženo stablima maslina. Romantične uličice pune su kafića, restorana i taverni. Tempo života je preko dana nešto sporiji, da bi u večernjim časovima luka živnula u kosmopolitskoj atmosferi koja zadovoljava svačiji ukus.  

Parga je smeštena u jednom živopisnom predelu, čije se slike pamte i prepoznaju. U zapadnom delu Parge se nalazi stenovito brdo obraslo različitim vrstama borova. U zalivu, između plaže i luke nalazi se ostrvce na kojem je lepa kapelica. Do ostrvca se može lako i brzo doplivati. Lep venecijanski zamak na severu Parge, na litici,  razdvaja luku i zaliv od prelepe peščane plaže. Ova tvrđava datira iz 1570.godine. Sa tvrđave se pružaju fantastične panorame.. Pored predivne prirode, Parga je poznata i po odličnom maslinovom ulju koje je najbolje u ovoj oblasti Grčke.

Jednostavno, Parga zrači  “ostrvskim šarmom”, nudi dobru zabavu pruža mogućnost opuštanja i uživanja u mnogobrojnim kafićima, tavernama, restoranima, pabovima… ali preporuka je, svakako nakon večere odlazak do nekog od lokalnih kafića pored luke i opustite se i uživajte ….

Plaže u pargi

Plaže Parge imaju kristalno čistu vodu, zelenu okolinu i sve uobičajene turističke i sportske pogodnosti.

Krioneri plaža

Krioneri je  peščana plaža u centru grada a svega nekoliko minuta hoda nalazi se druga plaža -Piso Krioneri, koja je mala zaklonjena šljunkovito-kamenita plaža.

Plaža Krioneri je dobro uređena, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima, sportovima na vodi i brojnim tavernama. Preko puta plaže se nalazi malo atraktivno ostrvce Bogorodice sa belom crkvom na sredini.

Do ostrvca se može doplivati ili doći čamcem ili pedolinom. Plaža je vrlo popularna i u sezoni može biti gužva na plaži, pa je odlazak na Piso Krioneri ili na neku od drugih okolnih plaža mogućnost prijatnijeg opuštanja i uživanja.

Valtos plaža

Plaža Valtos se nalazi 2 km od centra Parge. Duga je i peščana i jedna od najpopularnijih među turistima. Pogled u kojem posetioci mogu uživati  na Valtosu je zaista jedinstven: visoko na levoj strani je impozantan dvorac. Desno gleda na more i obližnja ostrva Paksos i Antipaksos do kojih se može doći brodićima.

Lihnos plaža

Plaža Lihnos je jedna od najlepših plaža u okolini Parge, udaljena je oko 4km od centra Parge i do nje je moguće stići peške puteljkom koji vodi kroz maslinjak  šetnjom oko 50-60 minuta. Lihnos plaža je dugačka oko 1300 m delom šljunkovita, a delimično peščana.  i smeštena je  u malom lepom zalivu. Okružena je hotelima i aparmanima, ponekom tavernom i auto kampom. I do plaže Lihnos se može stići brodićem koji polazi iz luke u Pargi ili kolima jer postoji asfaltni put do plaže. Plaža ima kristalno čistu, tirkiznu vodu i jedna je od omiljenih kod turista. U blizini plaže Lihnos se nalazi čuvena pećina Afrodita do koje možete stići za 5 minuta ako iznajmite pedolinu ili čamac.

Na plaži se nudi širok izbor sportova na vodi: ronjenje, skijanje na vodi, surfovanje, paraglajding, ribolov …

Parga – vile u ponudi:


 

 U pripremi!