Crna Gora letoCRNA GORA – LETO 2019.

Smeštena između nesagledivog, tirkiznog Jadrana i krševitih, oštrih planina, nalazi se Crna Gora – sjajni biser Jadranske rivijere, čija netaknuta, divlja lepota očarava i pleni. Jedna od najmanjih država na svetu, obdarena je čudesnim prirodnim bogatstvom , jednim od najraznovrsnijih u Evropi i Balkanu, i ima pet nacionalnih parkova: Biogradska gora, Durmitor, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije.

Pored veličanstvenog prirodnog bogatstva, što na morskoj obali, što na planinama, Crna Gora se može pohvaliti i mnogobrojnim atraktivnim turističkim destinacijama koje primaju veliki broj turista pod svoje okrilje. Na prvom mestu, svakako jeste Budvanska rivijera sa 25km peščanih plaža i centar rivijere Budva, zatim, Petrovac, Bečići, Rafailovići… čarobno lep Bokokotorski zaliv sa Kotorom i Herceg Novim. U svim većim mestima nalaze se jezgra starih gradova. Jedan od najstarijih i najočuvanijih svakako jeste u Budvi, koji i danas čini centar života u samom mestu. Sve ovo kao da otkriva stari duh Mediterana koji tvori sasvim posebnu i nesvakidašnju atmosferu Crnogorskog primorja na kome je sve izuzetno: od mirisa mora i pogleda u daleku pučinu, preko ušuškanih, skrivenih plaža, tirkiznih špilja, čineći je neobično lepom, veličanstvenom, tajnovitom i mestom gde želimo da se vratimo……..


budva privatni smestaj aranzmani, budva privatni smestaj, budva crna gora privatni smestaj aranzmani, budva hotelski smestaj aranzmani, budva hotelski smestaj

Budva

U podnožju planine Lovćen, pruža se Budvanska rivijera sa svojih 25 km dugačkih plaža, zauzimajući središnji deo Crnogorskog primorja. Zbog mnoštva uvala, peščanih žalova, rtova, ostrvaca i živopisnih naselja uz samu obalu, nazvana je ,,Rivijerom peščanih plaža”.

Ono što Budvansku rivijeru čini prepoznatljivom u odnosu na ostale turističke destinacije, jesu prelepe peščane i šljunkovite plaže, koje se pružaju u dužini od 38 kliometara. Tu je i veliki broj malih uvala, zatona, sa po kojim ostrvcem i velikim ostrvom Sveti Nikola. Čak 16 budvanskih plaža, imaju najviše mesto po kvalitetu vode i peska, a najpoznatije su Jaz (duga 1.200 metara), Mogren I i II (350 metara), Slovenska plaža (1.600 m), Bečići (1.950 m), Sveti Stefan (1.170 m), Petrovac (600 m), Buljarica (2.000 metara), kao i plaže Kamenovo, Pržno, Miločer, Drobni pijesak, Lučice, sve duge između 200 i 300 metara. Plaže Budvanske rivijere dnevno tokom leta imaju i preko 100.000 kupača…

Opširnije…


rafailovici, rafailovici privatni smestaj, rafailovici privatni smestaj aranzmani, rafailovici letovanje aranzmani, rafailovici letovanje hoteli, rafailovici hotelski smestajRafailovići

U nastavku Bečića pruža se malo ribarsko selo – Rafailovići, koje predstavlja pravi izbor za sve one koji žele da se izdvoje iz vreve i gužve popularnih turističkih mesta, i uživaju u lepom, mirnom krajoliku Rafailovića. Rafailovići su prepoznatljivi po bečićkoj peščanoj plaži dugoj 2km, koja važi za jednu od najlepših i najbolje uređenih plaža Budvanske rivijere, sa svim, za turiste, potencijalno interesantnim sadržajima. Prednost Rafailovića svakako jeste i blizina većih turističkih centara, poput Budve do koje se može stići šetalištem dugim oko 3,2km, ili autobskom linijom (saobraćaju na 10min).

Opširnije…


petrovac, petrovac privatni smestaj aranzmani, petrovac apartmani cene, petrovac privatni smestaj cene, petrovac hoteli, petrovac hoteli aranzmani, petrovac letovanje hoteli, petrovac letovanje privatni smestajPetrovac

Petrovac je, po mišljenju mnogih, najlepši gradić Budvanske rivijere. Sa plažama Drobnji pesak, Lučice, Buljarice i gradskom 600m dugačkom peščanom plažom, koje sve spadaju u zaštićene prirodne rezervate, kao i blizina dva mala ostrvca: Katiča i Svete Neđelje, Petrovac čini pravim izborom za miran porodični odmor i uživanje u suncu, kristalno čistom moru i ispitivanju morskih dubina. Ono što, međudtim, Petrovac čini posebno lepim jeste ušuškanost u predivnu prirodu koja ga okružuje, od bujnih, nepreglednih šuma do mnogobrojnih stabala limuna, maslina, narandži i lovora. U samom srcu nekadašnje Kastel Lastve, nalazi se i stara mletačka tvrđava Kastio koju su još u 16.veku sagradili Mleci, po kojoj je čitavo mesto dobilo ime i koja predstavlja nezaobilaznu znamenitost ovog ljupkog gradića.

Opširnije…


čanj slikaČanj

Čanj je malo turističko mesto smešteno u uvali između Petrovca i Sutomora. Poznato je po svojoj 1200 m dugoj šljunkovitoj plaži. Zbog lepote plaža je dobila naziv Biserna obala. Udaljeno od glavnih saobraćajnica, idealno je za miran, prijatan i porodičan odmor.

Opširnije …


Šušanj

Šušanj je mesto koje se nalazi imeđu Sutomora I Bara, tačnije predstavlja predgrađe  Bara. Krasi ga duga šljunkovita plaža, oivičena borovom šumom. Blaga mediteranska klima, blizina Bara i značajnih kulturno-istorijskih spomenika, kvalitetan smeštaj, predstavljaju idealne uslove kako za miran porodični odmor, tako i za sadržajniji aktivni odmor.

Opširnije …