Madrid – Avio


Organizator: „Bravo Tours“ Leskovac – licenca OTP N° 223 od 11.02.2010. god.

Program putovanja br. 1 od 22.10.2018.

MADRID

 

1.dan. (29.04.2019) Ponedeljak

Polazak iz Leskovca u 09:30h, iz Niša u 10:20h, direktna vožnja do međunarodnog aerodroma u Sofiji. Let za Madrid u 16:35h. Sletanje na madridski aerodrom Barajas u 19:10h. Polazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Bulevar La Castelan, stadion Santijago Bernabeu (stadion kraljevskog kluba real Madrid), Trg Cibelije (jedan od najpoznatijih trgova u Madridu u čijem se centru nalazi poznata mermerna fontana Sibeles), Gran Vía (veliki bulevar poznat i kao Brodvej Madrida, proteže se kroz centralni deo grada, obiluje prodavnicama, restoranima i drugim sadržajima), Španski trg (na kom se nalazi spomenik piscu Migelu de Servantesu i još dva spomenika njegovim književnim junacima Don Kihotu i Sanču Pansi), simbol Madrida – Kraljevska palata, Trg Oriente, Kapija Sunca (jedna od kapija na gradskim zidinama koja potiče iz 15. veka, dobila je naziv zbog svoje okrenutosti ka istoku a u njenoj blizini nalazi se simbol Madrida – bronzani spomenik medveda koji jede sa stabla jagode), Muzej Prado, Retiro (veličanstveni gradski park), Puerta de Alcala (neoklasična kapija), Las Ventas (arena za borbe s bikovima), Trg Major (ranije poprište borbi sa bikovima, a sada utočište umornih šetača koji lenstvuju u baštama mnogobrojnih kafida i predstavlja glavni gradski trg a u centru trga nalazi se statua kralja Filipa III na konju). Dolazak u hotel. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan. (30.04.2019) Utorak

Doručak. Nakon doručka fakultativna poseta Muzeju Prado (jedan od najposedenijih muzeja u svetu, dom vrhunskih umetničkih dela Direra, Velaskeza, Ticijana, Goje i drugih, sa kolekcijom preko 5000 crteža, 1000 kovanih novčida, ordena i medalja, oko 2000 ukrasnih predmeta, 700 skulptura i čak 8600 umetničkih slika!). Slobodno popodne  za individualne aktivnosti. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenko veče. Noćenje

3. dan. (01.05.2019) Sreda

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativno – mogućnost organizovanja poludnevnog izleta do Toleda. Na 70 km od Madrida nalazi se mesto gde se sudaraju tri kulture: islamska, hrišćanska i jevrejska. Pre posete centru grada, morate doživeti fenomenalan pogled na sam grad – sa oboda susednog brda. Čuveni stanovnik Toleda slikar El Greko odavde je ovekovečio ovaj prelepi pejzaž a gotovo sve razglednice slikane su odatle. Opasan je srednjovekovnim zidinama sa prelepim ulazinim kapijama u grad, koje se otvaraju ka glavnom trgu de Zokodover. Kuće oko trga a i celom gradu su napravljene u mudehar stilu (mešavini arapskog i gotskog stila u kombinaciji cigle i kamena). Šetnja starim jezgrom grada: Katedrala (građena od XIII do XV veka, i u njoj je krunisan čuveni kraljevski par Španije – Luda Huana i Zgodni Filip. Osim grandiozne unutrašnjosti i riznice sa crkvenim predmetima od zlata, platine i dragog kamenja, obavezno treba posetiti muzejski deo u kome se nalaze neke od najlepših slika El Greka, Rubensa, Karavađa, Ticijana…), Samostan San Huan de los Rejes, palata Alkazar, crkva Sv. Tome (u njoj se nalazi najpoznatija El Grekova slika – Sahrana grofa Orgaza), Sinagoga Santa Marija La Blanka, džamija iz X veka – Meskita del Kristo de la Luz (unutar ove male džamije nalaze se mermerni stubovi sa vizigotskim kapitelima kao potpora za devet kupola različitih umetničkih stilova). Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Doći u Toledo i ne probati marcipan, koji se ovde pravi u svim mogućim oblicima i bojama, puni žumancetom, medom, bundevom i šederom, ili se (na mavarski način) pre modelovanja pomeša sa ceđenim sokom od pomorandže ili ružinom vodicom… zaista bi bio propust. Povratak u Madrid. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada. Preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja. Noćenje.

 4. dan. (02.05.2019) Četvrtak

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno – celodnevni izlet do El Escoriala i Segovije. Na oko 45 km od Madrida nalazi se veličanstveni kraljevski kompleks – El Escorial. Sastoji se od kraljevske palate (koja ima 1100 soba, 2673 prozora, 1200 vrata, 86 stepeništa i 88 vodoskoka), bazilike i manastira. Nakon obilaska kraljevskog kompleksa nastavak vožnje do Segovije. Stari deo grada sa akvaduktom je na UNESCO-voj listi svetske baštine od 1985. god. Po dolasku u grad obilazak užeg centra: Katedrala (jedna od najvećih gotskih i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu), Trg Major, Trg Sv.Martina, Rimski akvadukt (izvorno dug oko 18 km, izgrađen u vreme cara Trajana). Obilazak najveće turističke atrakcije u Segoviji – dvorac Alcazar – inspiracija Diznija za Pepeljugin dvorac. Obilazak 12 dvorskih soba koje vežu dva dvorišta, a svaka soba je intrigantna mešavina gotičke i mavarske arhitekture. Povratak u Madrid u večernjim časovima. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan (03.05.2019) Petak

Doručak. Fakultativno odlazak do Kraljevske palate iz XVIII veka (zvanična rezidencija kraljevske porodice i najveća palata po površini u Evropi). Napuštanje soba do 13:00 h. Odlaganje prtljaga u hotelu. Slobodan dan u Madridu za individualne aktivnosti. Preporučujemo posetu gradskom parku Retiro, areni Las Ventas ili nekoj od mnogobrojnih turističkih atrakcija širom Madrida. Okupljanje grupe u 17:00 h i transfer do aerodroma Barajas. U 19:50 h let ka Sofiji. Sletanje na aerodrom u Sofiji u 00:15 h. Transfer autobusom do Niša i Leskovca. Dolazak u Niš i Leskovac u ranim jutarnjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Transfer autobusom turističke klase na relaciji Leskovac – Niš – Sofija –Niš – Leskovac. / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/.
– Avio prevoz na relaciji Sofija – Madrid – Sofija, kompanijom Ryanair

– Transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom

– Četiri (4) noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4* u Madridu.

– Panoramsko razgledanje Madrida u pratnji lokalnog vodiča.

– Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Međunarodno zdravstveno osiguranje:

za odrasle osobe – 602 dinara, za decu do 18 god. – 400 din, za osobe starije od 70 god – 1.205 din.

– Fakultativne izlete.

– Doplatu za jednokrevetnu sobu 40% od ukupne cene aranžmana.

– Individualne troškove koji nisu predviđeni programom.

 

NAZIV IZLETA

CENA PO OSOBI

– Celodnevni izlet do kraljevskog kompleksa El Escorial i grada Segovije sa obilaskom i posetom dvorca Alcazar


90 eur

-Poludnevni izlet do Segovije, sa obilaskom i posetom dvorca Alcazar

65 eur

– Poludnevni izlet do Toleda

69 eur

– Flamenko veče

35 eur

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 20 osoba. Prijave za fakultativne izlete izvršiti prilikom prijave za aranžman. Fakultativne izlete je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz korekciju cene.

Sve ulaznice za muzeje ili druge znamenitosti moguće je rezervisati unapred uz asistenciju agencije po redovnim cenama institucija, bez doplate za usluge asistencije agencije. Npr. Muzej Prado – 17,5 eur, Kraljevska palata – 12 eur, Muzej Reina Sofija 10 eur, Muzej Tisen-Bornemica – 12 eur.

 

 

  • USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  • Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESA na dan uplate.
  • Gotovinski – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje uz popust od 5%. ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
  • Odloženo – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 10.05.2019. isključivo uz deponovanje čekova.
  • Platnim karticama isključivo u agenciji Bravotours.
  • Kreditnom karticom Banca Intesa na 6 mesečnih rata bez kamate isključivo u agenciji Bravotours, najkasnije do 10.05.2019.

 Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator
putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih
okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobradaju, štrajkovi i slično).

  • NAPOMENA:
  • Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 20 osoba, u suprotnom, poslednji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 /pet/ dana pre polaska. Aranžman je mogude realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 /deset/ dana pred put. U slučaju promena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajudih društava, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

 

     Klikom na ikonu možete preuzeti kompletan program putovanja u pdf formatu.


Da pogledate kako nam je bilo prošle godine u Madridu, kliknite na fotografiju!

 

 

 

 

 

 

 


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA TA BRAVOTOURS USAGLAŠENI SA YUTA STANDARDIMA.